Gezond en snel afvallen met rooibos + Recept rooibosthee


Rooibos thee wordt hier steeds meer en meer gedronken. Rooibos is een plant afkomstig uit Zuid AfrikaHet is eigenlijk geen thee, maar een kruid. Voor rooibosthee worden de bladeren gefermenteerd. Dat zorgt voor de roodbruine van deze thee. Groene rooibosthee is hier veel minder bekend, maar bestaat dus ook. Bij deze soort rooibosthee worden de theebladeren niet gefermenteerd.  Groene rooibos thee heeft een grasachtige smaak en is rijker aan sterke antioxidanten.
Sterke antioxidanten
Rooibosthee is vooral belangrijk voor zijn grote hoeveelheid sterke antioxidanten.  Die beschermen ons tegen de vrije radicalen die ons ziek maken en ons natuurlijk verouderingsproces versnellen. Oxidanten in rooibos zijn aspalathine, quercetine en luteoline dat ons beschermt tegen heel wat soorten kanker. Rooibos bevat weinig of geen vitaminen, mineralen en voedingsvezels. Alleen koper en fluor.

Rooibos bevat geen cafeïne

Rooibos bevat ook geen cafeïne zoals de meeste andere theesoorten. Dit natuurlijk stimulerend middel vinden we bijvoorbeeld wél terug in groene en zwarte thee. Cafeïne zorgt voor een betere concentratie. Overmatig gebruik van cafeïne zorgt voor hartkloppingen angst, slaapproblemen en hoofdpijn. Wegens de afwezigheid van cafeïne in rooibos is het een uitstekend alternatief voor groene of zwarte thee. Zeker omdat het de opname van ijzer vergemakkelijkt. 

Andere voordelen van rooibos:
  • Verkleint je risico op aderverkalking en hart- en vaatziekten
  • Verlaagt een hoge bloeddruk
  • Vermindert de concentratie aan vet in je bloed
  • Beschermt tegen diabetes 
  • Zorgt voor een stabiele bloedsuikerspiegel
  • Vermindert je trek in zoete, ongezonde tussendoortjes
  • Helpt meer vet verbranden en gemakkelijker afvallen

Recept Rooibosthee

Ingrediënten: fijn gesnipperde rooibos of een zakje rooibosthee, 2 stokjes kaneel, 2 stukjes kardemom, 2 centimeter gemberwortel, saffraan en drie theelepels onbewerkte natuurhoning rechtstreeks van de imker

Bereiding

  • Voeg alle ingrediënten samen en doe er twee grote glazen water bi
  • Laat dit mengsel gedurende een tiental minuten zachtjes koken op een laag vuurtje
  • Neem het vuur, zeef de thee en geniet 




Reacties