Op een effectieve manier overgangsklachten verminderen? Laat je bijstaan door experts!

Heb je ondertussen wel genoeg van die vervelende opvliegers? Ben jij een van die vele vrouwen die last hebben van slaapproblemen? 
Of lijkt je haar uit te dunnen en weet je niet meteen hoe je dergelijke problemen effectief aanpakt? 
Je hoeft je alvast niet te schamen of je schuldig te voelen; onderzoek wijst keer op keer uit dat vrouwen in de overgang vaak niet weten hoe overgangsklachten te verminderen zonder doorgedreven veranderingen uit te voeren. 

Wat kunnen we zelf doen tegen tegen de meest voorkomende overgangsklachten?

Vandaag staan we dan ook stil bij hoe je dat precies doet. Ben je benieuwd hoe je thuis efficiënt overgangsklachten kan verminderen door te kiezen voor natuurlijke hulpmiddelen? 
Bekijk de onderstaande lijst dan aandachtig! Nood aan meer info? 

Werp alvast een blik op deze lijst met speciale kruiden tegen overgangsverschijnselen


Dit helpt tegen de meest vervelende overgangsklachten

Neem afscheid van cafeïne: Laten we maar meteen door de zure appel bijten. Als vrouw in de overgang is het allesbehalve een goed idee je lichaam nog op dagelijkse basis van cafeïne te voorzien. 
Aangezien je hormoonbalans aan het veranderen is, vermijd je best elke manier waarop je op artificiële wijze bijdraagt aan een wisselende hormonenspiegel. 
Door cafeïne te vermijden kan je zo verschillende overgangsklachten verminderen: zo ga je niet alleen makkelijker kunnen inslapen, je gaat na enkele dagen al merken dat je meer ontspannen door het leven kan gaan. 
Bovendien vermijd je zo een van de belangrijkste factoren in de opkomt van opvliegers. 

Verdrijf afvalstoffen met groene thee: wat drink je dan best wanneer je ’s ochtends je kop koffie moet laten? Groene thee, natuurlijk! 

Algemeen gezien kan je aanhalen dat het als vrouw in de overgang altijd voordelig is om een kop thee te drinken. 
Doe je dat aan de hand van groene thee, dan voorzie je je lichaam van belangrijke antioxidanten die bijdragen in de strijd tegen allerhande afvalstoffen. 

Daarnaast hou je op een natuurlijke manier het vochtniveau van je lichaam op peil. 

Overgangsklachten verminderen aan de hand van groene thee betekent ook genieten van een huid die er langer jong blijft uitzien. 


Neem voldoende vitaminen op: Een van de belangrijkste manieren om overgangsklachten te minderen is rekening houden met een aangepast eetpatroon. 

Zo kies je best voor bepaalde fruitsoorten terwijl je sommige groenten dan weer best vermijdt. In dat opzicht worden blauwe bessen je nieuwe beste vrienden; deze kleine en kleurrijke besjes voorzien je lichaam van je dagelijkse dosis aan vitaminen en vezels. 

Welke groenten je best klaarmaakt

Vermijd koolhydraatrijke voedingsmiddelen. Eet zo weinig mogelijk (zoete) aardappelen. 


Geniet van de zon: We trappen misschien een open deur in, maar het is belangrijk om tijdens de overgang voldoende tijd buiten door te brengen. 

Op die manier voorziet de zon je niet alleen van voldoende vitamine D, de gezonde buitenlucht helpt je om stemmingswisselingen te voorkomen. 
Het is niet makkelijk om overgangsklachten te verminderen die eerder mentaal van aard zijn. In dat opzicht is het dan ook erg belangrijk om actief in de buitenlucht aanwezig te zijn. 

Ga voor een actieve levensstijl:  besloot je om meer de buitenlucht op te zoeken? Kies dan meteen voor een stevige wandeling met je kinderen of een ontspannende fietstocht met vrienden. 

Zo kan je makkelijk en snel overgangsklachten verminderen die te maken hebben met stramme spieren en overgewicht. 
Het is allesbehalve ongehoord dat je als vrouw wat gewicht aankomt tijdens de overgang. Dergelijke overgangsklachten verminderen doe je dan ook simpelweg door te investeren in een actieve levensstijl. 

Uiteraard betekent dat niet dat je ineens marathons moet gaan lopen. Zorg eerder voor een uurtje aan beweging op dagelijkse basis. 


Kies de juiste voedingssupplementen: overgangsklachten verminderen met de hulp van bepaalde supplementen? Natuurlijk kan dan! 

Wanneer je dermate last hebt van je overgangskwaaltjes, is het altijd een goed idee om een beroep te doen op bijkomende hulpmiddeltjes. 
Zo bestaan er verschillende voedingssupplementen op basis van natuurlijke producten specifiek gericht op het bestrijden en controleren van opvliegers. 
Als je effectief voor supplementen kiest, hou dan steeds rekening met de bestanddelen. 

Twijfel je? Vraag dan even raad aan je arts of apotheker. 


Vetarme tussendoortjes: overgangsklachten verminderen tijdens de menopauze is vaak een delicate evenwichtsoefening. 

Zo is het perfect mogelijk dat je vaker honger hebt, maar door de hoge kans op extra kilo’s moet je dan weer rekening houden met een aangepast voedingspatroon. De ideale oplossing? Zeewier: lekker, goedkoop en boordevol gezonde stoffen. 
Op de koop toe zorgt zeewier voor een voldaan gevoel dat bijzonder lang aanhoudt. Er gaan vandaag zelfs stemmen op die beweren dat je beter voor zeewier kiest dan voor fruit! 
Overgangsklachten verminderen als vrouw is niet alleen mogelijk, het is ook best makkelijk. Elke klacht uit zich aan de hand van specifieke symptomen die je op een eerder makkelijke manier kan aanpakken. 

Merk je dat ook jouw lichaam door de overgang gaat? Lees hier alles over diverse overgangsklachten.

Voortaan kun jij kunt ook je vervelende overgangsklachten overwinnen 

Méér dan 80% van alle vrouwen tussen de 40 en 60 jaar krijgt vroeg of laat met vervelende overgangsklachten te maken.

In Nederland gaat het dus om méér dan één miljoen vrouwen en bijna evenveel in België.Net zoals de ondertussen al meer dan 25000 vrouwen die je voor gingen, kun je nu ook je vervelende overgangsklachten overwinnen met deze vele wetenschappelijke (voedings)tips, aangepaste recepten en oefeningen die je gemakkelijk thuis kunt uitvoeren.

Maak HIER kennis met de vele natuurlijke middelen om de symptomen van de overgang te verzachten
Reacties

Populaire posts van deze blog

Voeding: dit mag je eten bij een maagontsteking

Aangepaste voeding verzacht symptomen gordelroos

Vitamine B 17 in staat kanker cellen te doden