De geschikte BH- maat: hoe kies je de juiste sport BH

We willen met z'n allen vermageren, en dat kan uitsluitend door een combinatie van gezond eten en voldoende lichaamsbeweging. Vele (maar nog té weinig) landgenoten met overgewicht beoefenen hun favoriete sport, zowel recreatief als in competitieverband. Ook vrouwen. Zij hebben in vergelijking met hun mannelijke collega's een bijkomend probleem wat hun sportkledij betreft. Voor wie op een leuke en gezonde manier wil bewegen en sporten, is een aangepaste sport bh een noodzaak. Nog veel te weinig meisjes en vrouwen denken daar aan. Het is dan ook niet zo eenvoudig de juiste sport bh te vinden. Hoe kies je een passende sport bh die je effciënt tegen huidirritaties en verwondingen kan beschermen?

Bij het ontwerpen van kwalitatieve sport bh's komt
heel wat high tech kijken. Zowel bij het ontwerpen
zelf als bij de materiaalkeuze
De ene bh is zichtbaar de andere niet. Wetenschappelijk onderzoek wees uit dat de meerderheid van de vrouwen met een té kleine of té grote bh rond lopen. Dat heeft ongetwijfeld zijn invloed op zowel de gezondheid als de esthetiek van je borsten. De meeste vrouwen zien dit over het hoofd en sporten met hun alledaagse en dus onaangepaste bh.
Dankzij te sporten hou je jouw lichaam wel in conditie, maar sporten zonder of men een onaangepaste bh is dat duidelijk niet voor je borsten.

Bewegingsdeskundigen zijn eensgezind. Of ze nu groot zijn of klein, tijdens het sporten bewegen je borsten op en neer, en dat zorgt voor heel wat schokken. Die doen de gezondheid en de conditie van je borsten duidelijk veel meer kwaad dan goed. Wetenschappelijk onderzoek wees uit dat een professionele sport bh maar liefst 75 procent van al deze schokken absorbeert. Op die manier voorkom je pijnklachten in je nek en bovenrug. En wat hangt en niet gepast wordt ondersteunt, gaat uiteindelijk door hangen. Dat is spijtig genoeg ook het lot van borsten zonder aangepaste bh.


Kleinere borsten

Vele meisjes en ook vrouwen denken dat kleinere borsten géén extra ondersteuning nodig hebben. Dat is spijtig genoeg niet juist.  Ook kleinere borsten zijn bijzonder gevoelig aan schokken. Koos je een geschikte sport bh, dan mag je niet merken dat je er een draagt. Voelen je bewegingen tijdens het sporten onprettig aan, dan koos je ongetwijfeld de verkeerde maat van bh.


Kwaliteit materiaal erg belangrijk

Niet alleen de juiste maat sport bh is belangrijk. De kwaliteit van het materiaal is dat ook. De juiste sport bh zoeken én vinden is veel moeilijker dan gezegd. Daarbij komt nog dat sport bh's in grote én kleine maten echt schaars zijn, en dus zéér moeilijk te vinden. Investeer in de juiste pasvorm en in het meest geschikte materiaal, dat verdien je later zéker terug door zijn langere levensduur en niet in het minst door zijn draagcomfort. De doeltreffendheid van je sport bh wordt in belangrijke mate bepaald door zijn speciale high tech stoffen, en die zijn nu eenmaal relatief duurder dan bij een klassieke bh.
Kies voor een ademend materiaal en vermijd zeker stoffen die zweet absorberen, dat zorgt ongetwijfeld voor vervelende irritaties. Een sport bh uit katoen is dus zeker te mijden.

Ingekapselde bh voor grotere maten

Voor je sport bh heb je de keuze uit een ingekapselde of een compressie bh. Een ingekapselde bh bestaat uit twee aparte cups uit niet elastisch materiaal.

Een ingekapselde sport bh is ideaal
voor meisjes en vrouwen met
grotere borsten
Deze bh heeft geen beugels maar wél met een afhankelijke onderband. Voor grotere borsten, is zo'n ingekapselde bh erg interessant, zeker wanneer je regelmatig last hebt van kneuzingen en huidirritaties.

Compressie bh met  bandjes

Een compressie bh daarentegen bestaat uit één gehee, is gemaakt uit elastisch materiaal en beschikt meestal over gekruiste bandjes op de rug. Deze bh is vooral geschikt voor meisjes en vrouwen met kleinere borsten. Dankzij zo'n compressie bh worden deze tegen je ribbenkast gedrukt hetgeen minder bewegingen en dus minder schokken veroorzaakt.

Extra pastips voor de juiste sport bh


Een sport bh met gekruiste bandjes
op de rug is geschikt voor
kleinere borsten
Juiste pasvorm: je sport bh mag niet té strak zitten, je moet zonder de minste hinder kunnen ademen. Hij moet ook steeds op zijn plaats blijven zitten en mag dus niet verschuiven.
  • Hoogte: een goed passende bh moet overal op dezelfde hoogte zitten.
  • Irritaties: heb je geregeld last van huidirritaties? Koop dan een ingekaselde sport bh met naadloze cups. Draag in dit geval zéker geen bh met beugels of versiersels. Door de extra wrijwing kunnen kunnen allerlei verwondingen ontstaan.
  • Bandjes: kies een sport bh met zachte en brede bandjes die niet in je huid snijden.
  • Materiaal: een sport bh in katoen is een ramp omdat dit materiaal het zweet absorbeert.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Voeding: dit mag je eten bij een maagontsteking

Vitamine B 17 in staat kanker cellen te doden

Acute alvleesklierontsteking kan dodelijk zijn