Osteopaten kunnen veel meer dan je denkt


Steeds meer landgenoten doen beroep op de osteopaat. En verwonderlijk genoeg, de patiënten van de osteopaat worden steeds jonger. Osteopaten behandelen vooral pijn en aandoeningen van ons bewegingsapparaat. Ze sporen die lichaamsweefsels op die met een verminderde beweeglijkheid hebben te kampen. Dat doen ze uitsluitend met hun handen en via speciale technieken weermee ze bijvoorbeeld je gewrichten soepeler, beweeglijker en pijnvrij maken. Wie en voor welke aandoeningen kun je bij de osteopaat terecht? 

Osteopathie betreft een alternatieve geneeswijze. Osteopaten gaan er van uit dat een verminderde beweeglijkheid van sommige lichaamsgewrichten ook een nadelige invloed hebben op onze algemene gezondheid. De activiteiten van een osteopaat worden vooral gelinkt aan 'kraken' en 'manipuleren', maar daartoe blijft zijn actieterrein zeker niet beperkt.

Aanvullende therapie

De behandelingsmethoden van de osteopaat hangen hoofdzakelijk afhankelijk af van de aard en de ernst van de klachten waarmee hun patiënten hen raadplegen. Maar ook hun leeftijd en lichaamsbouw spelen daarbij een belangrijke rol. Osteopaten worden vooral geraadpleegt voor nekklachten en rugklachten. Osteopaten willen in geen geval de klassiek geschoolde arts vervangen. Integendeel, ze willen er vooral nauw mee samen werken. De osteopaat zoekt in de eerste plaats naar mogelijke oorzaken van de klachten, en niet uitsluitend naar de aard ervan.

Patiënten worden steeds jonger


De patiënten die hulp zoeken bij de osteopaat worden steeds jonger. Hij krijgt nu zelfs meer en meer ouders met baby's en kinderen over de vloer die bijvoorbeeld kampen met reflux, krampen, en met slaapproblemen én kinderen met leerproblemen en leerstroornissen. Is osteopathie dan ook doeltreffend tegen gezondheidsklachten baby's en kinderen?

Alles over de osteopaat en zijn behandelingsmethoden lees je HIERReacties

Populaire posts van deze blog

Voeding: dit mag je eten bij een maagontsteking

Vitamine B 17 in staat kanker cellen te doden

Acute alvleesklierontsteking kan dodelijk zijn