Doorgaan naar hoofdcontent

Doen maaltijdvervangers ons gezond afvallen?

Meer ongezond buikvet verbranden en makkelijker afvallen kunnen we op vele manieren. In de eerste plaats door gezond, evenwichtig en gevarieerd te eten en voldoende te bewegen. Om hun overgewicht sneller te laten verlopen, kiezen velen voor zogenaamde maaltijdvervangers. Is het wel een goed idee om je overgewicht te verliezen met maaltijdvervangers?


JA! IK WIL OOK EEN GRATIS EN GEZOND WEEKMENU VOOR EEN BETERE GEZONDHEID  EN MAKKELIJKER AFVALLEN! Je vindt het HIER
Crash dieet
Afvallen is alleen mogelijk in een gezond eet- en leefpatroon. Dat bestaat uit voeding van natuurlijke oorsprong gecombineerd met voldoende lichaamsbeweging. Dat gaat langzamer dan bijvoorbeeld met ongezonde crash diëten. Die boven spectaculair gewichtsverlies op korte tijd, maar zijn vanwege hun extreem karakter onmogelijk lang vol te houden. En eens ermee gestopt, weeg je al vlug meer dan bij de start van je dieet. Met zo'n ongezond crash dieet ben je wel veel geld maar zeker niet je overgewicht kwijt.

Maaltijdvervangers
Om afvallen te vergemakkelijken kiezen velen voor een combinatie van gezond eten, voldoende bewegen en maaltijdvervangers. De belangrijkste redenen waarom men voor maaltijdvervangers kiezen zijn:
 • Ze bevatten alle onmisbare voedingsstoffen om gezond te blijven functioneren

 • Ze zijn arm aan calorieën

 • Ze verlengen je verzadigingsgevoel waardoor onze honger langer uitblijft en we automatisch minder eten

 • Voldoende lichaamsbeweging wordt aangeraden, maar is met het gebruik van maaltijdvervangers geen must

JA! IK WIL OOK EEN GRATIS EN GEZOND WEEKMENU VOOR EEN BETERE GEZONDHEID  EN MAKKELIJKER AFVALLEN! Je vindt het HIER


Kun je echt afvallen met maaltijdvervangers?
Als je maaltijdvervangers op de aanbevolen manier gebruikt, zul je er zeker mee afvallen. Afvallen met maaltijdvervangers wil gelukkig niet zeggen dat je ganse dagen shakes of andere energierepen moet eten. Ze worden gebruikt in combinatie met een gezond eetpatroon bestaande uit:

 • Veel groenten en vooral groene bladgroenten zoals spinazie, andijvie, alle soorten sla, broccoli, groene koolsoorten, tuin- en waterkers

 • Peulvruchten: zoals erwten, bonen, kapucijner, linzen en kikkererwten

 • Onbewerkte noten: en vooral walnoten, hazelnoten, amandelen, pistache-, cashew- , para- en macadamianoten 

 • Zaden: zoals lijnzaad, sesam en chiazaad

 • Pitten: zonnebloempitten en pompoenpitten

 • Vette vis: en vooral wilde zalm, paling, tonijn, heilbot, tarbot, dorade, makreel, sardienen, haring en ansjovis

Zo krijg je weinig calorieën maar des te meer gezonde voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen, sterke antioxidanten en voedingsvezels naar binnen zodat je meer vet verbrandt en sneller afvalt.

Hoe gebruik je maaltijdvervangers?
Sommige extreme diëten vervangen alle maaltijden door maaltijdvervangers. Dat is echter niet aan te raden. Vervang bij voorkeur één of twee maaltijden en kies voor één of twee dieet maar één of twee maaltijden.

Om de werking van maaltijdvervangers nog te versterken, eet je best weinig of geen tussendoortjes. Drink daarbij tussen de 2,5 en 4 liter water per dag. Ook groene thee van biologische oorsprong mag je een onbeperkt drinken.

JA! IK WIL OOK EEN GRATIS EN GEZOND WEEKMENU VOOR EEN BETERE GEZONDHEID  EN MAKKELIJKER AFVALLEN! Je vindt het HIER


Hoogwaardige eiwitten
Alle maaltijdvervangers barsten van hoogwaardige eiwitten. Die verteren nauwelijks, waardoor ze je een langer voldaan gevoel geven waardoor je minder eet.

