Wat is een goede zonnebril

Bij het eerste lentezonnetje trekken we massaal naar buiten om na een lange winter, volop van de buitenlucht te genieten en onze batterijen eindelijk weer op te laden. Bescherming tegen de gevolgen van de schadelijke ultraviolette stralen van de zon is ook in het voorjaar noodzakelijk. Zonnecrèmes met een maximum beschermingsfactor worden weer bovengehaald. Vergeet daarbij niet je ogen de nodige bescherming te bieden. Een goede zonnebril is daarvoor belangrijk. Wat is een goede zonnebril, en met wat moet je rekening houden om verblinding door de zon te voorkomen en je ogen gezond te houden? 

Een kwalitatief goede zonnebril is nodig om je
ogen te beschermen tegen de schadelijke
ultra-violette stralen van de zon
Kijken in volle zonlicht zonder zonnebril doet je ogen zeker geen goed. Je oogweefsels zijn er erg gevoelig voor. In normale weersomstandigheden zijn ze best in staat voor hun eigen veiligheid te zorgen. Bij té veel en té fel zonlicht verkleinen je pupillen automatisch, waardoor het zonlicht onmogelijk je oogbol kan bereiken. Word je verblind door de zon, dan zullen je wimpers je ogen afsluiten en beschermen.

Een goede zonnebril

In normale omstandigheden zijn je ogen dus in staat om zichzelf te beschermen. Dat is niet zo tijdens het autorijden of een wandeling in volle zon. Dan is het dragen van een goede zonnebril broodnodig. Maar wat is een goede zonnebril en hoe herken je die? Je koopt in geen geval een zonnebril uitsluitend omdat je hem mooi vindt, maar om je ogen doeltreffend te beschermen. Kies een zonnebril met label UV 400 of 100% UV bescherming. Alleen dan ben je zeker dat je met een goede zonnebril te maken hebt. Een goede zonnebril beschermt niet alleen je ogen, maar ook de gevoelige huid er rond.
Een goede zonnebril beschermt niet alleen je ogen tegen
de schadelijke UV- stralen van de zon, maar ook de
zeer dunne huid erom heen
Die is immers zeer dun en erg gevoelig voor veroudering met rimpeltjes en kraaienpootjes als resultaat. Een goede zonnebril is dus voldoende breedt, vooral aan je slapen, om ogen én huid te beschermen.

Kinderoogjes verdienen extra bescherming

Tere kinderoogjes hebben nood aan extra bescherming. Een zonnebril voor kinderen is zeker geen speelgoed, maar pure noodzaak. Koop dus nooit zonnebrillen met 'glazen' uit plastiek, die doen veel meer kwaad dan goed. Er zijn momenteel uitstekende kinderzonnebrillen op de markt die zowel baby- als kinderoogjes voldoende bescherming bieden.

Aandacht voor kleur zonnebrilgalzen

De kleur van je zonnebrilglazen is niet bijkomstig, maar heeft een belangrijke invloed op hun absorptiegraad van het zonnelicht. Hou er bij de keuze van je zonnebril rekening mee dat elke kleur je verschillende voordelen biedt:

De collectie zonnebrillen 2012 valt op
door zijn eenvoud, verfijning en
zijn tijdloos karakter  

Grijze brilglazen: temperen de sterkte van het zonlicht en geven de kleuren van je omgeving perfect weer.
  • Bruine brilglazen: verminderen verblinding door de zon, maar vervormen de kleuren en zorgen voor een wazig beeld.
  • Gele brilglazen: zorgen voor een scherper zicht, maar vervormen eveneens de kleuren.
  • Roze brilglazen: vooral geschikt voor watersporters. Roze brilglazen zorgen voor een goed contrast.
  • Groene brilglazen: beperken verblinding en filteren een gedeelte van het blauwe zonlicht Ze bezorgen je tevens een duidelijk contrast.
Zonnebriltrends 2012

  • Vrouwen: De nieuwe collectie zonnebrillen voor vrouwen IS minder opvallend, maar eenvoudig en verfijnd. Ze zijn er in alle mogelijke zachte pastelkleuren. Er wordt meer dan ooit gekozen voor vederlichte en duurzame materialen.
  • Mannen: zonnebrillen voor mannen blinken deze zomer uit door hun eenvoud, oog voor het kleinste detail én hun tijdloos karakter. 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Voeding: dit mag je eten bij een maagontsteking

Vitamine B 17 in staat kanker cellen te doden

Acute alvleesklierontsteking kan dodelijk zijn