Doorgaan naar hoofdcontent

Gezonde voeding voor een beter geheugen

Ben je de laatste tijd meer vergeetachtig? Dat overkomt iedereen wel eens, en is geen ramp. Gelukkig kun je er meestal veel zelf aan doen. Door gezond en de juiste voeding te eten bijvoorbeeld.

Welke gezonde voeding geeft ons een beter geheugen?

Elegance Açaí Afslankformule
Elegance NextGen Anti Aging Tabletten
VOEDINGSCONSULENTROZEMARIJN 

De geur van… Rozemarijn

Heerlijk op de barbecue of bij gebakken aardappeltjes… rozemarijn is een ultieme smaakmaker.
Onderzoek van de Northumbria University toont aan dat de geur van rozemarijn het geheugen bij oudere mensen verbetert. De studie zette 150 gepensioneerden in verschillende ruimtes met verschillende geuren: lavendel, rozemarijn en neutrale lucht. Nadien moesten ze een geheugentest invullen. Wat bleek?
De ouderen uit de naar rozemarijn geurende kamer presteerden opvallend beter. De geur van rozemarijn zou volgens dokter Mark Moss, hoofd van het departement Psychologie, voor een chemische reactie in het brein zorgen.
Zin in een gezonde schotel? Met dit recept kun je niet missen!

Pepermuntthee maakt je alerter

voedingsconsulentPEPERMUNT
Een opkikkertje in de ochtend, maar ook bevorderlijk voor onze hersenen. Hetzelfde onderzoeksteam uit Northumbria University ontdekte door 180 mensen afwisselend pepermuntthee en kamillethee te laten drinken, dat bij de pepermunt een betere geheugenprestatie werd vastgesteld. Pepermunt maakt mensen alerter en verbetert het langetermijngeheugen.

Fruit en groenten passen in ieder gezond eetpatroon

Meer bepaald jeneverbessen, blauwe bessen, broccoli, tomaten en avocado stimuleren je brein. Ze voorkomen hersenschade, en helpen zelfs tegen dementie.
Ze zitten barstensvol met antioxidanten, verminderen DNA- schade én zijn nog eens goed tegen alle ouderdomskwalen.
Elegance Açaí Afslankformule
Elegance NextGen Anti Aging Tabletten

Reacties

Populaire posts van deze blog

Voeding: dit mag je eten bij een maagontsteking

Een maagontsteking of gastritis is een veel voorkomende aandoening die spijtig genoeg nog teveel wordt onderschat. Een maagontsteking is zeker niet leeftijdsgebonden, maar komt wél veel meer bij vijftigplussers. Het is meestal het gevolg van een ongezonde levensstijl. Er zijn uiteraard veel meer oorzaken van gastritis. Je voeding is erg belangrijk bij het voorkomen van een maagontsteking. Wat mag je dan wél eten en welke voeding is zéker te mijden?

Een maagontsteking is eigenlijk niets anders dan een ontsteking van je maagslijmlvlies. Daar zijn verschillende oorzaken voor. In de eerste plaats is zo'n ontsteking van je maagslijmvlies het gevolg van een acute of van een langdurige en dus chronische irritatie van het slijmvlies van je maag. Een maagontsteking komt vooral bij vijftigplussers, soms zelfs zonder dat ze het zelf beseffen omdat gastritis lang niet altijd gepaard gaat met symptomen. Een maagaandoening steekt soms plots de koop op, maar is in de meeste gevallen het gevolg va…

Vitamine B 17 in staat kanker cellen te doden

Kanker is zonder twijfel de meest dodelijke ziekte, zéker in de geïndustrialiseerde wereld. Valt de diagnose, dan worden we met het onvermijdelijke geconfronteerd en stort letterlijk onze wereld in. Er werden al wel heel wat therapieën ontwikkeld die de kankerpatiënt langer en in meer comfortabele omstandigheden doet leven. Een écht doeltreffend geneesmiddel tegen de gevreesde ziekte werd vooralsnog niet gevonden. Volgens sommigen ligt de oplossing nochtans voor het grijpen. Voedsel rijk aan vitamine B 17 is volgens velen in staat kankercellen te doden. Vitamine B 17 komt in heel wat voedingsstoffen voor en wordt niet voor niets de natuurlijke chemokuur genoemd. Wat is deze wondervitamine B 17 dan wel, en wat doet ze in ons lichaam?Vitamine B17 is wellicht minder bekend dan zijn overige collega's uit de B- familie, maar daarom dus zeker niet minder belangrijk. Vitamine B17 wordt in medische kringen ook wel laetrile genoemd. Het is net als zijn broertje de vitamine B15 een wat men …

Acute alvleesklierontsteking kan dodelijk zijn

Steve Jobs, stichter én bezieler van  Apple, overleed aan de gevolgen van kanker aan de alvleesklier of pancres. De wereld treurde om Steve Jobs, die gedurende vele jaren het aangezicht van onze maatschappij mee bepaalde, maar tegelijkertijd maakten we ook op negatieve wijze kennis met onze alvleesklier. De meerderheid wist niet eens van het bestaan van dit orgaan. Nochtans speelt je alvleesklier een erg belangrijke rol bij het spijsverteringsproces. Wat is nu precies de alvleesklier en  welke functie heeft dit orgaan? Wat zijn de symptomen van problemen met de alvleesklier, en hoe kunnen we deze in  de eerste plaats voorkomen, maar ook genezen?


Ondanks onze geringe kennis van de alvleesklier of pancreas, heeft dit orgaan een erg belangrijke functie. Je alvleesklier is een langgerekte, trosvormige en één van de grootste klieren van je lichaam. Je alvleesklier bevindt zich achter in je bovenbuik,  en is de naaste buur van je twaalfvingerige darm, je lever en je gal. Bij volwassenen is d…