Hoe gezond of ongezond zijn koolzuurhoudende frisdranken

Hoe gezond of ongezond zijn koolzuurhoudende frisdranken -


Koolzuurhoudende frisdranken zijn enorm populair en worden met sloten gedronkenEn dat zeker niet uitsluitend bij jongeren! Vraag daarbij is uiteraard welke invloed het drinken van deze koolzuurhouden frisdranken heeft op onze gezondheid. De resultaten van de vele onderzoeken die de laatste jaren daarrond werden georganiseerd Daar werd de laatste jaren heel wat wetenschappelijk onderzoek naar verricht tonen eensgezind aan dat het gebruik van alle koolzuurhoudende frisdranken tot een strikt minimum moeten beperkt worden, zéker voor jongeren. En het is uitgerekend in deze leeftijdscategorie dat deze frisdranken zoveel worden gedronken. Wetenschappers zijn er zelfs van overtuigd dat ze mede oorzaak zijn van het ontstaan van ADHD. De negatieve invloed van het drinken van deze koolzuurhoudende frisdranken gaat echter veel verder.

Echte suikerbom

Dat deze frisdranken zo ongezond zijn hebben ze in hoofdzaak te danken aan hun hoge concentratie aan suikers. Deze koolzuurhoudende frisdranken zijn regelrechte suikerbommen. Koolzuurhoudende frisdranken zorgen voor overgewicht, zwaarlijvigheid en obesitas maar ook voor diabetes, hoge bloeddruk, een te hoog cholesterol gehalte met levensbedreigende hart- en vaatziekten tot gevolg. De consumptie van koolzuurhoudende frisdranken kan zelfs een beroerte en een hartinfarct veroorzaken.
De hoge concentratie aan suiker zorgt tevens voor een plotse verhoging van je bloedsuikerspiegel, hetgeen op korte termijn glucose intolerantie, insuline resistantie en allerlei ontstekingen tot gevolg kan hebben. Dat brengt een echte kettingreactie met aderverkalking en trombose teweeg.

Lees verder



Reacties

Populaire posts van deze blog

Voeding: dit mag je eten bij een maagontsteking

Aangepaste voeding verzacht symptomen gordelroos

Acute alvleesklierontsteking kan dodelijk zijn