Doorgaan naar hoofdcontent

Aardbeien lekker en gezond, doen je ook makkelijker afvallen


Aardbeien zijn niet alleen lekker en super gezond. Ze helpen je ook makkelijker afvallen. Aardbeien bestaan grotendeels uit water, bevatten weinig of geen calorieën maar zijn des te rijker aan alle gezonde voedingsstoffen. 
Door alleen aardbeien aan je ongezond eetpatroon toe te voegen zal je echter niet afvallen. Dat doen ze wel als je gezond, evenwichtig en gevarieerd eet en voldoende beweegt.
Aardbeien bevatten namelijk veel minder calorieën dan de zoete smaak doet vermoeden. Een schaaltje aardbeien van honderd gram telt nog geen dertig calorieën. Daarmee is de aardbei het slankste fruit van alle veel gegeten fruitsoorten! Ter vergelijking: een kiwi weegt maar zo’n vijfenzeventig gram en daarin zitten al ruim vijftig calorieën.

Aardbeien rijk aan vitamine C

Aardbeien mogen dan weinig calorieën bevatten, ze zitten wél bomvol antioxidanten en vitamine C. Er zit zelfs meer vitamine C in aardbeien dan in sinaasappels. Alleen een kiwi bevat meer van deze vitamine. Honderd gram aardbeien leveren maar liefst zestig milligram vitamine C. Met een stuk of acht aardbeien eten per dag heb je dus al je dagelijkse portie vitamine C (75 milligram) binnen!

Aardbeien bevatten hoge concentraties foliumzuur

Aardbeien bevatten daarnaast veel foliumzuur (ook wel vitamine B11 genoemd). Van deze vitamine heeft zo’n tien tot maar liefst vijfentwintig procent van de Nederlanders een tekort. Per dag hebben volwassenen driehonderd microgram foliumzuur nodig. Met één schaaltje aardbeien van honderd gram krijg je vijfenzestig microgram foliumzuur binnen, dus dan ben je al goed op weg!

Vries ze in!

Het enige minpunt van aardbeien is dat ze gemakkelijk kneuzen en snel beschimmelen. Laat daarom altijd het kroontje eraan zitten en bewaar ze onafgedekt, dan blijven ze langer houdbaar. In de koelkast blijven ze een tot drie dagen goed, op een koele plaats houden ze het een dag uit. Gaat dat te snel voor je, dan hebben we nog meer goed nieuws, want aardbeien zijn heel goed in te vriezen!

Een ideaal gewicht bereiken doe je in een gezond eetpatroon en het Vet Verliezen 1.0 Programma

Gezond leven en makkelijker afvallen doe je niet met een dieet, maar met een gezond eetpatroon. Een gezond eetpatroon   dat ons makkelijker doet afvallen is ongetwijfeld het Vet Verliezen 1.0 Programma met honderden gezonde voedingstips en originele recepten met puur natuurlijke en vet verbrandende ingrediënten.
Dat Vet Verliezen 1.0 Programma hielp ondertussen al meer dan 10000 Nederlanders en bijna evenveel Belgen definitief van hun vervelend buikje en van hun overgewicht af.

Ben jij de volgende?

 voedingsconsulentVETVERLIEZEN

Reacties

Populaire posts van deze blog

Voeding: dit mag je eten bij een maagontsteking

Een maagontsteking of gastritis is een veel voorkomende aandoening die spijtig genoeg nog teveel wordt onderschat. Een maagontsteking is zeker niet leeftijdsgebonden, maar komt wél veel meer bij vijftigplussers. Het is meestal het gevolg van een ongezonde levensstijl. Er zijn uiteraard veel meer oorzaken van gastritis. Je voeding is erg belangrijk bij het voorkomen van een maagontsteking. Wat mag je dan wél eten en welke voeding is zéker te mijden?

Een maagontsteking is eigenlijk niets anders dan een ontsteking van je maagslijmlvlies. Daar zijn verschillende oorzaken voor. In de eerste plaats is zo'n ontsteking van je maagslijmvlies het gevolg van een acute of van een langdurige en dus chronische irritatie van het slijmvlies van je maag. Een maagontsteking komt vooral bij vijftigplussers, soms zelfs zonder dat ze het zelf beseffen omdat gastritis lang niet altijd gepaard gaat met symptomen. Een maagaandoening steekt soms plots de koop op, maar is in de meeste gevallen het gevolg va…

Vitamine B 17 in staat kanker cellen te doden

Kanker is zonder twijfel de meest dodelijke ziekte, zéker in de geïndustrialiseerde wereld. Valt de diagnose, dan worden we met het onvermijdelijke geconfronteerd en stort letterlijk onze wereld in. Er werden al wel heel wat therapieën ontwikkeld die de kankerpatiënt langer en in meer comfortabele omstandigheden doet leven. Een écht doeltreffend geneesmiddel tegen de gevreesde ziekte werd vooralsnog niet gevonden. Volgens sommigen ligt de oplossing nochtans voor het grijpen. Voedsel rijk aan vitamine B 17 is volgens velen in staat kankercellen te doden. Vitamine B 17 komt in heel wat voedingsstoffen voor en wordt niet voor niets de natuurlijke chemokuur genoemd. Wat is deze wondervitamine B 17 dan wel, en wat doet ze in ons lichaam?Vitamine B17 is wellicht minder bekend dan zijn overige collega's uit de B- familie, maar daarom dus zeker niet minder belangrijk. Vitamine B17 wordt in medische kringen ook wel laetrile genoemd. Het is net als zijn broertje de vitamine B15 een wat men …

Acute alvleesklierontsteking kan dodelijk zijn

Steve Jobs, stichter én bezieler van  Apple, overleed aan de gevolgen van kanker aan de alvleesklier of pancres. De wereld treurde om Steve Jobs, die gedurende vele jaren het aangezicht van onze maatschappij mee bepaalde, maar tegelijkertijd maakten we ook op negatieve wijze kennis met onze alvleesklier. De meerderheid wist niet eens van het bestaan van dit orgaan. Nochtans speelt je alvleesklier een erg belangrijke rol bij het spijsverteringsproces. Wat is nu precies de alvleesklier en  welke functie heeft dit orgaan? Wat zijn de symptomen van problemen met de alvleesklier, en hoe kunnen we deze in  de eerste plaats voorkomen, maar ook genezen?


Ondanks onze geringe kennis van de alvleesklier of pancreas, heeft dit orgaan een erg belangrijke functie. Je alvleesklier is een langgerekte, trosvormige en één van de grootste klieren van je lichaam. Je alvleesklier bevindt zich achter in je bovenbuik,  en is de naaste buur van je twaalfvingerige darm, je lever en je gal. Bij volwassenen is d…