Doorgaan naar hoofdcontent

Olie: avocado tegen overgewicht en kanker

Avocado is bij ons misschien nog niet zo populair, het is wél één van de meest essentiële fruitsoorten voor de instandhouding van onze gezondheid. Avocado past niet alleen in een gezond en evenwichtig dieet, deze vrucht barst ook van allerlei vitaminen, mineralen en andere gezonde voedingsstoffen. Recent wetenschappelijk onderzoek maakt nu ook duidelijk dat avocado en avocado olie ons verouderingsproces vertraagd en helpt tegen allerlei leeftijdsgebonden aandoeningen. Het is zelfs in staat de symptomen van kanker te verzachten.

Avocado en avocado olie blijkt niet alleen prima
tegen overgewicht, maar nu ook tegen allerlei
ouderdomsziekten en zelfs kanker
Wetenschappers zijn ervan overtuigd dat avocado en avocado olie ons verouderingsproces vertragen en ook efficiënt is in het bestrijden van allerlei aandoeningen. Olie van avocado is volgens de onderzoekers een krachtig wapen tegen levensbedreigende aandoeningen als hart- en vaatziekten en zelfs kanker.

Vergelijkbaar met olijfolie

De positieve effecten van olijfolie op onze gezondheiud zijn voldoende bekend. Onderzoekers ontdekten dat avocado olie vergelijkbaar is met olijfolie. In mediterrane landen als Spanje, Griekenland en Portugal wordt uitsluitend olijfolie gebruikt bij de bereiding van maaltijden, en daar komen duidelijk veel minder chronische aandoeningen voor dan bij ons. Resultaten van recente studies tonen aan dat olie van avocado's in staat is bepaalde moleculen, verantwoordelijk voor het ontstaan van allerlei ziektes en onze veroudering, gunstig te beïnvloeden. Avocado's zijn natuurlijke cholesterolverlagers en meteen ook erg belangrijk in de strijd tegen diabetes. Patiënten met een hoog cholesterolgehalte die dagelijks één avocado eten ervaren al vlug verbeteringen. Na amper één week noteerden ze reeds een belangrijke daling van hun cholesterolgehalte. 

Voedingswaarde

Avocado's zijn oorspronkelijk afkomstig Midden- Amerika en vooral uit Mexico. Als gevolg van zijn groeiende populairiteit zijn nu ook landen als Indonesië, de Filippijnen, Thailand, Viëtnam, Sri Lanka en Brazilië belangrijke leveranciers van de avocado. Avocado -olie bevat moleculen die in
staat zijn kankercellen te doden
Wanneer je de voedingswaarde van de avocado onder de loupe neemt, wordt al vlug duidelijk waar deze vrucht zijn gezondsheidseffecten vandaan haalt. Avocado bevat belangrijke hoeveelehden vitamine B6, vitamine C, vitamine K en onverzadigde vetten. Deze populaire vrucht is verder rijk aan voedingsvezels, kalium, foliumzuur, koper en belangrijke sporenelementen. Door de aanwezigheid van foliumzuur is avocado belangrijk voor zwangere vrouwen of voor diegenen die borstvoeding geven.

Gezonde bloeddruk 

Omdat avocado belangrijke hoeveelheden van het mineraal kalium bevat, zorgt deze vrucht voor een gezonde bloeddruk. Eén kopje avocado olie bevat verder maar liefst 25 procent van onze dagelijks aanbevolen hoeveelheid foliumzuur, belangrijk voor de gezondheid van je hart.

Preventief tegen kanker

Verse avocado en avocado extracten werken preventief bij zowel borst- als prostaatkanker en bij de behandeling ervan. Bepaalde stoffen in avocado zijn in staat kankercellen te doden. Het is dan ook een bijzonder gezonde en veelzijdige vrucht die op geen enkele fruitschaal mag ontbreken. Plakjes avocado zijn lekker in allerlei salades, en sauzen.
Avocado past uitstekend in  allerlei salades
in een gezonde voor zwageren vanwege zijn
hoge concentratie aan foliumzuur

Ideaal voor sporters

Avocado's stimuleren je maagzuurproductie en zorgen zo voor een betere vertering van eiwitten waardoor ze uitstekend geschikt zijn als sportvoeding, zeker ook omdat ze snel werkende koolhydraten en eiwitten bevatten. Samen  met en een hoog mineraalgehalte zorgen deze na de sportieve inspanningen voor een vlug herstel.

