Doorgaan naar hoofdcontent

Botox veroorzaakt spierproblemen

Er langer jonger, gezonder en mooier uitzien zonder ouderdomsrimpels en ontsierende kraaienpootjes is de betrachting van velen. En daar hebben al deze schoonheidsfreaks, onder druk van de schoonheidsindustrie, zeer veel voor over. In dit streven naar het schoonheidsideaal speelt botox een steeds belangrijkere hoofdrol. Het stopt niet alleen je ouderdomsproces en bezorgt je zo een gladde huid, recent bleek botox ook doeltreffend tegen migraine.


Botox wordt vooral gebruikt om je verouderings-
proces te stoppen en tegen migraine, maar is
lang niet zo onschuldig als gedacht
Maar uit recent wetenschappelijk onderzoek blijkt botox nu lang niet zo onschuldig als steeds werd gedacht. Uit al deze resultaten blijkt nu dat botox niet alleen de te behandelen en ingespoten spieren behandelt, maar tegelijk ook een negatieve invloed heeft op de andere, onbehandelde spieren van je lichaam.

Botox wordt momentaal massaal gebruikt in de schoonheidsindustrie en de chirurgie om huidveroudering een halt toe te roepen en rimpels en kraaienpootjes te verdoezelen. Ingespoten in bijvoorbeeld de spieren van je aangezicht, zorgt botox voor een tijdelijke verlamming, waardoor rimpels en kraaienpootjes een tijdje worden gecamoufleerd. Nu blijkt dat deze veel toegepaste behandelingsmethode lang niet zo onschuldig is.


Spieren volledig verlamd

Na recente wetenschappelijke onderzoeken aan het  Massachusetts General Hospital in Boston, bleek dat gezonde spieren die met botox werden geïnjecteerd vier dagen volledig verlamd bleven. Daarmee waren de problemen nog lang niet van de baan. Na zestien dagen functioneerden de betrokken spieren nog altijd niet zoals voor de inspuiting. De wetenschappers stelden een tragere spierreactie, een kleinere spierspanning en ernstige spierkrampen vast. Daarbijn werd ook vastgesteld dat botox niet alleen effect heeft op de behandelde spier(en), maar tegelijk ook verregaande gevolgen heeft voor de andere spieren in je lichaam.

Negatieve gevolgen
Anesthesisten reageren eerder ongerust op deze recente ontwikkelingen. Deze pas ontdekte, nadelige gevolgen van botox hebben immers een negatieve invloed op diegenen die kort na een behandeling met een operatie moeten ondergaan. Botox kan immers een verkeerd beeld geven van je spierconditie. Moet je korte tijd na je botoxbehandeling een operatie ondergaan, dan doe je er dus goed aan dit aan je anesthesist mee te delen.


Botox spot ons huidverouderingsproces en
wordt veel gebruikt tegen rimpels en
kraaienpootjes

Botox werkt in op zenuwprikkels

Botox is in wetenschappelijke kringen al langer omstreden. Volgens tegenstander is botox zonder meer een gif, dat inwerkt op zenuwprikkels naar je spieren. Op deze manier worden zowat alle lichaamsfuncties geregeld.

Natuurlijk alternatief

Eveneens Amerikaanse wetenschappers ontwikkelden recent met Laviv een natuurlijk alternatief voor botox. Laviv wordt in de vs succesvol toegepast, en wellicht nog in de loop van dit jaar ook hier toegelaten. Met deze nieuwe techniek worden cellen uit bindweefsel verwijderd uit de huid achter de oren van de patiënt. Daarna worden deze huidcellen in een gespecialiseerd laboratorium gedurende negentig dagen verder gekweekt? Dat levert miljoenen nieuwe cellen op.Deze worden tijdens drie behandelingen weer in de huid geïnjecteerd, telkens met een tussenpauze van gemiddeld vijf weken. Deze cellen prodcueren op hun beurt callogeen, elastine en hyaluronzuur, evenveel stoffen die zorgen voor een jeugdige en fluweelzachte huid.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Voeding: dit mag je eten bij een maagontsteking

Een maagontsteking of gastritis is een veel voorkomende aandoening die spijtig genoeg nog teveel wordt onderschat. Een maagontsteking is zeker niet leeftijdsgebonden, maar komt wél veel meer bij vijftigplussers. Het is meestal het gevolg van een ongezonde levensstijl. Er zijn uiteraard veel meer oorzaken van gastritis. Je voeding is erg belangrijk bij het voorkomen van een maagontsteking. Wat mag je dan wél eten en welke voeding is zéker te mijden?

Een maagontsteking is eigenlijk niets anders dan een ontsteking van je maagslijmlvlies. Daar zijn verschillende oorzaken voor. In de eerste plaats is zo'n ontsteking van je maagslijmvlies het gevolg van een acute of van een langdurige en dus chronische irritatie van het slijmvlies van je maag. Een maagontsteking komt vooral bij vijftigplussers, soms zelfs zonder dat ze het zelf beseffen omdat gastritis lang niet altijd gepaard gaat met symptomen. Een maagaandoening steekt soms plots de koop op, maar is in de meeste gevallen het gevolg va…

Vitamine B 17 in staat kanker cellen te doden

Kanker is zonder twijfel de meest dodelijke ziekte, zéker in de geïndustrialiseerde wereld. Valt de diagnose, dan worden we met het onvermijdelijke geconfronteerd en stort letterlijk onze wereld in. Er werden al wel heel wat therapieën ontwikkeld die de kankerpatiënt langer en in meer comfortabele omstandigheden doet leven. Een écht doeltreffend geneesmiddel tegen de gevreesde ziekte werd vooralsnog niet gevonden. Volgens sommigen ligt de oplossing nochtans voor het grijpen. Voedsel rijk aan vitamine B 17 is volgens velen in staat kankercellen te doden. Vitamine B 17 komt in heel wat voedingsstoffen voor en wordt niet voor niets de natuurlijke chemokuur genoemd. Wat is deze wondervitamine B 17 dan wel, en wat doet ze in ons lichaam?Vitamine B17 is wellicht minder bekend dan zijn overige collega's uit de B- familie, maar daarom dus zeker niet minder belangrijk. Vitamine B17 wordt in medische kringen ook wel laetrile genoemd. Het is net als zijn broertje de vitamine B15 een wat men …

Acute alvleesklierontsteking kan dodelijk zijn

Steve Jobs, stichter én bezieler van  Apple, overleed aan de gevolgen van kanker aan de alvleesklier of pancres. De wereld treurde om Steve Jobs, die gedurende vele jaren het aangezicht van onze maatschappij mee bepaalde, maar tegelijkertijd maakten we ook op negatieve wijze kennis met onze alvleesklier. De meerderheid wist niet eens van het bestaan van dit orgaan. Nochtans speelt je alvleesklier een erg belangrijke rol bij het spijsverteringsproces. Wat is nu precies de alvleesklier en  welke functie heeft dit orgaan? Wat zijn de symptomen van problemen met de alvleesklier, en hoe kunnen we deze in  de eerste plaats voorkomen, maar ook genezen?


Ondanks onze geringe kennis van de alvleesklier of pancreas, heeft dit orgaan een erg belangrijke functie. Je alvleesklier is een langgerekte, trosvormige en één van de grootste klieren van je lichaam. Je alvleesklier bevindt zich achter in je bovenbuik,  en is de naaste buur van je twaalfvingerige darm, je lever en je gal. Bij volwassenen is d…