Doorgaan naar hoofdcontent

Fruit: goji bes stopt kanker en verzacht menopauze

Fruit en vooral alle soorten bessen houden je gezond én in conditie. Bessen passen in ieder gezond dieet. Ze brengen je zo weer op streefgewicht en helpen je dit ook te behouden. Stuk voor stuk hebben al deze bessen een positieve invloed op tal van aandoeningen, en zeker niet van de minsten. De goji bes heeft een diep rode kleur en is ongeveer net zo groot als een rozijn. Ze smaken  als een kruising tussen een cranberry en een kers.
De goji bes bezit zelfs de kracht bezitten om de groei van tumoren en het ontstaan en de ontwikkeling van kanker af te remmen en zelfs te stoppen. Wat is deze geneeskrachtige goji bes nu precies en tegen welke ziekten is deze in staat ons beschermen?

Deze kleine en kleurrijke goji bessen bescher-
men tegen overgewicht, tegen de symptomen
van de menopauze en zelfs tegen tumoren en
kanker
De piepkleine en bijzonder kleurrijke goji bes wordt zelfs door wetenschappers als écht super fruit beschouwd. Deze besjes worden in de Chinese geneeskunde al eeuwenlang succesvol ingezet tegen vele ongemakken en aandoeningen. Deze goji bessen of Lycium Barbarum staan dan ook dagelijks op het menu van iedere Chinees die met zijn gezondheid begaan is.
Goji besjes zijn bijzonder lekker en zijn op gezondheidsvlak vergelijkbaar met de zo geprezen mangosteen. Net als deze mangosteen zijn goji besjes opvallend rijk aan allerlei vitamines, mineralen, aminozuren, antioxidanten en aan tal van andere levensbelangrijke voedingstoffen.


Dagelijks gebruik
De genezende eigenschappen van de goji bes
overtreffen zelfs die van de zo geprezen
mangosteen en bijenpollen
In de Chinese geneeskunde worden deze goji bessen nu al eeuwenlang in tal van geneesmiddelen verwerkt. Ze worden hun genezende kracht ook bij ons meer en meer erkend en gewaardeerd. Vanwege hun gezonde eigenschappen zijn deze besjes uiteraard ook geschikt voor het dagelijks gebruik in de keuken. Ze kunnen onder meer gebruikt worden in soep, thee, en in smoothies.

Gojibessen houden je jong

Goji bessen, verwerkt in gezichtsmaskers, houden je huid vrij van ouderdomsrimpels en kraaienpootjes. Dankzij hun hoge concentratie aan anti- oxydanten houden ze immers je huid jong, stralend en fluweelzacht.
Deze bessen passen in ieder gezond dieet, bezorgen je een gezonde en deugddoende slaap, en zijn zelfs doeltreffend tegen allerlei huidaandoeningen, huiduitslag, acné en jeugdpuistjes. De bessen stimuleren ook de werking van je lever en je nieren en zijn zo uitstekende ontgifters.

Extra energie en levenslust

Naast hun hoge dosis anti- oxydanten die je tegen de schadelijke vrije radicalen beschermen, bevatten deze goji besjes naast een hoge dosis vitamine C dat zorgt voor een hogere weerstand, ook selenium en germanium. Goji bessen zijn ook rijk aan waardevolle proteïnen. Eet daarom dagelijks een handjevol van deze wonderbessen voor meer energie en levenslust. Ze worden door de Chinezen niet voor niets 'happy of smiley berries' genoemd...

Super fruit

Net als noni, mangosteen, ananas, de acaïbes, granaatappel, framboos, gedroogde pruimen, blauwe en zwarte bessen, behoren deze goji besjes tot een beperkte categorie van super fruit. Dat hebben ze te danken aan hun gecombineerde voedingsstoffen als vitaminen, 21 mineralen (zink, ijzer, koper, calcium, geranium, selenium en fosfor) , achttien aminozuren en acht essentiële aminozuren, poly sacchariden en antioxidanten, die in al dit superfruit geconcentreerd en in grote dosissen aanwezig zijn. Zo bevat de goji bes zes keer meer aminozuren dan de zo geprezen bijenpollen. De goji- bes of wolfsbessen worden zelfs door wetenschappers als de meest voedzame vruchten ter wereld beschouwd.

Van goji poeder maak je niet alleen erg lekkere
maar zeker ook gezonde thee

Goji bessen barsten van caroteninen, en bevatten meer bètacaroteen dan wortelen, Ze bevatten 500 keer de hoeveelheid van vitamine C per gewicht, dan sinaasappels. Goji bessen bevatten per honderd gram vruchtvlees ook vitamine B1, B2, B6, en vitamine E, gemiddeld zo'n 11 mg ijzer, de ontstekingsremmer beta-sisterol, linolzuur ( vetzuur) en betaine (0,1%).

