Doorgaan naar hoofdcontent

Rode bietensap tegen een te lage bloeddruk

Het aantal patiënten met een te hoge bloeddruk neemt als gevolg van een ongezonde voeding en een gebrek aan voldoende lichaamsbeweging hals over hop toe. Een tijdige diagnose én een medische behandeling dringen zich dan op. Maar wat wanneer je met het tegenovergestelde, een te lage bloeddruk wordt geconfronteerd? Wanneer spreken we van een te lage bloeddruk en wat kan je er zelf tegen doen om dit te voorkomen?


Een bleke huidskleur, duizeligheid, abnormale
vermoeidheid en flauwvallen wijzen op een
te lage bloeddruk
Wat verstaat men in medische kringen onder een normale bloeddruk? In normale omstandigheden schommelt je bloeddruk tussen 120/80. Je bloeddruk hangt van vele factoren af zoals geslacht, tijdstip waarop hij wordt gemeten, van je lichaamsbeweging en van je voeding. Dit laatste wordt nog teveel over het hoofd gezien. Bij mannen spreekt men van een te lage bloeddruk bij een bovendruk vanaf 11 en een onderdruk vanaf 70. Vrouwen hebben meestal een lagere bloeddruk en hier liggen de cijfers respectievelijk op 100 en 60. Men gaat er in vele gevallen van uit dat een te lage bloeddruk minder gevaarlijk is dan een te hoge, maar dat is pas gedeeltelijk juist. Op termijn kan een te lage bloeddruk evengoed ernstige gezondheidsklachten veroorzaken.

Levensbedreigend

Net zoals dat bij een te hoge bloeddruk het geval is, kan in extreme gevallen ook een te lage bloeddruk levensgevaarlijk zijn. De voornaamste symptomen ervan zijn regelmatige duizelighied, een abnormaal en constant gevoel van vermoeidheid en lusteloosheid, een licht gevoel in je hoofd en zelfs flauwvallen. Heb je met deze symptomen te maken, raadpleeg dan je huisarts.

Ernstige hart- en nieraandoeningen

Er  liggen verschillende oorzaken aan de basis van een té lage bloeddruk. Blijf je duizelig en ben je bij de minste en geringste inspanning abnormaal vermoeid, dan is de kans groot dat je bloeddruk te laag staat. Een lage bloeddruk dan kan wijzen op andere en ook ernstige lichamelijke aandoeningen als bloedverlies, hartafwijkingen, ernstige nier- en hormonale afwijkingen en/of een te trage werking van je schildklier. Hetgeen aantoont dat een té lage bloeddruk even ernstig moet genomen worden dan een te hoge...

Sap van rode bieten helpt

Een aangepaste voeding kan in vele gevallen een te lage bloeddruk voorkomen of zelfs verhelpen. Vooral het sap van rode bieten is bijzonder efficiënt. Dit rode bietensap is een bron van ijzer, vitamine C, tal van mineralen, antixydanten, lipopeen en hoge concentraties aan betaine.
Rode bietensap heeft geen al te beste
smaak maar is doeltreffend tegen te
lage bloeddruk en zelfs tegen kanker
Rode bieten zijn daardoor bloedversterkend en aan te bevelen om je bloeddruk op een gezond en aanvaardbaar peil te houden of te brengen. Rode bieten(sap) zorgt ook voor extra uithoudingsvermogen dankzij  hun hoge concentraties aan nitraten. Die openen je bloedvaten waardoor extra zuurstof wordt aangevoerd naar je spieren. Wetenschappers zijn zelfs overtuigd van de positieve invloed van rode bieten op ... kanker. Wees niet ongerust wanneer je bij het gebruik van rode bietensap je urine rood- paars kleurt.

Rozemarijn tegen oververmoeidheid

Een ander natuurlijk middel tegen een te lage bloeddruk is rozemarijn. Rozemarijn heeft een gunstig effect op oververmoeidheid, stimuleert je bloedcirculatie en is ook aan te raden bij een te lage bloeddruk, en zorgt voor een betere doorbloeding van je weefsels en organen.

Rozemarijn gebruikt men zowel in de keuken
als in de badkamer en het apotheekkastje
Het verlicht verder de symptomen van typsiche winterkwaaltjes als verkoudheid, griep en infecties van de luchtwegen en verzacht hoofd- en keelpijn. Rozemarijn is ook heilzaam als thee, en men gebruikt het zelfs in etherische oliën en in de badkamer als massageolie.

