Vijftien kilo vermageren met het pronokaldieet

Ben jij één van de velen die al jarenlang vechten tegen overgewicht? Heb je al alles geprobeerd om al die overtollige kilo's aan lichaamsgewicht definitief overboord te gooien, maar was alles tevergeefs?  Overweeg dan zéker het Pronokal dieet, hét superdieet dat je in amper één maand tijd maar liefst vijftien kilo doet afvallen.

Vijfien kilo afvallen in amper één maand is met dit
superdieet lang geen uitzondering
Sinds allerlei prominenten  uit de politiek en de showbizz bekendmaakten dat hij dankzij dit dieet maar liefst vijftien kilo lichter werd in amper één maand tijd, is dit pronokaldieet bij ons een stevige opmars gestart. Wat zijn de basisprincipes van dit zogenoemde superdieet, en is het wel gezond om in zo'n korte tijdspanne zoveel gewicht te verliezen? Met wat moet je rekening houden om dit dieet wél  tot een goede einde te brengen?

Pronokal is een dieet dat vanuit Spanje onze richting kwam overgewaaid. Het betreft een proteïnedieet, dat nu al een kwart miljoen Spanjaarden in een razendsnel tempo eindelijk hun streefgewicht deed bereiken. Van het overbekende jojo effect is hier geen sprake. Eens op zijn gezond gewicht, blijft dit ook behouden. Volgens alle voedingsdeskundigen gaat het hier niet om de zoveelste stunt van een of andere handige reclamejongen, maar is het wel degelijk een gezond dieet. Dit pronokaldieet is samengesteld door de Spaanse professor Augusti Molins. In  zijn privé- kliniek in Barfcelona volgen duizenden Spanjaarden zijn proteïnedieet. Ze werden allemaal individueel begeleid door dokters, diëtisten, bewegingsspecialisten en zelfs door psychologen indien nodig. Het pronokaldieet van professor Molins is nu de wereld aan het veroveren, en geniet ook bij ons steeds meer aanhangers.

Leeftijd speelt belangrijke rol

Bij het pronokaldieet speelt je leeftijd een belangrijke rol. Om dit dieet te mogen volgen mag je niet jonger zijn dan zestien, en ouderen boven de 65 zijn eveneens uitgesloten.


Niet iedereen mag dit pronokal dieet
volgen. Mensen onder de 16 en
boven 65 zijn uitgesloten
Vooraleer met het pronokaldieet te starten, wordt je aan een grondig medisch onderzoek onderworpen. Daarbij wordt nagegaan of zowel je lever als je nieren in optimale conditie zijn. Tijdens het pronokaldieet worden immers zogenoemde ketonlichamen aangemaakt, noodzakelijk om al je overtollig vet af te breken.


Streefgewicht volgens Molins

Daarna wordt je streefgewicht bepaald, niet volgens het bmi- principe, maar volgens de methode van professor Molins. Daarbij wordt rekening gehouden met je leeftijd en je geslacht. Het streefgewicht van mannen wordt bepaald door de lengte in centimeter te verminderen met honderd, en vermeerderd met één kilo per tien jaar boven de twintig. Er wordt rekening gehouden met een foutmarge van twee kilo. Het streefgewicht van vrouwen bereken je door haar lichaamsgewicht te verminderen met honderd min 10% en dit resultaat te vermeerderen met telkens één kilo lichaamsgewicht kilo per tien jaar boven de 20.

Leven op zakjesvoeding

Na deze uitgebreide screening, krijg je een diëtist toegewezen die je vindt op de website van pronokal. Na samenspraak wordt je meest ideale dieet samengesteld. Dit is belangrijk voor de keuze van je zakjesvoeding, die je tijdens de eerste en meest belangrijke fase van dit dieet zal naar binnen moeten werken. Tijdens deze periode eet je dus uitsluitend zakjesvoeding met surrogaatproteïnen. Je zal daardoor maar liefst tachtig procent van je overgewicht kwijtspelen. Als gevolg hiervan ga je in ketose, en zal je lichaam ketonlichamen aanmaken. Deze werken in op je hersenen, en nemen je hongergevoel volledig weg. Ze geven je een euforische gevoel en een massa extra energie, waardoor je zodanig gemotiveerd geraakt dat je gemiddeld tot vijftien kilo per maand kwijt speelt.

Minimale hoeveelheid proteïnen

Volgens voedingsdeskundigen is deze zakjesvoeding ongevaarlijk. Er wordt voor gezorgd dat je het minimale aantal proteïnen binnenkrijgt nodig voor je spiermassa in stand te houden. Die grens ligt op zeventig gram per dag, aangevuld met alle nodige vitaminen en mineralen.


Gezond leren eten


Eens deze fase achter de rug, leert men je terug gezond eten. Het aantal zakjesvoeding wordt dan stilaan afgebouwd en vervangen door brood, groenten en fruit, pasta en vet als allerlaatste ingerdiënt.
Na de strenge eerste fase moet je weer
gezond leren eten
Deze gezonde voeding wordt gecombineerd met voldoende lichaamsbeweging. Daardoor krijg je weer de smaak van gezond eten te pakken,  en proef je weer wat je eet. Je pancreas wordt heropgevoed waardoor deze niet meer die grote hoeveelheden suikers nodig heeft om af te breken. Deze aanpak zorgt ervoor dat je weer gezond gaat eten en je gewicht onder controle kunt houden.;

Pronokaldieet is niet goedkoop

Het pronocal dieet is volgens voedingsdeskundigen veelbelovend, maar niet goedkoop. Het zorgt wel voor een goede gezondheid en een optimale conditie.

Je streefgewicht met
Pronokal kost je 9euro
per dag
Geneesmiddelen voor je hoge bloedruk, cholesterogehalte en je suikerziekte als gevolg van je overgewicht, kunnen de vuilbak in.

Dit ponokaldieet kost je gemiddeld negen euro per dag. Iemand met veertig kilo overgewicht zal tijdens de eerste fase 32 kilo kwijtspelen, en dit gedurende gemiddeld drie maanden.

Tijdens de daaropvolgende heropvoedingsperiode moet je dan nog eens acht kilo kwijt gedurende een gemiddelde periode van twee maanden.

Het kan allemaal ook vlugger zoals bij Bart De Wever. De snelheid waarmee je afvalt verschilt immers van persoon tot persoon.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Voeding: dit mag je eten bij een maagontsteking

Acute alvleesklierontsteking kan dodelijk zijn

Aangepaste voeding verzacht symptomen gordelroos