Extra tips van de diëtiste

  • Ouderdomsproces:  door de aanwezigheid van polysachariden bevorderen goji besjes je celvernieuwing, waardoor ze je ouderdomsproces afremmen.
  • Verjongingskuur: goji bessen bevatten polysachariden die je immuunsysteem versterken. Polysacharide is een krachtig hormoon, dat de secretie bevorderd van het verjongings- en groeihormoon van de pijnappelklier.
  • Kanker: goji bessen vertragen de groei van tumoren en kunnen zelfs het ontstaan en de verdere ontwikkeling van kanker voorkomen en vertragen. Goji bessen blijken vooral effectief bij de bestrijding van huidkanker.
  • Libido: deze besjes hebben ook een gunstig effect op het libido (zin in seks) van zowel mannen als vrouwen en houden lichaam en geest in evenwicht.
  • Boeddruk en cholesterol: Goji bessen houden je bloeddruk en cholesterolgehalte op peil. 
  • Geheugen en Alzheimer: de bessen versterken niet alleen je geheugen en je hart, ze verminderen ook de klachten bij Alzheimer.
  • Bloedsuikerspiegel: blijft in balans door het dagelijks gebruik van goji bessen.
  • Overgewicht: wil je eindelijk van je overgewicht af, maak dan zowel 's morgens als 's avond 's thee van 30 gram goji bessen.
  • Goji bessen zijn verder ook doeltreffend bij hoofdpijn en migraine, bij slapeloosheid, spijsproblemen, duizeligheid en evenwichtsstoornissen, verminderde eetlust, bij beperkt gezichtsvermogen, bij lever- en nierfalen. Ze verzachten ook de problemen tijdens de menopauze, helpt bij ochtendmisselijkheid en braken tijdens de zwangerschap, kunnen je vruchtbaarheid verbeteren, versterken zowel je botten als je spieren en werken ontstekingsremmend.
Goji sap drink je bij voorkeur tussen je maaltijden.
Puur sap kun je gemakkelijk twee jaar bewaren
Hoe gebruiken

Goji bessen kunnen op verschillende manieren gebruiken. Je kan de bessen persen en het sap ervan gebruiken. Dit goji sap drink je bij voorkeur tussen je maaltijden.
Puur goji sap kun je gemakkelijk twee jaar bewaren. Je kan ook kiezen voor het gebruik van voedingssupplementen waarin het extract van goji bessen is verwerkt. Zo krijg je de grootste hoeveelheid van alle voedende bestanddelen van de besjes naar binnen.Ook populair is het goji poeder, gemaakt van gedroogde, fijngemalen goji bessen waarmee je lekkere thee kan zetten, of in je dagelijkse gerechten verwerken
 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Voeding: dit mag je eten bij een maagontsteking

Een maagontsteking of gastritis is een veel voorkomende aandoening die spijtig genoeg nog teveel wordt onderschat. Een maagontsteking is zeker niet leeftijdsgebonden, maar komt wél veel meer bij vijftigplussers. Het is meestal het gevolg van een ongezonde levensstijl. Er zijn uiteraard veel meer oorzaken van gastritis. Je voeding is erg belangrijk bij het voorkomen van een maagontsteking. Wat mag je dan wél eten en welke voeding is zéker te mijden?

Een maagontsteking is eigenlijk niets anders dan een ontsteking van je maagslijmlvlies. Daar zijn verschillende oorzaken voor. In de eerste plaats is zo'n ontsteking van je maagslijmvlies het gevolg van een acute of van een langdurige en dus chronische irritatie van het slijmvlies van je maag. Een maagontsteking komt vooral bij vijftigplussers, soms zelfs zonder dat ze het zelf beseffen omdat gastritis lang niet altijd gepaard gaat met symptomen. Een maagaandoening steekt soms plots de koop op, maar is in de meeste gevallen het gevolg va…

Vitamine B 17 in staat kanker cellen te doden

Kanker is zonder twijfel de meest dodelijke ziekte, zéker in de geïndustrialiseerde wereld. Valt de diagnose, dan worden we met het onvermijdelijke geconfronteerd en stort letterlijk onze wereld in. Er werden al wel heel wat therapieën ontwikkeld die de kankerpatiënt langer en in meer comfortabele omstandigheden doet leven. Een écht doeltreffend geneesmiddel tegen de gevreesde ziekte werd vooralsnog niet gevonden. Volgens sommigen ligt de oplossing nochtans voor het grijpen. Voedsel rijk aan vitamine B 17 is volgens velen in staat kankercellen te doden. Vitamine B 17 komt in heel wat voedingsstoffen voor en wordt niet voor niets de natuurlijke chemokuur genoemd. Wat is deze wondervitamine B 17 dan wel, en wat doet ze in ons lichaam?Vitamine B17 is wellicht minder bekend dan zijn overige collega's uit de B- familie, maar daarom dus zeker niet minder belangrijk. Vitamine B17 wordt in medische kringen ook wel laetrile genoemd. Het is net als zijn broertje de vitamine B15 een wat men …

Acute alvleesklierontsteking kan dodelijk zijn

Steve Jobs, stichter én bezieler van  Apple, overleed aan de gevolgen van kanker aan de alvleesklier of pancres. De wereld treurde om Steve Jobs, die gedurende vele jaren het aangezicht van onze maatschappij mee bepaalde, maar tegelijkertijd maakten we ook op negatieve wijze kennis met onze alvleesklier. De meerderheid wist niet eens van het bestaan van dit orgaan. Nochtans speelt je alvleesklier een erg belangrijke rol bij het spijsverteringsproces. Wat is nu precies de alvleesklier en  welke functie heeft dit orgaan? Wat zijn de symptomen van problemen met de alvleesklier, en hoe kunnen we deze in  de eerste plaats voorkomen, maar ook genezen?


Ondanks onze geringe kennis van de alvleesklier of pancreas, heeft dit orgaan een erg belangrijke functie. Je alvleesklier is een langgerekte, trosvormige en één van de grootste klieren van je lichaam. Je alvleesklier bevindt zich achter in je bovenbuik,  en is de naaste buur van je twaalfvingerige darm, je lever en je gal. Bij volwassenen is d…