Homeopathie doeltreffend tegen de griep

Eerst lange tijd een winter die meer op een late lente leek, om nadien plotse Siberische vriestemperaturen te moeten verwerken. Zijn extreme tempertuurverschillen er de oorzaak van dat de jaarlijkse griepepidemie tot hiertoe uit bleef? Wetenschappers zijn  er niettemin van overtuigd dat de griep hoe dan ook zal toeslaan. Diegenen die zich in het najaar lieten vaccineren zijn beschermt, maar hoe kunnen diegenen die zich niet lieten inenten preventie beschermen ?
Kan homeopathie de griepsymptomen
verzachtenen ons vlugger weer
op de been brengen?
Krijgt de griep je uiteindelijk toch te pakken, dan is uitzieken blijkbaar de enige weg naar genezing. Maar kan homeopathie de griepsymptomen verzachten en ons vlugger terug op de been brengen?

Er gaat geen jaar voorbij, of de griep- of influenzavirussen zetten vanuit Azië en Rusland koers naar ons land. Wie het niet zover wil laten komen, kan zich in het najaar laten vaccineren. Deed je dat niet en krijgt de griep in zijn greep, dan biedt de klassieke geneeskunde je enkele middeltjes om de symptomen ervan te verzachten. Hoe is het hiermee gesteld in de homeopathische geneeskunde? Welke homeopathische geneesmiddelen zijn (preventief) beschikbaar tegen de griep en hoe gebruik je ze?

Preventieve bescherming

Voor wie zich tegen de griep wil wapenen maar tegen het griepvaccin op ziet, is er polyinfluenzinum. Deze piepkleine korreltjes worden, net als het griepvaccin uit de klassieke geneeskunde, samengesteld in functie van de te verwachten griepvirussen. Jaarlijks krijgt dit homeopatische middel dus een andere samenstelling en wordt telkens vanaf september op de markt gebracht. 

Oscillococcinum, korreltjes tegen griep

Het bij ons meest bekende homeopatische geneesmiddel tegen de symptomen van griep is ongetwijfeld oscillococcinum. Deze eveneens kleine korreltjes worden genomen wanneer de eerste griepsymptomen, en brengen vlug verbetering. Er bestaan echter verschillende homeopathische middelen tegen griepachtige toestanden, afhankelijk van de symptomen waarmee je te maken krijgt.

Afhankelijk van de symptomen

Word je geconfronteerd met hoge koorts en hoofdpijn, dan kies je bij voorkeur voor Belladonna dat wolfskers als hoofdbestanddeel heeft.
Arsenicum album is efficiënt tegen rusteloosheid, koude rillingen en diarree. Heggenrank is aanwezig in het homeopatische middel Bryonia en helpt tegen een moeizaam verlopend griepproces en hoofdpijn. Tot slot wordt waterhennep (Eupartorium) ingezet tegen pijnlijke en stijve spieren.
Samen met ginseng en koninginnebrij
is echinacea een bijzonder krachtige
natuurlijke weerstandsverhoger


Verhoog je weerstand

In het vooruitzicht van het griepseizoen is het steeds aan te raden je lichamelijke weerstand een stevige opkikker te geven. Is je weerstand op peil, dan ben je best gewapend om griep en andere winterkwaaltjes als verkoudheden en luchtwegeninfecties te voorkomen.

  • Voeding: een gezonde, evenwichtige en gevarieerde voeding met veel verse (seizoens) groenten en fruit, omega 3-6-9  die je vooral in vette vissoorten aantreft geven je weerstand een extra boost.
  • Vitamine D: vitamine D3 wordt door je huid aangemaakt onder invloed van de zon. Een verhoogde concentratie aan  vitamine D3 beschermt je maximaal tegen griep en allerlei andere virusinfecties. De zon is onze belangrijkste leverancier van vitamine D 3 dat je ook nog aantreft in zeevruchten, zuivelproducten, ontbijtgranen en in allerlei vruchtensappen.
  • Vitamine C: dé weerstandsverhogende vitamine bij uitstek. Vitamine C is tevens een krachtig antioxydant dat je beschermt tegen ziekmakende vrije radicalen. Vitamine C is in hoge concentraties terug te vinden in alle citrusvruchten maar vooral in kiwi's, en in allerlei groenten met broccolie op kop.
  • Vlierbes: wordt door de apotheker meestal verkocht als Sambucol en  werkt preventies tegen alle virusinfecties.
  • Natuurlijke weerstandverhogers: andere en veel gebruikte weerstandsverhogers zijn ginseng, echinacea en koninginnebrij.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Voeding: dit mag je eten bij een maagontsteking

Vitamine B 17 in staat kanker cellen te doden

Acute alvleesklierontsteking kan dodelijk zijn