Aardbeien lekker en gezond, doen je ook makkelijker afvallen


Aardbeien zijn niet alleen lekker en super gezond. Ze helpen je ook makkelijker afvallen. Aardbeien bestaan grotendeels uit water, bevatten weinig of geen calorieën maar zijn des te rijker aan alle gezonde voedingsstoffen. 
Door alleen aardbeien aan je ongezond eetpatroon toe te voegen zal je echter niet afvallen. Dat doen ze wel als je gezond, evenwichtig en gevarieerd eet en voldoende beweegt.
Aardbeien bevatten namelijk veel minder calorieën dan de zoete smaak doet vermoeden. Een schaaltje aardbeien van honderd gram telt nog geen dertig calorieën. Daarmee is de aardbei het slankste fruit van alle veel gegeten fruitsoorten! Ter vergelijking: een kiwi weegt maar zo’n vijfenzeventig gram en daarin zitten al ruim vijftig calorieën.

Aardbeien rijk aan vitamine C

Aardbeien mogen dan weinig calorieën bevatten, ze zitten wél bomvol antioxidanten en vitamine C. Er zit zelfs meer vitamine C in aardbeien dan in sinaasappels. Alleen een kiwi bevat meer van deze vitamine. Honderd gram aardbeien leveren maar liefst zestig milligram vitamine C. Met een stuk of acht aardbeien eten per dag heb je dus al je dagelijkse portie vitamine C (75 milligram) binnen!

Aardbeien bevatten hoge concentraties foliumzuur

Aardbeien bevatten daarnaast veel foliumzuur (ook wel vitamine B11 genoemd). Van deze vitamine heeft zo’n tien tot maar liefst vijfentwintig procent van de Nederlanders een tekort. Per dag hebben volwassenen driehonderd microgram foliumzuur nodig. Met één schaaltje aardbeien van honderd gram krijg je vijfenzestig microgram foliumzuur binnen, dus dan ben je al goed op weg!

Vries ze in!

Het enige minpunt van aardbeien is dat ze gemakkelijk kneuzen en snel beschimmelen. Laat daarom altijd het kroontje eraan zitten en bewaar ze onafgedekt, dan blijven ze langer houdbaar. In de koelkast blijven ze een tot drie dagen goed, op een koele plaats houden ze het een dag uit. Gaat dat te snel voor je, dan hebben we nog meer goed nieuws, want aardbeien zijn heel goed in te vriezen!

Een ideaal gewicht bereiken doe je in een gezond eetpatroon en het Vet Verliezen 1.0 Programma

Gezond leven en makkelijker afvallen doe je niet met een dieet, maar met een gezond eetpatroon. Een gezond eetpatroon   dat ons makkelijker doet afvallen is ongetwijfeld het Vet Verliezen 1.0 Programma met honderden gezonde voedingstips en originele recepten met puur natuurlijke en vet verbrandende ingrediënten.
Dat Vet Verliezen 1.0 Programma hielp ondertussen al meer dan 10000 Nederlanders en bijna evenveel Belgen definitief van hun vervelend buikje en van hun overgewicht af.

Ben jij de volgende?

 voedingsconsulentVETVERLIEZEN

Reacties