Doorgaan naar hoofdcontent

Liefde is gezond voor je hart

Liefde zorgt voor kriebels in je buik en doet je hart vlugger kloppen. Liefde is echter niet alleen een prettig gevoel, het heeft ongetwijfeld ook een positieve invloed op je gezondheid. Dat blijkt uit de resultaten van een recent wetenschappelijke onderzoek. Liefde en genegenheid is in de eerste plaats goed voor je hart. Dat werd al altijd gezegd, maar wordt nu  dus ook wetenschappers bewezen. Er is echter nog veel meer. Liefde werkt positief op vele andere en zelfs levensbedreigende aandoeningen. Studies wezen uit dat wie liefde en verbondenheid ervaart, niet alleen gelukkiger maar ook gezonder zal leven. Liefde doet ook veel vlugger genezen. Wat is nu verantwoordelijk voor de positieve invloed van liefde en geborgenheid op je gezondheid?
Liefde zorgt voor kriebels in je buik, maar ook voor
een lagere bloeddruk én de gezondheid van
je hart
Liefde beInvloed ook positief je sociaal leven. Resultaten van recente wetenschappelijke onderzoeken tonen nu zwart op wit aan dat wie vriendschap, genegenheid en vriendschap op zijn levensweg ontmoet,  langer zal leven. En niet alleen je hart toont zich beter in conditie. Diegenen die je graag zien zorgen er in de eerste plaats voor dat je bloeddruk lichtjes daalt. Knuffelaars ervaren hetzelfde effect. En een lagere bloeddruk verkleint je risico op allerlei hart- en vaatziekten.

Liefde werkt pijnstillend

Genegenheid, vriendschap maar vooral liefde hebben ook een sterke pijnstillende werking. Niet alleen lichamelijk, maar ook geestelijk. De betrokkenheid die je van je vrienden en je geliefde krijgt, heeft een helend karakter.Je hormonen zijn daar in de eerste plaats verantwoordelijk voor. Liefdevolle aanrakingen, knuffels en strelingen zorgen er voor dat je hersenen extra endorfines aanmaken. Dit hormoon maakt je minder gevoelig voor pijn en zal je angst verminderen. Als gevolg van deze extra endorfines zul je je ook veel rustiger voelen.

Beste remedie tegen depressies

Liefde brengt ook nog andere processen op gang. Liefdevolle contacten activeren de productie van oxytoline, hét knuffel- en gelukshormoon bij uitstek. Een compliment,  een knuffel of een glimlach doen wonderen. Dat niet alleen, ze verhogen tegelijk je hormonenspiegel. Een hoger oxytalinegehalte wapent je beter tegen stress depressies, dé epidemie van deze tijd.
Een depressie is lang geen vrouwelijk probleem, ook
meer en meer mannen worden er slachtoffer van.
Liefde overwintert alles, ook je depressie
En wat anderen ook mogen beweren, liefde verhoogt ook je concentratie, en verbetert je spijsvertering. Je zal daardoor minder piekeren en je risico op verslaving en slaapstoornissen zal verkleinen. Niet alleen ontvangers van liefde worden er lichamelijk en geestelijk beter van, ook diegenen liefde geven maken extra oxytoline aan...

Liefde overwint angst

Als gevolg van je liefdeservaringen, maken je hersenen minder cortisol. Daardoor verminderen je zwarte gedachten, en verdwijnen je slaapproblemen. Je lichaam produceert ook extra antistoffen, waardoor infecties geen vat op je krijgen en zelfs je risico op kanker sterk zal verminderen. Het is dus wel degelijk zoals het bekende spreekwoord zegt... Liefde overwint alles..!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Voeding: dit mag je eten bij een maagontsteking

Een maagontsteking of gastritis is een veel voorkomende aandoening die spijtig genoeg nog teveel wordt onderschat. Een maagontsteking is zeker niet leeftijdsgebonden, maar komt wél veel meer bij vijftigplussers. Het is meestal het gevolg van een ongezonde levensstijl. Er zijn uiteraard veel meer oorzaken van gastritis. Je voeding is erg belangrijk bij het voorkomen van een maagontsteking. Wat mag je dan wél eten en welke voeding is zéker te mijden?

Een maagontsteking is eigenlijk niets anders dan een ontsteking van je maagslijmlvlies. Daar zijn verschillende oorzaken voor. In de eerste plaats is zo'n ontsteking van je maagslijmvlies het gevolg van een acute of van een langdurige en dus chronische irritatie van het slijmvlies van je maag. Een maagontsteking komt vooral bij vijftigplussers, soms zelfs zonder dat ze het zelf beseffen omdat gastritis lang niet altijd gepaard gaat met symptomen. Een maagaandoening steekt soms plots de koop op, maar is in de meeste gevallen het gevolg va…

Vitamine B 17 in staat kanker cellen te doden

Kanker is zonder twijfel de meest dodelijke ziekte, zéker in de geïndustrialiseerde wereld. Valt de diagnose, dan worden we met het onvermijdelijke geconfronteerd en stort letterlijk onze wereld in. Er werden al wel heel wat therapieën ontwikkeld die de kankerpatiënt langer en in meer comfortabele omstandigheden doet leven. Een écht doeltreffend geneesmiddel tegen de gevreesde ziekte werd vooralsnog niet gevonden. Volgens sommigen ligt de oplossing nochtans voor het grijpen. Voedsel rijk aan vitamine B 17 is volgens velen in staat kankercellen te doden. Vitamine B 17 komt in heel wat voedingsstoffen voor en wordt niet voor niets de natuurlijke chemokuur genoemd. Wat is deze wondervitamine B 17 dan wel, en wat doet ze in ons lichaam?Vitamine B17 is wellicht minder bekend dan zijn overige collega's uit de B- familie, maar daarom dus zeker niet minder belangrijk. Vitamine B17 wordt in medische kringen ook wel laetrile genoemd. Het is net als zijn broertje de vitamine B15 een wat men …

Acute alvleesklierontsteking kan dodelijk zijn

Steve Jobs, stichter én bezieler van  Apple, overleed aan de gevolgen van kanker aan de alvleesklier of pancres. De wereld treurde om Steve Jobs, die gedurende vele jaren het aangezicht van onze maatschappij mee bepaalde, maar tegelijkertijd maakten we ook op negatieve wijze kennis met onze alvleesklier. De meerderheid wist niet eens van het bestaan van dit orgaan. Nochtans speelt je alvleesklier een erg belangrijke rol bij het spijsverteringsproces. Wat is nu precies de alvleesklier en  welke functie heeft dit orgaan? Wat zijn de symptomen van problemen met de alvleesklier, en hoe kunnen we deze in  de eerste plaats voorkomen, maar ook genezen?


Ondanks onze geringe kennis van de alvleesklier of pancreas, heeft dit orgaan een erg belangrijke functie. Je alvleesklier is een langgerekte, trosvormige en één van de grootste klieren van je lichaam. Je alvleesklier bevindt zich achter in je bovenbuik,  en is de naaste buur van je twaalfvingerige darm, je lever en je gal. Bij volwassenen is d…