Dieet en gezonde darmflora voorkomen schimmelinfecties als candida

Schimmelinfecties en in de eerste plaats candida albicans komen steeds meer voor en zijn dus niet alleen moeilijker te voorkomen, maar ook te behandelen. Dat is ongetwijfeld mede het gevolg van onze moderne en ongezonde voeding. Een gezonde darmflora is de eerste vereiste om schimmelinfecties te voorkomen. Welke voeding is aan te raden om je darmflora gezond en in conditie te houden en zo allerlei schimmelinfecties en candida albicans te voorkomen?
Een gezond lichaam en een stralende uiterlijk starten
bij een aangepaste voeding en gezonde darmflora
De meerderheid van de schimmelinfecties ontstaan voornamelijk in je darmen. Wordt niet vlug ingegrepen, dan kunnen deze woekerende schimmels vanuit je darmen je gezondheid ondermijnen. Het is inderdaad niet toevallig onze nieren, hart, lever en zelfs onze ogen en hersenen steeds meer af te rekenen krijgen met de ernstige gevolgen van schimmelinfecties. Een van de meest bekende en voorkomende schimmelinfecties is zeker candida dat vooral in je mond en darmen maar ook in de vagina voorkomt. Schimmels beperken zich zeker niet uitsluitend tot deze plaatsen maar kunnen zich even goed op je huid en nagels nestelen.

Oorzaak aanpakken
Een gezonde voeding zorgt voor een
gezonde darmflora

Bij een schimmelinfectie pakt men in de eerste plaats de symptomen aan. Veel belangrijk is nochtans de kwaal zelf aan te pakken en zo vlug mogelijk uit te roeien. Een schimmelinfectie ontstaat meestal als gevolg van een verstoorde darmflora. Bij een gezonde darmflora houden de aanwezige bacterieën en micro- organisemen elkaar immers in evenwicht.Tussen beiden bestaat immers een symbiose.


Schimmels noodzakelijk

Schimmels en micro- organismen oefenen dus gelukkig niet altijd een negatieve invloed uit op je gezondheid uit. Velen zijn levensnoodzakelijk. In je darmen zijn maar liefst vierhonderd verschillende soorten micro- organismen actief. De meeste van hen houden je darmflora gezond, maar er zijn ook tal van ziekmakende micro- organismen aanwezig. Bij een gezonde darmflora, zijn ze niet eens bedreigend voor je gezondheid. Pas als je darmflora verstoord geraakt kunnen deze micro- organismen razendvlug aangroeien en je ziek maken. In gezonde omstandigheden is je darmflora zelfs in staat belangrijke vitaminen aan te maken waaronder vitamine K, B12, foliumzuur en vitamine B2.
Alle zoet fruit zoals aardbeien worden ingeval
van schimmelinfecties en candida albicans
sterk afgeraden.
Candida dieet kan schimmelinfecties voorkomen

Een aangepaste voeding kan schimmelinfecties en candida albicans nochtans voorkomen. Ze kunnen inderdaad op natuurlijke wijze worden voorkomen. Dit candida dieet moet nochtans stipt worden nageleefd om verder onheil te voorkomen. Suiker en alle producten die suiker bevatten moeten van je dagelijks menu geschrapt worden. Suiker voedt niet alleen je candida infectie maar doet ook giftige metabolieten ontstaan die je bloedbanen verzuren en je weefsels aantasten. Niet alleen suiker en suikerhoudende producten maar ook alle koolhydraten moeten vermeden worden.

Extra tips van de diëtiste:

Naast suiker en alle koolhydraten zijn ook de volgende voedingsproducten taboe:
 • Schimmelhoudende voeding: zuivelproducten, alle schimmelkazen en champignons.
 • Zoet fruit: meloen, aardbeien, druiven en bananen.
 • Bewerkte voeding: alle geur- , kleur- , smaak- en bewaarmiddelen.
 •  Alle pittige kruiden.
 • Meelproducten: wit brood en alle meelproducten.
 • Vlees: varkensvlees.
 • Verpakt voeding : alle voedsel in blik, potjes of in tetrapak
 • Pindanoten en maïs.
 • Drank: alle alcoholische dranken.
 • Azijn: en alle producten die azijn bevatten.
 • Chemische stoffen en geneesmiddelen: te mijden.
 • Stresstoestanden: voorkomen
Natto zijn gefermenteerde sojabonen
die zeldzame voedingsstoffen bevat
Aan te raden zijn:
 • Alle gezonde vetten: alle wilde visoorten. Rood vlees, kip en eieren van biologische afkomst. Levertraan, kokosolie, avocado, olijfolie, zaden.
 • Probiotica- houdende producten:  biologische zuurkool, komboecha (een groep bacteriën en gistcellen, die samen een soort koek vormen. Hij groeit in gesuikerde thee en maakt er een appelwijnachtige drank van, die theekwas genoemd wordt), natto (bevat zéér veel voedingsstoffen die gemakkelijk opneembaar zijn. Het bevat zelfs voedingsstoffen die je niet kan terugvinden in andere voeding) en rauwe melkkefir.
 • Drank: drink dagelijks minstens twee liter water om je nieren en je lichaam schoon te spoelen.
Natuurgeneeskunde

Ook in de natuurgeneeskunde en de homeopathie zijn er heel wat doeltreffende middelen om schimmelinfecties en candida albicas te voorkomen of te behandelen:
 • Knoflook: werkt schimmel en bacterieëndodend. Knoflook versterkt ook je immuumsysteem waardoor je lichaam een grotere weerstand heeft om de candida infectie te bestrijden.
 • Olijfbladextract: bevat oleuropeïne die door de enzymen in je lichaam worden omgezet in eloleenzuur dat je immuniteit tegen schimmels verhoogt. Verkrijgbaar in capsules in natuur- en bioshops.
 • Kurkuma: deze bijzonder gezonde specerij heeft een sterk schimmeldodende werking.
 • Kokosolie: rijk aan laurinezuur dat een zeer hoge schimmelwerende werking heeft.
 • Coloïdaal zilver: denaturaliseert enzymen die mede verantwoordelijk zijn voor de ziening van candida.
 • Eetbare kleisoorten: zoals bentoniet montmorrilloniet die door je lichaam worden geabsorbeerd waardoor ze uiteindelijk in je darmen terecht komen en candida succesvol bestrijden.
 • Boorzuur: gebruiken als zetpil om de soms hevige jeuk die gepaard gaat met candida te verminderen.
 • Natuurlijke anti- schimmelmiddelen: oregano- olie, zwarte walnoot, zaadextracten van grapefruit, caprylzuur en cayennepeper.
Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Voeding: dit mag je eten bij een maagontsteking

Vitamine B 17 in staat kanker cellen te doden

Acute alvleesklierontsteking kan dodelijk zijn