In tegenstelling tot crash diëten zorgen eiwitten ook voor extra spieropbouw. Spieren zijn nodig als je wilt afvallen. Ze verbruiken immers energie (calorieën) zelf in rust. Afvallen terwijl je slaapt is dus perfect mogelijk

Voordelen van afvallen met maaltijdvervangers
 • Bevatten weinig of geen energie waardoor je snel gewicht verliest

 • Zorgen er voor dat je niet teveel, maar ook niet te weinig eet

 • Zijn vaak bereid met water, melk of met yoghurt

Jojo effect
 • Na het stoppen met maaltijdvervangers is de kans dat je snel weer aankomt erg groot

 • Moeilijk als je als enigste in je gezin maaltijdvervangers gebruikt

 • Maaltijdvervangers zijn niet goedkoop

 • Je voelt zich fitter en gezonder dan met een ander dieet

JA! IK WIL OOK EEN GRATIS EN GEZOND WEEKMENU VOOR EEN BETERE GEZONDHEID  EN MAKKELIJKER AFVALLEN! Je vindt het HIERReacties

Populaire posts van deze blog

Voeding: dit mag je eten bij een maagontsteking

Een maagontsteking of gastritis is een veel voorkomende aandoening die spijtig genoeg nog teveel wordt onderschat. Een maagontsteking is zeker niet leeftijdsgebonden, maar komt wél veel meer bij vijftigplussers. Het is meestal het gevolg van een ongezonde levensstijl. Er zijn uiteraard veel meer oorzaken van gastritis. Je voeding is erg belangrijk bij het voorkomen van een maagontsteking. Wat mag je dan wél eten en welke voeding is zéker te mijden?

Een maagontsteking is eigenlijk niets anders dan een ontsteking van je maagslijmlvlies. Daar zijn verschillende oorzaken voor. In de eerste plaats is zo'n ontsteking van je maagslijmvlies het gevolg van een acute of van een langdurige en dus chronische irritatie van het slijmvlies van je maag. Een maagontsteking komt vooral bij vijftigplussers, soms zelfs zonder dat ze het zelf beseffen omdat gastritis lang niet altijd gepaard gaat met symptomen. Een maagaandoening steekt soms plots de koop op, maar is in de meeste gevallen het gevolg va…

Vitamine B 17 in staat kanker cellen te doden

Kanker is zonder twijfel de meest dodelijke ziekte, zéker in de geïndustrialiseerde wereld. Valt de diagnose, dan worden we met het onvermijdelijke geconfronteerd en stort letterlijk onze wereld in. Er werden al wel heel wat therapieën ontwikkeld die de kankerpatiënt langer en in meer comfortabele omstandigheden doet leven. Een écht doeltreffend geneesmiddel tegen de gevreesde ziekte werd vooralsnog niet gevonden. Volgens sommigen ligt de oplossing nochtans voor het grijpen. Voedsel rijk aan vitamine B 17 is volgens velen in staat kankercellen te doden. Vitamine B 17 komt in heel wat voedingsstoffen voor en wordt niet voor niets de natuurlijke chemokuur genoemd. Wat is deze wondervitamine B 17 dan wel, en wat doet ze in ons lichaam?Vitamine B17 is wellicht minder bekend dan zijn overige collega's uit de B- familie, maar daarom dus zeker niet minder belangrijk. Vitamine B17 wordt in medische kringen ook wel laetrile genoemd. Het is net als zijn broertje de vitamine B15 een wat men …

Acute alvleesklierontsteking kan dodelijk zijn

Steve Jobs, stichter én bezieler van  Apple, overleed aan de gevolgen van kanker aan de alvleesklier of pancres. De wereld treurde om Steve Jobs, die gedurende vele jaren het aangezicht van onze maatschappij mee bepaalde, maar tegelijkertijd maakten we ook op negatieve wijze kennis met onze alvleesklier. De meerderheid wist niet eens van het bestaan van dit orgaan. Nochtans speelt je alvleesklier een erg belangrijke rol bij het spijsverteringsproces. Wat is nu precies de alvleesklier en  welke functie heeft dit orgaan? Wat zijn de symptomen van problemen met de alvleesklier, en hoe kunnen we deze in  de eerste plaats voorkomen, maar ook genezen?


Ondanks onze geringe kennis van de alvleesklier of pancreas, heeft dit orgaan een erg belangrijke functie. Je alvleesklier is een langgerekte, trosvormige en één van de grootste klieren van je lichaam. Je alvleesklier bevindt zich achter in je bovenbuik,  en is de naaste buur van je twaalfvingerige darm, je lever en je gal. Bij volwassenen is d…