Doorgaan naar hoofdcontent

Voeding: tips om kanker te voorkomen

Kanker is met voorsprong één van de dodelijkste en dus meest gevreesde aandoeningen waar nog steeds geen geneesmiddel tegen opgewassen is. Dankzij allerlei nieuwe therapiën werd de levenskwaliteit van de kankerpatiênt wel sterk verbeterd. Volgens wetenschappers zijn onze voeding en eetgewoonten de voornaamste oorzaken van kanker. Als voeding zo'n sterke invloed heeft op de ontwikkeling van deze ziekte, kan een aangepaste voeding dan kanker voorkomen of de ontwikkeling ervan vertragen?

Verse groenten en fruit blijft ons belangrijkste wapen
in de strijd tegen kanker
Is biologische voeding gezonder en kan het kanker voorkomen? Volgens Franse wetenschappers zijn er geen aanwijzingen die dit bevestigen. Onbespoten voedsel vrij van allerlei pesticiden, is uiteraard gezonder. Pesticiden kunnen volgens professor Khayat letterlijk weg gewassen worden water en enkele druppels... Marseillezeep.
Roken en vette voeding zijn volgens hem de belangrijkste oorzaken van kanker.

Kankerverwekkende voeding

Kankerverwekkende voeding bestaat écht. De manier waarop je voeding klaar maakt eveneens. Niet alleen barbecuen en grillen maar ook het erg populaire wokken. Bij wokken in bijvoorbeeld palmolie kan de temperatuur immers oplopen tot 350 graden en meer. Deze hoge temperatuur verbranden de olie immers wat erg ongezond is.

Zware metalen in vis

Is vis en dan vooral vette vis rijk aan omega 3 vetzuren, écht zo gezond als wordt gezegd. Het positieve effect van vis op het ontstaan van kanker is nog steeds volgens deze Franse wetenschappers te verwaarlozen, enkel je risico op darmkanker zou met enkele procenten verkleinen.
Zalm bevat een hoge concentratie aan het schadelijke
cadmium 
Het eten van vis is door de massale aanwezigheid van kankerverwekkende zware metalen en pcb's zeker niet onschuldig. Toch moet je vis zeker niet van je menu schrappen. Het bevat immers belangrijke concentraties aan omega 3 vetzuren. Garnalen en kokkels, makreel, ansjovis en sardines hebben daar veruit het minst onder te lijden.

Zuivel verhoogt risico op prostaatkanker

Mannen moeten het drinken van melk zoveel mogelijk beperken. Melk en alle melkproducten vergroten sterk het risico op prostaatkanker. Mannen moeten wél kaas eten om hun calciumgehalte op peil te houden. Eieren mag iedereen eten.Tot hiertoe werd geen enkel verband gevonden tussen het eten van eieren en het ontstaan van kanker.

Vlees van gevogelte

Volgens de Franse onderzoekers is het eten van kwaliteitsvlees en ambachtelijke vleeswaren veel minder schadelijk voor je gezondheid dan Amerikaanse onderzoeken aantonen. De Franse wetenschappers wijzen erop dat hun Amerikaanse collega's hun onderzoeken naar het het kankerrisico van (rood) vlees hoofzakelijk uitvoeren bij voorverpakte vleeswaren.Wit vlees zoals alle vlees van gevogelte met kip, kalkoen en konijn is echter veruit het gezondst, ze bevatten weinig of geen vet.
Granaatappel(sap) barst van antioxydanten en is met
voorsprong de gezondste drank
Granaatappelsap boordevol antioxydanten

Niet alleen datgene wat je eet, maar ook wat je drinkt is belangrijk voor je gezondheid en het risico op kanker.
Granaatappelsap is een bron van antioxudanten en veruit de gezondste drank. Antioxydanten beschermen tegen vrije radicalen die ons ziek maken en ons verouderingsproces bevorderen.
Volgens dit jongste onderzoek moet je oppassen met het arsenicumgehalte in bijvoorbeeld... water en wijn.
Drink je beiden met mate, dan is er echter niets aan de hand.


Gezondheid & psychologie boeken (300x250)Reacties

Populaire posts van deze blog

Voeding: dit mag je eten bij een maagontsteking

Een maagontsteking of gastritis is een veel voorkomende aandoening die spijtig genoeg nog teveel wordt onderschat. Een maagontsteking is zeker niet leeftijdsgebonden, maar komt wél veel meer bij vijftigplussers. Het is meestal het gevolg van een ongezonde levensstijl. Er zijn uiteraard veel meer oorzaken van gastritis. Je voeding is erg belangrijk bij het voorkomen van een maagontsteking. Wat mag je dan wél eten en welke voeding is zéker te mijden?

Een maagontsteking is eigenlijk niets anders dan een ontsteking van je maagslijmlvlies. Daar zijn verschillende oorzaken voor. In de eerste plaats is zo'n ontsteking van je maagslijmvlies het gevolg van een acute of van een langdurige en dus chronische irritatie van het slijmvlies van je maag. Een maagontsteking komt vooral bij vijftigplussers, soms zelfs zonder dat ze het zelf beseffen omdat gastritis lang niet altijd gepaard gaat met symptomen. Een maagaandoening steekt soms plots de koop op, maar is in de meeste gevallen het gevolg va…

Vitamine B 17 in staat kanker cellen te doden

Kanker is zonder twijfel de meest dodelijke ziekte, zéker in de geïndustrialiseerde wereld. Valt de diagnose, dan worden we met het onvermijdelijke geconfronteerd en stort letterlijk onze wereld in. Er werden al wel heel wat therapieën ontwikkeld die de kankerpatiënt langer en in meer comfortabele omstandigheden doet leven. Een écht doeltreffend geneesmiddel tegen de gevreesde ziekte werd vooralsnog niet gevonden. Volgens sommigen ligt de oplossing nochtans voor het grijpen. Voedsel rijk aan vitamine B 17 is volgens velen in staat kankercellen te doden. Vitamine B 17 komt in heel wat voedingsstoffen voor en wordt niet voor niets de natuurlijke chemokuur genoemd. Wat is deze wondervitamine B 17 dan wel, en wat doet ze in ons lichaam?Vitamine B17 is wellicht minder bekend dan zijn overige collega's uit de B- familie, maar daarom dus zeker niet minder belangrijk. Vitamine B17 wordt in medische kringen ook wel laetrile genoemd. Het is net als zijn broertje de vitamine B15 een wat men …

Acute alvleesklierontsteking kan dodelijk zijn

Steve Jobs, stichter én bezieler van  Apple, overleed aan de gevolgen van kanker aan de alvleesklier of pancres. De wereld treurde om Steve Jobs, die gedurende vele jaren het aangezicht van onze maatschappij mee bepaalde, maar tegelijkertijd maakten we ook op negatieve wijze kennis met onze alvleesklier. De meerderheid wist niet eens van het bestaan van dit orgaan. Nochtans speelt je alvleesklier een erg belangrijke rol bij het spijsverteringsproces. Wat is nu precies de alvleesklier en  welke functie heeft dit orgaan? Wat zijn de symptomen van problemen met de alvleesklier, en hoe kunnen we deze in  de eerste plaats voorkomen, maar ook genezen?


Ondanks onze geringe kennis van de alvleesklier of pancreas, heeft dit orgaan een erg belangrijke functie. Je alvleesklier is een langgerekte, trosvormige en één van de grootste klieren van je lichaam. Je alvleesklier bevindt zich achter in je bovenbuik,  en is de naaste buur van je twaalfvingerige darm, je lever en je gal. Bij volwassenen is d…