Last van een bierbuik? Verander je eetgewoonten!

Buikvet is in ernstige gevallen levensgevaarlijk, maar het overbekende bierbuikje is lang niet altijd het gevolg van de mate waarin je bier drinkt! Tot die conclusie  kwamen Deense wetenschappers die het fenomeen gedurende meer dan twee jaar onderzochten kwamen tot het besluit dat voor het toenemen van je buikomtrek je wekelijks minstens vier liter bier moet achterover slaan!

De bekende bierbuik is niet het gevolg van het drinken
van enkele pintjes per dag, maar wel van ongezonde
eetgewoonten. Een bierbuik ontstaat pas na het
drinken van vier liter bier per week 
Wetenschappers aan de Deense Universiteit van Kopenhagen deden bijna twee jaar grondig onderzoek naar het ontstaan en de verdere ontwikkeling van de 'bierbuik'. Verrassend genoeg kwamen de onderzoekers tot het besluit dat niet het drinken van pintjes aan de basis ligt van je buikomvang. Dat hangt uiteindelijk uitsluitend af van je eetgewoonten. En die voedingsgewoonten zijn uitgerekend bij bierdrinkers in veruit de meeste gevallen danig verstoord. Bovendien zijn regelmatige bierdrinkers meestal ook verstokte rokers en zijn ze verslaafd aan ongezonde (lees zoete) tussendoortjes.

Enkele pintjes kan geen kwaad

De medische wereld twijfelde al langer aan het verband tussen de gedronken hoeveelheid bier en de omvang van je buikomvang. En dat werd dus nu recent door de Deense wetenschappers zwart op wit bewezen. Enkele pintjes bier drinken per dag heeft geen enkele invloed op je bierbuikje. Voor een bierbuik is wekelijks het drinken van maar liefst vier liter bier nodig. Welke invloed bier drinken op de buikomtrek van vrouwen heeft werd tot hiertoe niet onderzocht.

Lees ook: Matig biergebruik vermindert klachten menopauze

Reacties