Bonenkruid

Je hebt hierbij de keuze tussen winter- en zomerbonenkruid.Winterbonenkruid is een stoere, stevige en vaste struik die tot zo'n veertig centimeter hoog wordt. De plant is afkomstig uit het Middellandse zeegebied en vooral de zomerversie is familie van thijm. Thee van bonenkruid is een oud huis- tuin- en keukenmiddel tegen verkoudheden, ademhalingsproblemen en keelpijn en zorgt voor een goede doorbloeding. Bonenkruid werkt ook (bloed)versterkend.  

Reacties

Populaire posts van deze blog

Voeding: dit mag je eten bij een maagontsteking

Een maagontsteking of gastritis is een veel voorkomende aandoening die spijtig genoeg nog teveel wordt onderschat. Een maagontsteking is zeker niet leeftijdsgebonden, maar komt wél veel meer bij vijftigplussers. Het is meestal het gevolg van een ongezonde levensstijl. Er zijn uiteraard veel meer oorzaken van gastritis. Je voeding is erg belangrijk bij het voorkomen van een maagontsteking. Wat mag je dan wél eten en welke voeding is zéker te mijden?

Een maagontsteking is eigenlijk niets anders dan een ontsteking van je maagslijmlvlies. Daar zijn verschillende oorzaken voor. In de eerste plaats is zo'n ontsteking van je maagslijmvlies het gevolg van een acute of van een langdurige en dus chronische irritatie van het slijmvlies van je maag. Een maagontsteking komt vooral bij vijftigplussers, soms zelfs zonder dat ze het zelf beseffen omdat gastritis lang niet altijd gepaard gaat met symptomen. Een maagaandoening steekt soms plots de koop op, maar is in de meeste gevallen het gevolg va…

Vitamine B 17 in staat kanker cellen te doden

Kanker is zonder twijfel de meest dodelijke ziekte, zéker in de geïndustrialiseerde wereld. Valt de diagnose, dan worden we met het onvermijdelijke geconfronteerd en stort letterlijk onze wereld in. Er werden al wel heel wat therapieën ontwikkeld die de kankerpatiënt langer en in meer comfortabele omstandigheden doet leven. Een écht doeltreffend geneesmiddel tegen de gevreesde ziekte werd vooralsnog niet gevonden. Volgens sommigen ligt de oplossing nochtans voor het grijpen. Voedsel rijk aan vitamine B 17 is volgens velen in staat kankercellen te doden. Vitamine B 17 komt in heel wat voedingsstoffen voor en wordt niet voor niets de natuurlijke chemokuur genoemd. Wat is deze wondervitamine B 17 dan wel, en wat doet ze in ons lichaam?Vitamine B17 is wellicht minder bekend dan zijn overige collega's uit de B- familie, maar daarom dus zeker niet minder belangrijk. Vitamine B17 wordt in medische kringen ook wel laetrile genoemd. Het is net als zijn broertje de vitamine B15 een wat men …

Acute alvleesklierontsteking kan dodelijk zijn

Steve Jobs, stichter én bezieler van  Apple, overleed aan de gevolgen van kanker aan de alvleesklier of pancres. De wereld treurde om Steve Jobs, die gedurende vele jaren het aangezicht van onze maatschappij mee bepaalde, maar tegelijkertijd maakten we ook op negatieve wijze kennis met onze alvleesklier. De meerderheid wist niet eens van het bestaan van dit orgaan. Nochtans speelt je alvleesklier een erg belangrijke rol bij het spijsverteringsproces. Wat is nu precies de alvleesklier en  welke functie heeft dit orgaan? Wat zijn de symptomen van problemen met de alvleesklier, en hoe kunnen we deze in  de eerste plaats voorkomen, maar ook genezen?


Ondanks onze geringe kennis van de alvleesklier of pancreas, heeft dit orgaan een erg belangrijke functie. Je alvleesklier is een langgerekte, trosvormige en één van de grootste klieren van je lichaam. Je alvleesklier bevindt zich achter in je bovenbuik,  en is de naaste buur van je twaalfvingerige darm, je lever en je gal. Bij volwassenen is d…