Vitamine B 17 in staat kanker cellen te doden

Kanker is zonder twijfel de meest dodelijke ziekte, zéker in de geïndustrialiseerde wereld. Valt de diagnose, dan worden we met het onvermijdelijke geconfronteerd en stort letterlijk onze wereld in. Er werden al wel heel wat therapieën ontwikkeld die de kankerpatiënt langer en in meer comfortabele omstandigheden doet leven. Een écht doeltreffend geneesmiddel tegen de gevreesde ziekte werd vooralsnog niet gevonden. Volgens sommigen ligt de oplossing nochtans voor het grijpen. Voedsel rijk aan vitamine B 17 is volgens velen in staat kankercellen te doden. Vitamine B 17 komt in heel wat voedingsstoffen voor en wordt niet voor niets de natuurlijke chemokuur genoemd. Wat is deze wondervitamine B 17 dan wel, en wat doet ze in ons lichaam?Vitamine B 17 is dankzij de aanwezigheid van
blauwzuur in staat kankercellen te doden
Vitamine B17 is wellicht minder bekend dan zijn overige collega's uit de B- familie, maar daarom dus zeker niet minder belangrijk. Vitamine B17 wordt in medische kringen ook wel laetrile genoemd. Het is net als zijn broertje de vitamine B15 een wat men noemt metavitamine. Dat wil zeggen dat deze vitaminen duidelijke voedings- en gezondheidswaarden bezit, en dat ze zelf geen ziekten doen ontstaan wanneer je er een tekort aan hebt. Vitamine B17 werd pas in 1958 ontdekt door dezelfde biochemici die eerder vitamine B15 ontdekten.


Vitamine B17 en blauwzuur

Vitamine B 17 is zeker niet de eerste de beste vitamine. Ze bevat blauwzuur, een bijzonder giftige stof als ze wordt omgezet in hydrogeencyanide.

Het enzym Rhodanese, in ons lichaam in grote hoeveelheden aanwezig, is er verantwoordelijk voor dat deze giftige hydrogeencyanide wordt omgezet in nuttige en dus gezonde stoffen voor je lichaam. Kankercellen bevatten dit nuttige enzym echter niet. De aanwezigheid van blauwzuur in vitamine B 17 heeft dus geen enkele invloed op je gezondheid.


Kankercellen maken blauwzuur aan

Alleen kankercellen bevatten het enzym Beta- glucosidase dat blauwzuur aanmaakt. Deze cellen missen het enzym Rhodanese, dat het gif onschadelijk maakt en omzet naar deze voor onze gezondheid gunstige stoffen. Bij een voldoende hoeveelheid vitaminen B17 in je lichaam zullen kankercellen uiteindelijk afsterven.Vitamine B17 of komt in vele voedingsstoffen, maar
vooral in abrikozenpitten voor

Laetrile behandeling

In sommige gevallen wordt  nu al kanker bestreden met vitamine B17. Dan wordt het de laetrine- behandeling gevoeld. Het inzetten van deze behandeling staat eigenlijk nog in zijn kinderschoenen en is eigenlijk nog erg marginaal. Over het waarom van het veel te weinige gebruik van deze behandelingsmetoden lopen de meningen uiteen. Velen beweren zelfs dat het een zet van de geneesmiddelindustrie zou zijn...
Is deze behandelingsmeethoden in wetenschappelijke kringen dus erg omstreden, dan zijn dankzij vitamine B17 al heel wat patiënten kankervrij. Tijdens deze behandeling wordt vitamine B17 gecombineerd met een gezond dieet, met enzym- en alvleeskliertabletten, vitamine E, B15 en vitamine C in bijzonder hoge dosis. Vitamine C is een belangrijk tegengif tegen de aanwezige schadelijke stoffen.

Aanwezig in vele voedingstoffen

Vitamine B17 komt in heel wat voedingstoffen, maar vooral in abrikozen(pitten) voor. Deze vitamine is ook nog aanwezig in taugé, in erwten, bonen en in bittere amandelen. Het binnenste van abrikozenpitten is bijzonder rijk aan vitamine B17, dat ook in de natuur veelvuldig voorkomt.

Maïs is ook een bron van vitamine B 17
Naast deze abrikozenpitten worden de hoogste waarden aan vitamine B17 gevonden in allerlei zaden en vruchten als appelen, kersen en perziken pitten maar ook in allerlei grassen, in maïs, gierst, cassave en lijnzaad.

Voor wie zijn vitamine B 17 geschikt

Voedingsupplementen met vitamine B17 zijn in de eerste plaats geschikt voor iedereen die aan kanker lijdt. Dankzij zijn specifieke werking doet deze vitamine kankercellen afsterven. Deze behandeling is in sommige kringen nog altijd omstreden, maar feit is dat vele kankerpatiënten die door de klassieke geneeskunde reeds waren opgegeven, weer beter werden na een laetrile- behandeling. Voeding rijk aan vitamine B17 werkt volgens sommigen zelfs preventief waardoor kanker zou kunnen voorkomen worden.Reacties

Populaire posts van deze blog

Voeding: dit mag je eten bij een maagontsteking

Acute alvleesklierontsteking kan dodelijk zijn