Doorgaan naar hoofdcontent

Water verzacht chronische pijn

Bijna drie miljoen landgenoten lijden aan een of andere vorm van chronische pijn en dit aantal neemt nog toe. De meerderheid van al deze pijnlijders wordt zelfs dagelijks met helse pijn geconfronteerd. Rugproblemen, nek- en gewrichtspijnen zijn de voornaamste klachten maar het lijstje is veel langer. Naast het opsporen en behandelen van de oorzaak, is het verzachten van chronische pijn ongetwijfeld een van de belangrijkste bekommernissen van zowel arts als patiënt. De meederheid der patiënten zoekt zijn heil in pijnstillers, maar nu kwamen wetenschappers tot het besluit dat het dagelijks drinken van minstens acht glazen water chronische pijn sterk kan verzachten en de levenskwaliteit  fel verbeteren.


Extra water drinken verzacht allerlei chronische pijnen,
maar is ook efficiënt bij astma en hoge bloeddruk
Wetenschappers onderzoeken al langer het effect van water op onze gezondheid. Twee jaar geleden ontdekten wetenschappers aan de Universiteit van Maastricht bij een patiënt met blaasproblemen dat het drinken van extra water ook zijn migraine-aanvallen sterk verminderen. Professor Mark Spigt, verantwoordelijk voor het onderzoek, onderzocht het eventuele pijnstillend karakter van water. Aan zijn onderzoek namen honderd patiënten deel, allen ernstige mograine- lijders.

Stress, slaapproblemen en cafeïne beperken

Beter omgaan met stress en extra water drinken
werkt pijnverzachtend
De o,derzoekers leerden de deelnemers in de eerste plaats hun chronische pijn te verzachten door het beter omgaan met stress, het verbeteren van hun slaapgewoonten en het beperken van cafeïne. Eén groep deelnemers dronk gedurende drie maanden boven hun normale vochtinname nog eens anderhalve liter water per dag extra. Een tweede groep deelnemers hield het bij hun gewoon drankpatroon. Na afloop voelden diegenen die anderhalve liter water extra dronken zich duidelijk beter dan de andere deelnemers. Eerder kwam reeds aan het licht dat wie regelmatig water drinkt en voor voldoende hydratatie zorgt, zich eveneens beter hun in hun vel voelen.

Regeneratie celstofwisseling

Het is bijgevolg niet verwonderlijk dat men vanuit wetenschappelijke hoek zo aandringt op het drinken van minstens anderhalve liter water per dag. Zo staan bloedbanen en zenuwen in contract via je bindweefsel. Het transprot van alle voedings- en afvalstoffen en informatieoverdracht verloopt allemaal via het water in je bindweefsel. Het water dat je drInkt bereikt uiteindelijk je bindweefsel. Zeker kwalitatief hoogwaardig drinkwater zorgt voor een regeneratie van je celstofwisseling.
Het water dat je drinkt gaat naar je bindweefsel voor een
belangrijke regeneratie van je celstofwisseling
Water pijnstillend

Gebruik bij voorkeur water met een zo hoog mogelijke bio- energetische waarde als pijnstiller, dat is ook het meest geneeskrachtig. Dergelijk water kan zelfs heel wat ziektes voorkomen en zelfs genezen. Water is vooral doeltreffend tegen lage rugpijn, nek- en schouderpijn maar ook tegen astma en hoge bloeddruk.
  • Lage rug- nek- en schouderpijn:  grote boosdoener zijn versleten of onvoldoende flexibele tussenwervelschijven. Bij een bezoek aan de neuroloog krijg je ongetwijfeld platte rust voorgeschreven, gemiddeld zo'n zes weken. Door te rusten wordt er tussen de verschillende wervels gemakkelijker vocht opgenomen. In plaats van zes weken inactiviteit, drink beter extra veel water. Dat verzacht de pijn en geneest je lage rugpijn. Dat is ook het geval met chronische nek- en schouderpijn.
Water is niet alleen efficiënt als pijnstiller tegen chronische
rug- nek- en gewrichtspijn, maar helpt zelfs tegen astma
en hoge bloeddruk

  • Astma: steeds meer patiënten lijden aan astma en andere allergiën. Dat zijn evenveel indicaties dat je lichaam extra nood heeft aan histamine. Histamine regelt de spiersamentrekkingen  van je bronchen, en je waterhuishouding en heeft zowel een antibacteriële als een antivirale werking. Door veel water te drinken kun je de symptomen van astma verzachten.

