In welke voeding vind je het meeste magnesium?

We kampen steeds meer met een ernstig tekort aan magnesium en dat heeft meerdere oorzaken. 

In veruit de meeste gevallen is het een gevolg van een ongezond voedingspatroon met veel ongezonde verzadigde vetten, transvetten en toegevoegde suikers. Onze moderne voeding is bevat steeds minder gezonde voedingsstoffen en vooral vitaminen, mineralen en voedingsvezels. 

Je concentratie aan magnesium regelmatig aanvullen en op peil houden kun je makkelijk zelf. 

Met gezonde en vooral natuurlijke voeding zonder toevoegingen. Natuurlijke voeding bevat naast ongezonde vetten en suiker ook geen toegevoegde smaak-, kleur-, geur-en bewaarstoffen.




Voeding met de grootste concentratie magnesium
Je magnesiumvoorraad aanvullen en op peil houden doe je in de eerste plaats met natuurlijke voeding vrij van toevoegingen. 

Je kunt dit extra ondersteunen met het slikken van een voedingssupplement met magnesium. 


Voeding met de grootste hoeveelheid magnesium is:



  • Spinazie: 100 gram verse spinazie is goed voor maar liefst tachtig milligram magnesium. Alle groenten en vooral groene bladgroenten zijn rijk aan dit mineraal. Naast spinazie zijn dat vooral boerenkool en bieten
Onbewerkte noten: dat zijn ongezouten, ongebrande en niet geroosterde noten zoals cashewnoten maar ook amandelen, paranoten, hazel-en walnoten

  • Peulvruchten: en vooral linzen en kikkererwten. Andere peulvruchten met magnesium aan boord zijn erwten, bonen, groentekiemen, kapucijner, linzen en kikkererwten

  • Rauwe cacao: bevat minstens 75 procent rauwe cacao, een superfood. Onbeperkt rauwe cacao of pure chocolade eten is toch geen goed idee. Eet nooit meer dan 20 gram pure chocolade per dag

  • Zilvervliesrijst: of volkorenrijst. Honderd gram gekookte zilvervliesrijst levert veertig gram magnesium

  • Avocado: naast een grote hoeveelheid magnesium is avocado ook rijk aan gezonde vetten, vitaminen en mineralen. Gebruik avocado bijvoorbeeld in je elf gemaakte smoothie

  • Bananen:eet bananen als gezond tussendoortje of verwerk ze in een zelf gemaakte smoothie. En neen, bananen maken je niet dik

  • Zeewier: is rijk aan magnesium en bevat weinig of geen calorieën. Naast magnesium heeft zeewier ook rijkelijk veel kalium, fosfor, jodium, ijzer en calcium aan boord

Broccoli: 100 gram van deze groente is goed voor ruim 20 milligram magnesium. Verder is broccoli ook een uitstekende bron van vitaminen en voedingsvezels

  • Vette vis: zoals wilde zalm, paling, tonijn, schelvis, heilbot, tarbot, dorade, makreel, sardienen, sprotjes, haring en ansjovis zijn belangrijke bronnen van magnesium

  • Andere voeding met veel magnesium zijn: lijnzaad, zonnebloem-en pompoenpitten, sojabonen,quinoa, bonen,, pindakaas, zoete aardappelen of bataten en vijgen








Je kunt het effect van deze gezonde voeding extra versterken met het slikken van een voedingssupplement met magnesium








Reacties

Een reactie posten