Gezond je ideale gewicht bereiken met tarwegras

Allerlei crashdiëten beloven je in korte tijd je streefgewicht te bereiken, maar in evenveel gevallen zijn je inspanningen tevergeefs. Van het moment dat je het dieet minder streng volgt, slaat het overbekende jojo effect toe en zijn je verloren kilo's aan lichaamsgewicht er zo weer bij. Wil je op een natuurlijke en gezonde manier je streefgewicht bereiken en onder controle houden, dan combineer je bij voorkeur een gezond voedingspatroon en voldoende lichaamsbeweging met het sap tarwegras, de kiem van de tarweplant voor hij is uitgegroeid tot graan.
Het bio- sap van tarwegras is de ideale aanvulling
van een gezond voeding en zal je verantwoord
op je streefgewicht brengen én houden 
Het sap van dit tarwegras laat je niet alleen gezond en verantwoord vermageren. Het heeft ook een bijzonder gunstige invloed op zowel je cholesterolgehalte als je (té hoge) bloeddruk. Het zorgt tevens voor een jonge en fluweelzachte huid en regelt je spijsvertering.


Wanneer het om onze voeding en gezondheid gaat, kiezen we steeds meer voor natuurproducten. Vandaar de groeiende populariteit van tarwegras en het sap ervan. Voor het sap gebruikt men de korrels van tarwegras, dat tijdens zijn groeifase een haast unieke samenstelling bezit. Tarwegras heeft inderdaad alle nodige voedingsstoffen om je lichaam in de meest gezonde omstandigheden te laten functioneren. Na een erg korte teeltperiode, wordt het geoogst en geperst. Het diepgroene sap barst van allerlei levensbelangrijke vitaminen, mineralen, enzymen, vezels, antioxydaten en aminozuren. De positieve invloed van amper dertig ml tarwegrassap staat gelijk met de gezondheidsvoordelen van maar liefst twee stukken fruit en je dagelijkse dosis groenten. Een half glas tarwesap bezit eveneel vitaminen en mineralen als één kilo vers fruit en groenten!

Hoge concentratie aan bladgroen

Het sap van tarwegras levert je hoge concentraties aan natuurlijke en vitale voedingsstoffen. Daarnaast bevat het ook chlorophyl. Maar liefst zeventig procent van het sap bestaat uit bladgroen.
Een half glas sap van
tarwegras = één kilo
groenten en fruit
Daardoor is het niet alleen geschikt om op een gezonde manier te vermageren. Het is even doeltreffend om je lichaam te ontgiften,  je cholesterol en bloeddruk op het gewenste niveau te brengen en te houden en je huid jong en soepel te houden.


Rijk aan enzymen

Tarwegras is puur natuur en beschikt over meer dan honderd enzymen die je stofwisseling en dus ook je vetverbranding extra stimuleren. Deze enzymen schakelen je stofwisseling naar een hogere versnelling, waardoor je op een gezonde en verantwoorde manier kilo's verliest.

Fluweelzachte huid

Het sap van tarwegras doet echter veel meer dan vermageren. Het is rijk aan vitamine C, E, en carotenoïden, waardoor het je huid uitstekend beschermt tegen alle schadelijke invloeden van buitenaf, en dan in de eerste plaats tegen de ultra- violettestralen van de zon. Omdat het sap naast alle levensbelangrijke vitaminen barst van mineralen als calcium, fosfor, ijzer, kalium, magnesium, mangaan, selenium en zwavel,, antioxydanten en aminozuren bezorgt het je een jonge, strakke en fluweelzachte huid.

Het sap van tarwegras zorgt voor een
jonge en fluweelzachte huid
Ontgift je lichaam

Dit 'wondersapje' is vanwege ook geschikt als ontgifter van je lichaam. Chlorophyl is een uitzonderlijk sterk antioxydant dat je lever en darmen ontgift. Het sap heeft ook een gunstige invloed op je bloedcellen en het versterkt tegelijkertijd  je immuumstelsel en weerstand, waardoor je vlugger zal vermageren.

Bloeddruk en cholesterol

Door de aanwezigheid van antioxydanten geeft dit sap de slechte cholesterol in je lichaam geen schijn van kans om zich vast te hechten aan de wanden van je bloedvaten. Dat zorgt voor een betere bloeddoorstroming en houdt je bloeddruk op het gewenste peil.

Betere spijsvertering

Het sap van tarwegras is vezelrijk. Deze vezels werken als een spons, waardoor ze extra vocht opslorpen. Dat stimuleert je darmwerking en de aanwezige enzymen helpen de afbraak van voedsel in je maag. Je voedsel verteert beter, en de aanwezige afvalstoffen worden op deze manier efficiënter uitgescheiden.

Kweek zelf je tarwegras

Tarwegras kun je gemakkelijk zélf kweken. De kiemen worden in de betere natuur- en bioshop verkocht, maar je kan het ook eenvoudig via internet bestellen. Je kan het gras geregeld oogsten en in een sapcentrifuge persen. Drink het zo vers mogelijk.  Dit sap is ongeschikt voor bereiding, omdat het dan zeer snel zijn gezondheidseigenschappen verliest. Tarwegras is ook verkrijgbaar in poedervorm. Eén lepeltje van dit poeder in een glas water drinken op je nuchtere maag,  bezorgt je alle nodige voedingsstoffen om de dag gezond door te komen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Voeding: dit mag je eten bij een maagontsteking

Acute alvleesklierontsteking kan dodelijk zijn

Aangepaste voeding verzacht symptomen gordelroos