Huid- en haarmasker

Avocado en avocado olie worden nu ook meer en meer in de cosmetische industrie gebruikt, en dan vooral in reinigende huid- en haarmaskers.Je kunt gemakkelijk zélf een huidmasker maken door een halve avocado fijn te pletten en deze te mengen met één halve eetlepel yoghurt, één eetlepel vloeibare honing en enkele druppels citroensap. Breng dit mengsel aan op een grondig gereinigde huid en laat dit zo'n vijftien minuten inwerken. Daarna grondig spoelen met lauw water.
Voor een haarmasker gebruik je dezelfde ingrediënten, zonder honing en citrioensap en twee eetlepels yoghurt in plaats van één. Laat dit mengsel zo'n twintig minuten inwerken om het dan weg te spoelen met shampoo.
Gezondheid & psychologie boeken (300x250)


Reacties

Populaire posts van deze blog

Voeding: dit mag je eten bij een maagontsteking

Een maagontsteking of gastritis is een veel voorkomende aandoening die spijtig genoeg nog teveel wordt onderschat. Een maagontsteking is zeker niet leeftijdsgebonden, maar komt wél veel meer bij vijftigplussers. Het is meestal het gevolg van een ongezonde levensstijl. Er zijn uiteraard veel meer oorzaken van gastritis. Je voeding is erg belangrijk bij het voorkomen van een maagontsteking. Wat mag je dan wél eten en welke voeding is zéker te mijden?

Een maagontsteking is eigenlijk niets anders dan een ontsteking van je maagslijmlvlies. Daar zijn verschillende oorzaken voor. In de eerste plaats is zo'n ontsteking van je maagslijmvlies het gevolg van een acute of van een langdurige en dus chronische irritatie van het slijmvlies van je maag. Een maagontsteking komt vooral bij vijftigplussers, soms zelfs zonder dat ze het zelf beseffen omdat gastritis lang niet altijd gepaard gaat met symptomen. Een maagaandoening steekt soms plots de koop op, maar is in de meeste gevallen het gevolg va…

Vitamine B 17 in staat kanker cellen te doden

Kanker is zonder twijfel de meest dodelijke ziekte, zéker in de geïndustrialiseerde wereld. Valt de diagnose, dan worden we met het onvermijdelijke geconfronteerd en stort letterlijk onze wereld in. Er werden al wel heel wat therapieën ontwikkeld die de kankerpatiënt langer en in meer comfortabele omstandigheden doet leven. Een écht doeltreffend geneesmiddel tegen de gevreesde ziekte werd vooralsnog niet gevonden. Volgens sommigen ligt de oplossing nochtans voor het grijpen. Voedsel rijk aan vitamine B 17 is volgens velen in staat kankercellen te doden. Vitamine B 17 komt in heel wat voedingsstoffen voor en wordt niet voor niets de natuurlijke chemokuur genoemd. Wat is deze wondervitamine B 17 dan wel, en wat doet ze in ons lichaam?Vitamine B17 is wellicht minder bekend dan zijn overige collega's uit de B- familie, maar daarom dus zeker niet minder belangrijk. Vitamine B17 wordt in medische kringen ook wel laetrile genoemd. Het is net als zijn broertje de vitamine B15 een wat men …

Acute alvleesklierontsteking kan dodelijk zijn

Steve Jobs, stichter én bezieler van  Apple, overleed aan de gevolgen van kanker aan de alvleesklier of pancres. De wereld treurde om Steve Jobs, die gedurende vele jaren het aangezicht van onze maatschappij mee bepaalde, maar tegelijkertijd maakten we ook op negatieve wijze kennis met onze alvleesklier. De meerderheid wist niet eens van het bestaan van dit orgaan. Nochtans speelt je alvleesklier een erg belangrijke rol bij het spijsverteringsproces. Wat is nu precies de alvleesklier en  welke functie heeft dit orgaan? Wat zijn de symptomen van problemen met de alvleesklier, en hoe kunnen we deze in  de eerste plaats voorkomen, maar ook genezen?


Ondanks onze geringe kennis van de alvleesklier of pancreas, heeft dit orgaan een erg belangrijke functie. Je alvleesklier is een langgerekte, trosvormige en één van de grootste klieren van je lichaam. Je alvleesklier bevindt zich achter in je bovenbuik,  en is de naaste buur van je twaalfvingerige darm, je lever en je gal. Bij volwassenen is d…