Botox veroorzaakt spierproblemen

Er langer jonger, gezonder en mooier uitzien zonder ouderdomsrimpels en ontsierende kraaienpootjes is de betrachting van velen. En daar hebben al deze schoonheidsfreaks, onder druk van de schoonheidsindustrie, zeer veel voor over. In dit streven naar het schoonheidsideaal speelt botox een steeds belangrijkere hoofdrol. Het stopt niet alleen je ouderdomsproces en bezorgt je zo een gladde huid, recent bleek botox ook doeltreffend tegen migraine.


Botox wordt vooral gebruikt om je verouderings-
proces te stoppen en tegen migraine, maar is
lang niet zo onschuldig als gedacht
Maar uit recent wetenschappelijk onderzoek blijkt botox nu lang niet zo onschuldig als steeds werd gedacht. Uit al deze resultaten blijkt nu dat botox niet alleen de te behandelen en ingespoten spieren behandelt, maar tegelijk ook een negatieve invloed heeft op de andere, onbehandelde spieren van je lichaam.

Botox wordt momentaal massaal gebruikt in de schoonheidsindustrie en de chirurgie om huidveroudering een halt toe te roepen en rimpels en kraaienpootjes te verdoezelen. Ingespoten in bijvoorbeeld de spieren van je aangezicht, zorgt botox voor een tijdelijke verlamming, waardoor rimpels en kraaienpootjes een tijdje worden gecamoufleerd. Nu blijkt dat deze veel toegepaste behandelingsmethode lang niet zo onschuldig is.


Spieren volledig verlamd

Na recente wetenschappelijke onderzoeken aan het  Massachusetts General Hospital in Boston, bleek dat gezonde spieren die met botox werden geïnjecteerd vier dagen volledig verlamd bleven. Daarmee waren de problemen nog lang niet van de baan. Na zestien dagen functioneerden de betrokken spieren nog altijd niet zoals voor de inspuiting. De wetenschappers stelden een tragere spierreactie, een kleinere spierspanning en ernstige spierkrampen vast. Daarbijn werd ook vastgesteld dat botox niet alleen effect heeft op de behandelde spier(en), maar tegelijk ook verregaande gevolgen heeft voor de andere spieren in je lichaam.

Negatieve gevolgen
Anesthesisten reageren eerder ongerust op deze recente ontwikkelingen. Deze pas ontdekte, nadelige gevolgen van botox hebben immers een negatieve invloed op diegenen die kort na een behandeling met een operatie moeten ondergaan. Botox kan immers een verkeerd beeld geven van je spierconditie. Moet je korte tijd na je botoxbehandeling een operatie ondergaan, dan doe je er dus goed aan dit aan je anesthesist mee te delen.


Botox spot ons huidverouderingsproces en
wordt veel gebruikt tegen rimpels en
kraaienpootjes

Botox werkt in op zenuwprikkels

Botox is in wetenschappelijke kringen al langer omstreden. Volgens tegenstander is botox zonder meer een gif, dat inwerkt op zenuwprikkels naar je spieren. Op deze manier worden zowat alle lichaamsfuncties geregeld.

Natuurlijk alternatief

Eveneens Amerikaanse wetenschappers ontwikkelden recent met Laviv een natuurlijk alternatief voor botox. Laviv wordt in de vs succesvol toegepast, en wellicht nog in de loop van dit jaar ook hier toegelaten. Met deze nieuwe techniek worden cellen uit bindweefsel verwijderd uit de huid achter de oren van de patiënt. Daarna worden deze huidcellen in een gespecialiseerd laboratorium gedurende negentig dagen verder gekweekt? Dat levert miljoenen nieuwe cellen op.Deze worden tijdens drie behandelingen weer in de huid geïnjecteerd, telkens met een tussenpauze van gemiddeld vijf weken. Deze cellen prodcueren op hun beurt callogeen, elastine en hyaluronzuur, evenveel stoffen die zorgen voor een jeugdige en fluweelzachte huid.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Voeding: dit mag je eten bij een maagontsteking

Aangepaste voeding verzacht symptomen gordelroos

Acute alvleesklierontsteking kan dodelijk zijn