Water verzacht chronische pijn

Bijna drie miljoen landgenoten lijden aan een of andere vorm van chronische pijn en dit aantal neemt nog toe. De meerderheid van al deze pijnlijders wordt zelfs dagelijks met helse pijn geconfronteerd. Rugproblemen, nek- en gewrichtspijnen zijn de voornaamste klachten maar het lijstje is veel langer. Naast het opsporen en behandelen van de oorzaak, is het verzachten van chronische pijn ongetwijfeld een van de belangrijkste bekommernissen van zowel arts als patiënt. De meederheid der patiënten zoekt zijn heil in pijnstillers, maar nu kwamen wetenschappers tot het besluit dat het dagelijks drinken van minstens acht glazen water chronische pijn sterk kan verzachten en de levenskwaliteit  fel verbeteren.


Extra water drinken verzacht allerlei chronische pijnen,
maar is ook efficiënt bij astma en hoge bloeddruk
Wetenschappers onderzoeken al langer het effect van water op onze gezondheid. Twee jaar geleden ontdekten wetenschappers aan de Universiteit van Maastricht bij een patiënt met blaasproblemen dat het drinken van extra water ook zijn migraine-aanvallen sterk verminderen. Professor Mark Spigt, verantwoordelijk voor het onderzoek, onderzocht het eventuele pijnstillend karakter van water. Aan zijn onderzoek namen honderd patiënten deel, allen ernstige mograine- lijders.

Stress, slaapproblemen en cafeïne beperken

Beter omgaan met stress en extra water drinken
werkt pijnverzachtend
De o,derzoekers leerden de deelnemers in de eerste plaats hun chronische pijn te verzachten door het beter omgaan met stress, het verbeteren van hun slaapgewoonten en het beperken van cafeïne. Eén groep deelnemers dronk gedurende drie maanden boven hun normale vochtinname nog eens anderhalve liter water per dag extra. Een tweede groep deelnemers hield het bij hun gewoon drankpatroon. Na afloop voelden diegenen die anderhalve liter water extra dronken zich duidelijk beter dan de andere deelnemers. Eerder kwam reeds aan het licht dat wie regelmatig water drinkt en voor voldoende hydratatie zorgt, zich eveneens beter hun in hun vel voelen.

Regeneratie celstofwisseling

Het is bijgevolg niet verwonderlijk dat men vanuit wetenschappelijke hoek zo aandringt op het drinken van minstens anderhalve liter water per dag. Zo staan bloedbanen en zenuwen in contract via je bindweefsel. Het transprot van alle voedings- en afvalstoffen en informatieoverdracht verloopt allemaal via het water in je bindweefsel. Het water dat je drInkt bereikt uiteindelijk je bindweefsel. Zeker kwalitatief hoogwaardig drinkwater zorgt voor een regeneratie van je celstofwisseling.
Het water dat je drinkt gaat naar je bindweefsel voor een
belangrijke regeneratie van je celstofwisseling
Water pijnstillend

Gebruik bij voorkeur water met een zo hoog mogelijke bio- energetische waarde als pijnstiller, dat is ook het meest geneeskrachtig. Dergelijk water kan zelfs heel wat ziektes voorkomen en zelfs genezen. Water is vooral doeltreffend tegen lage rugpijn, nek- en schouderpijn maar ook tegen astma en hoge bloeddruk.
  • Lage rug- nek- en schouderpijn:  grote boosdoener zijn versleten of onvoldoende flexibele tussenwervelschijven. Bij een bezoek aan de neuroloog krijg je ongetwijfeld platte rust voorgeschreven, gemiddeld zo'n zes weken. Door te rusten wordt er tussen de verschillende wervels gemakkelijker vocht opgenomen. In plaats van zes weken inactiviteit, drink beter extra veel water. Dat verzacht de pijn en geneest je lage rugpijn. Dat is ook het geval met chronische nek- en schouderpijn.
Water is niet alleen efficiënt als pijnstiller tegen chronische
rug- nek- en gewrichtspijn, maar helpt zelfs tegen astma
en hoge bloeddruk

  • Astma: steeds meer patiënten lijden aan astma en andere allergiën. Dat zijn evenveel indicaties dat je lichaam extra nood heeft aan histamine. Histamine regelt de spiersamentrekkingen  van je bronchen, en je waterhuishouding en heeft zowel een antibacteriële als een antivirale werking. Door veel water te drinken kun je de symptomen van astma verzachten.

  • Hoge bloeddruk: drink je onvoldoende water dan raken je lichaalscellen gedehydrateerd, met een verminderde capaciteit van je bloedvaten als gevolg. Om zich aan deze situatie zoveel mogelijk aan te passen sluiten je capilaire vaten. Een hoge bloeddruk is er het gevolg van.Veel water drinken zal je bloeddruk verlagen. Dat staat in tegenstelling met het voorschrijf gedrag van sommige artsen, die vochtafdrijvende middelen voorschrijven om je hoge bloeddruk te doen dalen.
Tip van de diëtiste: om chronische pijn te verlagen drink je bij voorkeur minstens acht glazen water per dag.

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Voeding: dit mag je eten bij een maagontsteking

Vitamine B 17 in staat kanker cellen te doden

Acute alvleesklierontsteking kan dodelijk zijn