Doorgaan naar hoofdcontent

Last van een bierbuik? Verander je eetgewoonten!

Buikvet is in ernstige gevallen levensgevaarlijk, maar het overbekende bierbuikje is lang niet altijd het gevolg van de mate waarin je bier drinkt! Tot die conclusie  kwamen Deense wetenschappers die het fenomeen gedurende meer dan twee jaar onderzochten kwamen tot het besluit dat voor het toenemen van je buikomtrek je wekelijks minstens vier liter bier moet achterover slaan!

De bekende bierbuik is niet het gevolg van het drinken
van enkele pintjes per dag, maar wel van ongezonde
eetgewoonten. Een bierbuik ontstaat pas na het
drinken van vier liter bier per week 
Wetenschappers aan de Deense Universiteit van Kopenhagen deden bijna twee jaar grondig onderzoek naar het ontstaan en de verdere ontwikkeling van de 'bierbuik'. Verrassend genoeg kwamen de onderzoekers tot het besluit dat niet het drinken van pintjes aan de basis ligt van je buikomvang. Dat hangt uiteindelijk uitsluitend af van je eetgewoonten. En die voedingsgewoonten zijn uitgerekend bij bierdrinkers in veruit de meeste gevallen danig verstoord. Bovendien zijn regelmatige bierdrinkers meestal ook verstokte rokers en zijn ze verslaafd aan ongezonde (lees zoete) tussendoortjes.

Enkele pintjes kan geen kwaad

De medische wereld twijfelde al langer aan het verband tussen de gedronken hoeveelheid bier en de omvang van je buikomvang. En dat werd dus nu recent door de Deense wetenschappers zwart op wit bewezen. Enkele pintjes bier drinken per dag heeft geen enkele invloed op je bierbuikje. Voor een bierbuik is wekelijks het drinken van maar liefst vier liter bier nodig. Welke invloed bier drinken op de buikomtrek van vrouwen heeft werd tot hiertoe niet onderzocht.

Lees ook: Matig biergebruik vermindert klachten menopauze

Reacties

Populaire posts van deze blog

Voeding: dit mag je eten bij een maagontsteking

Een maagontsteking of gastritis is een veel voorkomende aandoening die spijtig genoeg nog teveel wordt onderschat. Een maagontsteking is zeker niet leeftijdsgebonden, maar komt wél veel meer bij vijftigplussers. Het is meestal het gevolg van een ongezonde levensstijl. Er zijn uiteraard veel meer oorzaken van gastritis. Je voeding is erg belangrijk bij het voorkomen van een maagontsteking. Wat mag je dan wél eten en welke voeding is zéker te mijden?

Een maagontsteking is eigenlijk niets anders dan een ontsteking van je maagslijmlvlies. Daar zijn verschillende oorzaken voor. In de eerste plaats is zo'n ontsteking van je maagslijmvlies het gevolg van een acute of van een langdurige en dus chronische irritatie van het slijmvlies van je maag. Een maagontsteking komt vooral bij vijftigplussers, soms zelfs zonder dat ze het zelf beseffen omdat gastritis lang niet altijd gepaard gaat met symptomen. Een maagaandoening steekt soms plots de koop op, maar is in de meeste gevallen het gevolg va…

Vitamine B 17 in staat kanker cellen te doden

Kanker is zonder twijfel de meest dodelijke ziekte, zéker in de geïndustrialiseerde wereld. Valt de diagnose, dan worden we met het onvermijdelijke geconfronteerd en stort letterlijk onze wereld in. Er werden al wel heel wat therapieën ontwikkeld die de kankerpatiënt langer en in meer comfortabele omstandigheden doet leven. Een écht doeltreffend geneesmiddel tegen de gevreesde ziekte werd vooralsnog niet gevonden. Volgens sommigen ligt de oplossing nochtans voor het grijpen. Voedsel rijk aan vitamine B 17 is volgens velen in staat kankercellen te doden. Vitamine B 17 komt in heel wat voedingsstoffen voor en wordt niet voor niets de natuurlijke chemokuur genoemd. Wat is deze wondervitamine B 17 dan wel, en wat doet ze in ons lichaam?Vitamine B17 is wellicht minder bekend dan zijn overige collega's uit de B- familie, maar daarom dus zeker niet minder belangrijk. Vitamine B17 wordt in medische kringen ook wel laetrile genoemd. Het is net als zijn broertje de vitamine B15 een wat men …

Acute alvleesklierontsteking kan dodelijk zijn

Steve Jobs, stichter én bezieler van  Apple, overleed aan de gevolgen van kanker aan de alvleesklier of pancres. De wereld treurde om Steve Jobs, die gedurende vele jaren het aangezicht van onze maatschappij mee bepaalde, maar tegelijkertijd maakten we ook op negatieve wijze kennis met onze alvleesklier. De meerderheid wist niet eens van het bestaan van dit orgaan. Nochtans speelt je alvleesklier een erg belangrijke rol bij het spijsverteringsproces. Wat is nu precies de alvleesklier en  welke functie heeft dit orgaan? Wat zijn de symptomen van problemen met de alvleesklier, en hoe kunnen we deze in  de eerste plaats voorkomen, maar ook genezen?


Ondanks onze geringe kennis van de alvleesklier of pancreas, heeft dit orgaan een erg belangrijke functie. Je alvleesklier is een langgerekte, trosvormige en één van de grootste klieren van je lichaam. Je alvleesklier bevindt zich achter in je bovenbuik,  en is de naaste buur van je twaalfvingerige darm, je lever en je gal. Bij volwassenen is d…