Is bruiswater minder gezond dan gedacht en maakt het ons dik?


bruiswater
Dagelijks voldoende water drinken is onmisbaar. Zowel om onze gezondheid te verbeteren of te behouden, als om meer opgeslagen vet te verbranden en ons overgewicht te verliezen. Vaak verkiezen we bruiswater boven niet-bruisend water omdat het toch nèt iets smaakvoller is en beter verfrust dan dat fletse, platte water. Uit een nieuwe wetenschappelijk onderzoek blijkt nu dat bruiswater ons hongergevoel zou stimuleren  waardoor we meer eten en aankomen in plaats van afvallen...

JA! IK WIL OOK EEN GRATIS EN GEZOND WEEKMENU VOOR EEN BETERE GEZONDHEID  EN MAKKELIJKER AFVALLEN! Je vindt het HIER
Een onderzoek van de Birzeit University in Palestina bracht erg verrassende resultaten aan het licht. Blijkbaar zou je honger krijgen van een glas spuitwater. Het koolzuurgas in bruiswater én frisdrank, stimuleert volgens het onderzoek, de aanmaak van het hongerhormoon ghreline, waardoor we juist meer eten in plaats van minder....

Meer eten

De universiteit deed een test op ratten met hetzelfde gewicht. De ratten werden in vier groepen verdeeld: de eerste groep kreeg enkel plat water, een tweede groep suikerrijke dranken zonder koolzuurgas, een derde groep suikerrijke dranken met koolzuurgas en de laatste bruisende dranken zonder calorieën. Na drie maanden bleek dat de ratten uit groep 3 en 4 die bruisende drankjes consumeerden, tot 20% meer aten. Na een jaar merkten de onderzoekers dat deze diertjes meer vet hadden verzameld.

HONGERHORMOON TOT MAAR LIEFST ZES MAAL HOGER

De Palestijnse universiteit zette de test verder, deze keer op 20 menselijke vrijwilligers. Wanneer de testpersonen spuitwater bij hun ontbijt dronken, was het niveau van het hongerhormoon ghreline tot 6 keer hoger.
CONCLUSIE 
Je kunt niets gezonder drinken dan water. Maar kies het zekere voor het onzekere en kies bij voorkeur niet bruisend water. Dat verbetert je gezondheid, helpt overgewicht verliezen en spoelt ons lichaam schoon van alle toxische afvalstoffen.

JA! IK WIL OOK EEN GRATIS EN GEZOND WEEKMENU VOOR EEN BETERE GEZONDHEID  EN MAKKELIJKER AFVALLEN! Je vindt het HIER

Reacties