Liefde is gezond voor je hart

Liefde zorgt voor kriebels in je buik en doet je hart vlugger kloppen. Liefde is echter niet alleen een prettig gevoel, het heeft ongetwijfeld ook een positieve invloed op je gezondheid. Dat blijkt uit de resultaten van een recent wetenschappelijke onderzoek. Liefde en genegenheid is in de eerste plaats goed voor je hart. Dat werd al altijd gezegd, maar wordt nu  dus ook wetenschappers bewezen. Er is echter nog veel meer. Liefde werkt positief op vele andere en zelfs levensbedreigende aandoeningen. Studies wezen uit dat wie liefde en verbondenheid ervaart, niet alleen gelukkiger maar ook gezonder zal leven. Liefde doet ook veel vlugger genezen. Wat is nu verantwoordelijk voor de positieve invloed van liefde en geborgenheid op je gezondheid?
Liefde zorgt voor kriebels in je buik, maar ook voor
een lagere bloeddruk én de gezondheid van
je hart
Liefde beInvloed ook positief je sociaal leven. Resultaten van recente wetenschappelijke onderzoeken tonen nu zwart op wit aan dat wie vriendschap, genegenheid en vriendschap op zijn levensweg ontmoet,  langer zal leven. En niet alleen je hart toont zich beter in conditie. Diegenen die je graag zien zorgen er in de eerste plaats voor dat je bloeddruk lichtjes daalt. Knuffelaars ervaren hetzelfde effect. En een lagere bloeddruk verkleint je risico op allerlei hart- en vaatziekten.

Liefde werkt pijnstillend

Genegenheid, vriendschap maar vooral liefde hebben ook een sterke pijnstillende werking. Niet alleen lichamelijk, maar ook geestelijk. De betrokkenheid die je van je vrienden en je geliefde krijgt, heeft een helend karakter.Je hormonen zijn daar in de eerste plaats verantwoordelijk voor. Liefdevolle aanrakingen, knuffels en strelingen zorgen er voor dat je hersenen extra endorfines aanmaken. Dit hormoon maakt je minder gevoelig voor pijn en zal je angst verminderen. Als gevolg van deze extra endorfines zul je je ook veel rustiger voelen.

Beste remedie tegen depressies

Liefde brengt ook nog andere processen op gang. Liefdevolle contacten activeren de productie van oxytoline, hét knuffel- en gelukshormoon bij uitstek. Een compliment,  een knuffel of een glimlach doen wonderen. Dat niet alleen, ze verhogen tegelijk je hormonenspiegel. Een hoger oxytalinegehalte wapent je beter tegen stress depressies, dé epidemie van deze tijd.
Een depressie is lang geen vrouwelijk probleem, ook
meer en meer mannen worden er slachtoffer van.
Liefde overwintert alles, ook je depressie
En wat anderen ook mogen beweren, liefde verhoogt ook je concentratie, en verbetert je spijsvertering. Je zal daardoor minder piekeren en je risico op verslaving en slaapstoornissen zal verkleinen. Niet alleen ontvangers van liefde worden er lichamelijk en geestelijk beter van, ook diegenen liefde geven maken extra oxytoline aan...

Liefde overwint angst

Als gevolg van je liefdeservaringen, maken je hersenen minder cortisol. Daardoor verminderen je zwarte gedachten, en verdwijnen je slaapproblemen. Je lichaam produceert ook extra antistoffen, waardoor infecties geen vat op je krijgen en zelfs je risico op kanker sterk zal verminderen. Het is dus wel degelijk zoals het bekende spreekwoord zegt... Liefde overwint alles..!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Voeding: dit mag je eten bij een maagontsteking

Acute alvleesklierontsteking kan dodelijk zijn

Aangepaste voeding verzacht symptomen gordelroos