Doorgaan naar hoofdcontent

Osteopaten kunnen veel meer dan je denkt


Steeds meer landgenoten doen beroep op de osteopaat. En verwonderlijk genoeg, de patiënten van de osteopaat worden steeds jonger. Osteopaten behandelen vooral pijn en aandoeningen van ons bewegingsapparaat. Ze sporen die lichaamsweefsels op die met een verminderde beweeglijkheid hebben te kampen. Dat doen ze uitsluitend met hun handen en via speciale technieken weermee ze bijvoorbeeld je gewrichten soepeler, beweeglijker en pijnvrij maken. Wie en voor welke aandoeningen kun je bij de osteopaat terecht? 

Osteopathie betreft een alternatieve geneeswijze. Osteopaten gaan er van uit dat een verminderde beweeglijkheid van sommige lichaamsgewrichten ook een nadelige invloed hebben op onze algemene gezondheid. De activiteiten van een osteopaat worden vooral gelinkt aan 'kraken' en 'manipuleren', maar daartoe blijft zijn actieterrein zeker niet beperkt.

Aanvullende therapie

De behandelingsmethoden van de osteopaat hangen hoofdzakelijk afhankelijk af van de aard en de ernst van de klachten waarmee hun patiënten hen raadplegen. Maar ook hun leeftijd en lichaamsbouw spelen daarbij een belangrijke rol. Osteopaten worden vooral geraadpleegt voor nekklachten en rugklachten. Osteopaten willen in geen geval de klassiek geschoolde arts vervangen. Integendeel, ze willen er vooral nauw mee samen werken. De osteopaat zoekt in de eerste plaats naar mogelijke oorzaken van de klachten, en niet uitsluitend naar de aard ervan.

Patiënten worden steeds jonger


De patiënten die hulp zoeken bij de osteopaat worden steeds jonger. Hij krijgt nu zelfs meer en meer ouders met baby's en kinderen over de vloer die bijvoorbeeld kampen met reflux, krampen, en met slaapproblemen én kinderen met leerproblemen en leerstroornissen. Is osteopathie dan ook doeltreffend tegen gezondheidsklachten baby's en kinderen?

Alles over de osteopaat en zijn behandelingsmethoden lees je HIERReacties

Populaire posts van deze blog

Voeding: dit mag je eten bij een maagontsteking

Een maagontsteking of gastritis is een veel voorkomende aandoening die spijtig genoeg nog teveel wordt onderschat. Een maagontsteking is zeker niet leeftijdsgebonden, maar komt wél veel meer bij vijftigplussers. Het is meestal het gevolg van een ongezonde levensstijl. Er zijn uiteraard veel meer oorzaken van gastritis. Je voeding is erg belangrijk bij het voorkomen van een maagontsteking. Wat mag je dan wél eten en welke voeding is zéker te mijden?

Een maagontsteking is eigenlijk niets anders dan een ontsteking van je maagslijmlvlies. Daar zijn verschillende oorzaken voor. In de eerste plaats is zo'n ontsteking van je maagslijmvlies het gevolg van een acute of van een langdurige en dus chronische irritatie van het slijmvlies van je maag. Een maagontsteking komt vooral bij vijftigplussers, soms zelfs zonder dat ze het zelf beseffen omdat gastritis lang niet altijd gepaard gaat met symptomen. Een maagaandoening steekt soms plots de koop op, maar is in de meeste gevallen het gevolg va…

Vitamine B 17 in staat kanker cellen te doden

Kanker is zonder twijfel de meest dodelijke ziekte, zéker in de geïndustrialiseerde wereld. Valt de diagnose, dan worden we met het onvermijdelijke geconfronteerd en stort letterlijk onze wereld in. Er werden al wel heel wat therapieën ontwikkeld die de kankerpatiënt langer en in meer comfortabele omstandigheden doet leven. Een écht doeltreffend geneesmiddel tegen de gevreesde ziekte werd vooralsnog niet gevonden. Volgens sommigen ligt de oplossing nochtans voor het grijpen. Voedsel rijk aan vitamine B 17 is volgens velen in staat kankercellen te doden. Vitamine B 17 komt in heel wat voedingsstoffen voor en wordt niet voor niets de natuurlijke chemokuur genoemd. Wat is deze wondervitamine B 17 dan wel, en wat doet ze in ons lichaam?Vitamine B17 is wellicht minder bekend dan zijn overige collega's uit de B- familie, maar daarom dus zeker niet minder belangrijk. Vitamine B17 wordt in medische kringen ook wel laetrile genoemd. Het is net als zijn broertje de vitamine B15 een wat men …

Acute alvleesklierontsteking kan dodelijk zijn

Steve Jobs, stichter én bezieler van  Apple, overleed aan de gevolgen van kanker aan de alvleesklier of pancres. De wereld treurde om Steve Jobs, die gedurende vele jaren het aangezicht van onze maatschappij mee bepaalde, maar tegelijkertijd maakten we ook op negatieve wijze kennis met onze alvleesklier. De meerderheid wist niet eens van het bestaan van dit orgaan. Nochtans speelt je alvleesklier een erg belangrijke rol bij het spijsverteringsproces. Wat is nu precies de alvleesklier en  welke functie heeft dit orgaan? Wat zijn de symptomen van problemen met de alvleesklier, en hoe kunnen we deze in  de eerste plaats voorkomen, maar ook genezen?


Ondanks onze geringe kennis van de alvleesklier of pancreas, heeft dit orgaan een erg belangrijke functie. Je alvleesklier is een langgerekte, trosvormige en één van de grootste klieren van je lichaam. Je alvleesklier bevindt zich achter in je bovenbuik,  en is de naaste buur van je twaalfvingerige darm, je lever en je gal. Bij volwassenen is d…