Doorgaan naar hoofdcontent

Honing geneest nu ook wonden

De helende kracht van honing  is al langer bekend. Dit natuurproduct versterkt niet alleen je immuumsysteem en verzacht de symptomen van allerlei winterkwaaltjes als verkoudheden, griep en ontstekingen van je luchtwegen. Wetenschappers aan de Universiteit van Cardiff ontdekten zopas dat honing nu ook moeilijk te genezen wondinfecties geneest.Tijdens hun onderzoek bleek dat, na een behandeling met honing, na amper twee uur bijna alle schadelijke bacteriën uit geïnfecteerde en dus ontstoken wonden waren verdwenen. Waaraan dankt honing zijn genezende kracht en is iedere soort honing even gezond, of moet je opletten op wat je koopt?

Honing van de manukastruik die hoofdzakelijk in
Nieuw- Zeeland voorkomt geneest in geen
tijd geïnfecteerde wonden...
Hardnekkinge wondinfecties zijn meestal bijzonder moeilijk te genezen. Tot hiertoe moest men meestal antibiotica inschakelen om deze klein te krijgen. Geen goede zaak, want onze resistentie tegen antibiotica wordt steeds groter. De recente ontdekking is dan ook erg belangrijk om het gebruik van antiobiotica verder terug te dringen.


Manukahoning en ontstoken wonden

De ene honing is duidelijk de andere niet. Het is de manuka honing die in staat is in een mum van tijd ontstoken wonden te genezen. Deze manuka honing is afkomstig van de gelijknamige struik die hoofdzakelijk in Nieuw- Zeeland voorkomt. Deze struik  draagt ontelbare witte bloempjes, telkens bestaande uit vijf bloemblaadjes. Makuna honing verrast door zijn unieke smaak, is donkerder en rijker aan allerlei genezende bestanddelen dan de al zo hoog aangeschreven klaver honing. Makuna honing heeft een sterk antibacteriële en schimmeldodende werking. Een kleine hoeveelheid van deze wonde(r)nhoning voorkomt dat er een haast ondoordringbare bacteriële laag boven de wonde wordt gevormd. Uit recente onderzoeken blijkt nu dat deze honingsoort vooral doeltreffend is tegen besmetting met streptococcus,  de zogenaamde pusvormende streptokok.

Wondinfecties en huidaandoeningen

De aanwezigheid van bacteriën op je huid is in principe niet schadelijk voor je gezondheid. Dat wordt het pas wanneer deze pusvormende streptokok een wonde infecteert. Eens in de wonden binnengedrongen, legt deze een film over de geïnfecteerde wonde zodat antibiotica er moeilijk of zelfs onmogelijk bij kan en op die manier de genezing van je ontstoken wonde voorkomt.


Manukahoning is donker, heeft een unieke
smaak en het rijkst aan genezende
bestanddelen
Wetenschappers ontdekten nu ook dat deze manuka honing niet alleen een beschermende laag over je geïnfecteerde wonde legt. Deze honing is zelfs doeltreffend wanneer de streptokok al een levende laag over je wonde legde. Honing is doeltreffend tegen allerlei ontstekingsziekten, bij koortsblaasjes, paradontitis, psoriasis, exceem, artritis en reuma.

Doelreffend tegen winterkwalen

Honing versterkt je natuurlijke weerstand en is dan ook efficiënt bij aandoeningen als chronische vermoeidheid, allerlei allergieën, verkoudheden, griep en infecties van je luchtwegen. Honing is rijk aan allerlei vitaminen, mineralen, aminozuren (bouwstenen van je lichaam) en bioflavonoïden. Het verzacht de symptomen van een opgeblazen gevoel en werkt relaxerend, zorgt voor een gezonde darmflora, en een vlotte spijsvertering.
Honing bevat ook een hoge concentratie fructose, en zorgt daardoor niet alleen voor extra energie. Het is ook hét voedsel voor je hersenen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Voeding: dit mag je eten bij een maagontsteking

Een maagontsteking of gastritis is een veel voorkomende aandoening die spijtig genoeg nog teveel wordt onderschat. Een maagontsteking is zeker niet leeftijdsgebonden, maar komt wél veel meer bij vijftigplussers. Het is meestal het gevolg van een ongezonde levensstijl. Er zijn uiteraard veel meer oorzaken van gastritis. Je voeding is erg belangrijk bij het voorkomen van een maagontsteking. Wat mag je dan wél eten en welke voeding is zéker te mijden?

Een maagontsteking is eigenlijk niets anders dan een ontsteking van je maagslijmlvlies. Daar zijn verschillende oorzaken voor. In de eerste plaats is zo'n ontsteking van je maagslijmvlies het gevolg van een acute of van een langdurige en dus chronische irritatie van het slijmvlies van je maag. Een maagontsteking komt vooral bij vijftigplussers, soms zelfs zonder dat ze het zelf beseffen omdat gastritis lang niet altijd gepaard gaat met symptomen. Een maagaandoening steekt soms plots de koop op, maar is in de meeste gevallen het gevolg va…

Vitamine B 17 in staat kanker cellen te doden

Kanker is zonder twijfel de meest dodelijke ziekte, zéker in de geïndustrialiseerde wereld. Valt de diagnose, dan worden we met het onvermijdelijke geconfronteerd en stort letterlijk onze wereld in. Er werden al wel heel wat therapieën ontwikkeld die de kankerpatiënt langer en in meer comfortabele omstandigheden doet leven. Een écht doeltreffend geneesmiddel tegen de gevreesde ziekte werd vooralsnog niet gevonden. Volgens sommigen ligt de oplossing nochtans voor het grijpen. Voedsel rijk aan vitamine B 17 is volgens velen in staat kankercellen te doden. Vitamine B 17 komt in heel wat voedingsstoffen voor en wordt niet voor niets de natuurlijke chemokuur genoemd. Wat is deze wondervitamine B 17 dan wel, en wat doet ze in ons lichaam?Vitamine B17 is wellicht minder bekend dan zijn overige collega's uit de B- familie, maar daarom dus zeker niet minder belangrijk. Vitamine B17 wordt in medische kringen ook wel laetrile genoemd. Het is net als zijn broertje de vitamine B15 een wat men …

Acute alvleesklierontsteking kan dodelijk zijn

Steve Jobs, stichter én bezieler van  Apple, overleed aan de gevolgen van kanker aan de alvleesklier of pancres. De wereld treurde om Steve Jobs, die gedurende vele jaren het aangezicht van onze maatschappij mee bepaalde, maar tegelijkertijd maakten we ook op negatieve wijze kennis met onze alvleesklier. De meerderheid wist niet eens van het bestaan van dit orgaan. Nochtans speelt je alvleesklier een erg belangrijke rol bij het spijsverteringsproces. Wat is nu precies de alvleesklier en  welke functie heeft dit orgaan? Wat zijn de symptomen van problemen met de alvleesklier, en hoe kunnen we deze in  de eerste plaats voorkomen, maar ook genezen?


Ondanks onze geringe kennis van de alvleesklier of pancreas, heeft dit orgaan een erg belangrijke functie. Je alvleesklier is een langgerekte, trosvormige en één van de grootste klieren van je lichaam. Je alvleesklier bevindt zich achter in je bovenbuik,  en is de naaste buur van je twaalfvingerige darm, je lever en je gal. Bij volwassenen is d…