Doorgaan naar hoofdcontent

In welke voeding vind je het meeste magnesium?

We kampen steeds meer met een ernstig tekort aan magnesium en dat heeft meerdere oorzaken. 

In veruit de meeste gevallen is het een gevolg van een ongezond voedingspatroon met veel ongezonde verzadigde vetten, transvetten en toegevoegde suikers. 


Onze moderne voeding is bevat steeds minder gezonde voedingsstoffen en vooral vitaminen, mineralen en voedingsvezels. 

Je concentratie aan magnesium regelmatig aanvullen en op peil houden kun je makkelijk zelf. 


Met gezonde en vooral natuurlijke voeding zonder toevoegingen. Natuurlijke voeding bevat naast ongezonde vetten en suiker ook geen toegevoegde smaak-, kleur-, geur-en bewaarstoffen.





Voeding met de grootste concentratie magnesium



Je magnesiumvoorraad aanvullen en op peil houden doe je in de eerste plaats met natuurlijke voeding vrij van toevoegingen. 

Je kunt dit extra ondersteunen met het slikken van een voedingssupplement met magnesium. 


Voeding met de grootste hoeveelheid magnesium is:

Spinazie: 100 gram verse spinazie is goed voor maar liefst tachtig milligram magnesium. Alle groenten en vooral groene bladgroenten zijn rijk aan dit mineraal. Naast spinazie zijn dat vooral boerenkool en bieten

Onbewerkte noten: dat zijn ongezouten, ongebrande en niet geroosterde noten zoals cashewnoten maar ook amandelen, paranoten, hazel-en walnoten

Peulvruchten: en vooral linzen en kikkererwten. Andere peulvruchten met magnesium aan boord zijn erwten, bonen, groentekiemen, kapucijner, linzen en kikkererwten

Rauwe cacao: bevat minstens 75 procent rauwe cacao, een superfood. Onbeperkt rauwe cacao of pure chocolade eten is toch geen goed idee. Eet nooit meer dan 20 gram pure chocolade per dag

Zilvervliesrijst: of volkorenrijst. Honderd gram gekookte zilvervliesrijst levert veertig gram magnesium

Avocado: naast een grote hoeveelheid magnesium is avocado ook rijk aan gezonde vetten, vitaminen en mineralen. Gebruik avocado bijvoorbeeld in je elf gemaakte smoothie

Bananen: eet bananen als gezond tussendoortje of verwerk ze in een zelf gemaakte smoothie. En neen, bananen maken je niet dik

Zeewier: is rijk aan magnesium en bevat weinig of geen calorieën. Naast magnesium heeft zeewier ook rijkelijk veel kalium, fosfor, jodium, ijzer en calcium aan boord

Broccoli: 100 gram van deze groente is goed voor ruim 20 milligram magnesium. Verder is broccoli ook een uitstekende bron van vitaminen en voedingsvezels

Vette vis: zoals wilde zalm, paling, tonijn, schelvis, heilbot, tarbot, dorade, makreel, sardienen, sprotjes, haring en ansjovis zijn belangrijke bronnen van magnesium

Andere voeding met veel magnesium zijn: lijnzaad, zonnebloem-en pompoenpitten, sojabonen,quinoa, bonen,, pindakaas, zoete aardappelen of bataten en vijgen



Je kunt het effect van deze gezonde voeding extra versterken met het slikken van een voedingssupplement met magnesium








Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Voeding: dit mag je eten bij een maagontsteking

Een maagontsteking of gastritis is een veel voorkomende aandoening die spijtig genoeg nog teveel wordt onderschat. Een maagontsteking is zeker niet leeftijdsgebonden, maar komt wél veel meer bij vijftigplussers. Het is meestal het gevolg van een ongezonde levensstijl. Er zijn uiteraard veel meer oorzaken van gastritis. Je voeding is erg belangrijk bij het voorkomen van een maagontsteking. Wat mag je dan wél eten en welke voeding is zéker te mijden?

Een maagontsteking is eigenlijk niets anders dan een ontsteking van je maagslijmlvlies. Daar zijn verschillende oorzaken voor. In de eerste plaats is zo'n ontsteking van je maagslijmvlies het gevolg van een acute of van een langdurige en dus chronische irritatie van het slijmvlies van je maag. Een maagontsteking komt vooral bij vijftigplussers, soms zelfs zonder dat ze het zelf beseffen omdat gastritis lang niet altijd gepaard gaat met symptomen. Een maagaandoening steekt soms plots de koop op, maar is in de meeste gevallen het gevolg va…

Vitamine B 17 in staat kanker cellen te doden

Kanker is zonder twijfel de meest dodelijke ziekte, zéker in de geïndustrialiseerde wereld. Valt de diagnose, dan worden we met het onvermijdelijke geconfronteerd en stort letterlijk onze wereld in. Er werden al wel heel wat therapieën ontwikkeld die de kankerpatiënt langer en in meer comfortabele omstandigheden doet leven. Een écht doeltreffend geneesmiddel tegen de gevreesde ziekte werd vooralsnog niet gevonden. Volgens sommigen ligt de oplossing nochtans voor het grijpen. Voedsel rijk aan vitamine B 17 is volgens velen in staat kankercellen te doden. Vitamine B 17 komt in heel wat voedingsstoffen voor en wordt niet voor niets de natuurlijke chemokuur genoemd. Wat is deze wondervitamine B 17 dan wel, en wat doet ze in ons lichaam?



Vitamine B17 is wellicht minder bekend dan zijn overige collega's uit de B- familie, maar daarom dus zeker niet minder belangrijk. Vitamine B17 wordt in medische kringen ook wel laetrile genoemd. Het is net als zijn broertje de vitamine B15 een wat men …

Acute alvleesklierontsteking kan dodelijk zijn

Steve Jobs, stichter én bezieler van  Apple, overleed aan de gevolgen van kanker aan de alvleesklier of pancres. De wereld treurde om Steve Jobs, die gedurende vele jaren het aangezicht van onze maatschappij mee bepaalde, maar tegelijkertijd maakten we ook op negatieve wijze kennis met onze alvleesklier. De meerderheid wist niet eens van het bestaan van dit orgaan. Nochtans speelt je alvleesklier een erg belangrijke rol bij het spijsverteringsproces. Wat is nu precies de alvleesklier en  welke functie heeft dit orgaan? Wat zijn de symptomen van problemen met de alvleesklier, en hoe kunnen we deze in  de eerste plaats voorkomen, maar ook genezen?


Ondanks onze geringe kennis van de alvleesklier of pancreas, heeft dit orgaan een erg belangrijke functie. Je alvleesklier is een langgerekte, trosvormige en één van de grootste klieren van je lichaam. Je alvleesklier bevindt zich achter in je bovenbuik,  en is de naaste buur van je twaalfvingerige darm, je lever en je gal. Bij volwassenen is d…