Voeding: tips om kanker te voorkomen

Kanker is met voorsprong één van de dodelijkste en dus meest gevreesde aandoeningen waar nog steeds geen geneesmiddel tegen opgewassen is. Dankzij allerlei nieuwe therapiën werd de levenskwaliteit van de kankerpatiênt wel sterk verbeterd. Volgens wetenschappers zijn onze voeding en eetgewoonten de voornaamste oorzaken van kanker. Als voeding zo'n sterke invloed heeft op de ontwikkeling van deze ziekte, kan een aangepaste voeding dan kanker voorkomen of de ontwikkeling ervan vertragen?

Verse groenten en fruit blijft ons belangrijkste wapen
in de strijd tegen kanker
Is biologische voeding gezonder en kan het kanker voorkomen? Volgens Franse wetenschappers zijn er geen aanwijzingen die dit bevestigen. Onbespoten voedsel vrij van allerlei pesticiden, is uiteraard gezonder. Pesticiden kunnen volgens professor Khayat letterlijk weg gewassen worden water en enkele druppels... Marseillezeep.
Roken en vette voeding zijn volgens hem de belangrijkste oorzaken van kanker.

Kankerverwekkende voeding

Kankerverwekkende voeding bestaat écht. De manier waarop je voeding klaar maakt eveneens. Niet alleen barbecuen en grillen maar ook het erg populaire wokken. Bij wokken in bijvoorbeeld palmolie kan de temperatuur immers oplopen tot 350 graden en meer. Deze hoge temperatuur verbranden de olie immers wat erg ongezond is.

Zware metalen in vis

Is vis en dan vooral vette vis rijk aan omega 3 vetzuren, écht zo gezond als wordt gezegd. Het positieve effect van vis op het ontstaan van kanker is nog steeds volgens deze Franse wetenschappers te verwaarlozen, enkel je risico op darmkanker zou met enkele procenten verkleinen.
Zalm bevat een hoge concentratie aan het schadelijke
cadmium 
Het eten van vis is door de massale aanwezigheid van kankerverwekkende zware metalen en pcb's zeker niet onschuldig. Toch moet je vis zeker niet van je menu schrappen. Het bevat immers belangrijke concentraties aan omega 3 vetzuren. Garnalen en kokkels, makreel, ansjovis en sardines hebben daar veruit het minst onder te lijden.

Zuivel verhoogt risico op prostaatkanker

Mannen moeten het drinken van melk zoveel mogelijk beperken. Melk en alle melkproducten vergroten sterk het risico op prostaatkanker. Mannen moeten wél kaas eten om hun calciumgehalte op peil te houden. Eieren mag iedereen eten.Tot hiertoe werd geen enkel verband gevonden tussen het eten van eieren en het ontstaan van kanker.

Vlees van gevogelte

Volgens de Franse onderzoekers is het eten van kwaliteitsvlees en ambachtelijke vleeswaren veel minder schadelijk voor je gezondheid dan Amerikaanse onderzoeken aantonen. De Franse wetenschappers wijzen erop dat hun Amerikaanse collega's hun onderzoeken naar het het kankerrisico van (rood) vlees hoofzakelijk uitvoeren bij voorverpakte vleeswaren.Wit vlees zoals alle vlees van gevogelte met kip, kalkoen en konijn is echter veruit het gezondst, ze bevatten weinig of geen vet.
Granaatappel(sap) barst van antioxydanten en is met
voorsprong de gezondste drank
Granaatappelsap boordevol antioxydanten

Niet alleen datgene wat je eet, maar ook wat je drinkt is belangrijk voor je gezondheid en het risico op kanker.
Granaatappelsap is een bron van antioxudanten en veruit de gezondste drank. Antioxydanten beschermen tegen vrije radicalen die ons ziek maken en ons verouderingsproces bevorderen.
Volgens dit jongste onderzoek moet je oppassen met het arsenicumgehalte in bijvoorbeeld... water en wijn.
Drink je beiden met mate, dan is er echter niets aan de hand.


Gezondheid & psychologie boeken (300x250)Reacties

Populaire posts van deze blog

Voeding: dit mag je eten bij een maagontsteking

Vitamine B 17 in staat kanker cellen te doden

Acute alvleesklierontsteking kan dodelijk zijn