  • Hoge bloeddruk: drink je onvoldoende water dan raken je lichaalscellen gedehydrateerd, met een verminderde capaciteit van je bloedvaten als gevolg. Om zich aan deze situatie zoveel mogelijk aan te passen sluiten je capilaire vaten. Een hoge bloeddruk is er het gevolg van.Veel water drinken zal je bloeddruk verlagen. Dat staat in tegenstelling met het voorschrijf gedrag van sommige artsen, die vochtafdrijvende middelen voorschrijven om je hoge bloeddruk te doen dalen.
Tip van de diëtiste: om chronische pijn te verlagen drink je bij voorkeur minstens acht glazen water per dag.

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Voeding: dit mag je eten bij een maagontsteking

Een maagontsteking of gastritis is een veel voorkomende aandoening die spijtig genoeg nog teveel wordt onderschat. Een maagontsteking is zeker niet leeftijdsgebonden, maar komt wél veel meer bij vijftigplussers. Het is meestal het gevolg van een ongezonde levensstijl. Er zijn uiteraard veel meer oorzaken van gastritis. Je voeding is erg belangrijk bij het voorkomen van een maagontsteking. Wat mag je dan wél eten en welke voeding is zéker te mijden?

Een maagontsteking is eigenlijk niets anders dan een ontsteking van je maagslijmlvlies. Daar zijn verschillende oorzaken voor. In de eerste plaats is zo'n ontsteking van je maagslijmvlies het gevolg van een acute of van een langdurige en dus chronische irritatie van het slijmvlies van je maag. Een maagontsteking komt vooral bij vijftigplussers, soms zelfs zonder dat ze het zelf beseffen omdat gastritis lang niet altijd gepaard gaat met symptomen. Een maagaandoening steekt soms plots de koop op, maar is in de meeste gevallen het gevolg va…

Vitamine B 17 in staat kanker cellen te doden

Kanker is zonder twijfel de meest dodelijke ziekte, zéker in de geïndustrialiseerde wereld. Valt de diagnose, dan worden we met het onvermijdelijke geconfronteerd en stort letterlijk onze wereld in. Er werden al wel heel wat therapieën ontwikkeld die de kankerpatiënt langer en in meer comfortabele omstandigheden doet leven. Een écht doeltreffend geneesmiddel tegen de gevreesde ziekte werd vooralsnog niet gevonden. Volgens sommigen ligt de oplossing nochtans voor het grijpen. Voedsel rijk aan vitamine B 17 is volgens velen in staat kankercellen te doden. Vitamine B 17 komt in heel wat voedingsstoffen voor en wordt niet voor niets de natuurlijke chemokuur genoemd. Wat is deze wondervitamine B 17 dan wel, en wat doet ze in ons lichaam?Vitamine B17 is wellicht minder bekend dan zijn overige collega's uit de B- familie, maar daarom dus zeker niet minder belangrijk. Vitamine B17 wordt in medische kringen ook wel laetrile genoemd. Het is net als zijn broertje de vitamine B15 een wat men …

Acute alvleesklierontsteking kan dodelijk zijn

Steve Jobs, stichter én bezieler van  Apple, overleed aan de gevolgen van kanker aan de alvleesklier of pancres. De wereld treurde om Steve Jobs, die gedurende vele jaren het aangezicht van onze maatschappij mee bepaalde, maar tegelijkertijd maakten we ook op negatieve wijze kennis met onze alvleesklier. De meerderheid wist niet eens van het bestaan van dit orgaan. Nochtans speelt je alvleesklier een erg belangrijke rol bij het spijsverteringsproces. Wat is nu precies de alvleesklier en  welke functie heeft dit orgaan? Wat zijn de symptomen van problemen met de alvleesklier, en hoe kunnen we deze in  de eerste plaats voorkomen, maar ook genezen?


Ondanks onze geringe kennis van de alvleesklier of pancreas, heeft dit orgaan een erg belangrijke functie. Je alvleesklier is een langgerekte, trosvormige en één van de grootste klieren van je lichaam. Je alvleesklier bevindt zich achter in je bovenbuik,  en is de naaste buur van je twaalfvingerige darm, je lever en je gal. Bij volwassenen is d…