Doorgaan naar hoofdcontent

Je kerstboom maakt niet altijd ziek

Tijdens de eindejaarsperiode siert menig kerstboom onze huiskamers en zorgt zo voor gezelligheid en warmte. Aan dennenbomen en dennennaalden worden allerlei gunstige invloeden op je gezondheid toegeschreven, maar nu komen wetenschappers met de resultaten van een onderzoek op de proppen dat aantoont dat je kerstboom ook voor allerlei ongemakken zorgt, vooral dan op je ademhaling.

Je kerstboom brengt gezelligheid en sfeer
in je woonkamer, maar maakt je volgens
Amerikaans wetenschappers ook ziek
Wat is nu precies de oorzaak van deze negatieve invloed op je gezondheid, en wat kun je er aan doen om deze gevolmgen zoveel mogelijk te beperken? Wat zijn daarentegen de gunstige effecten van dennen en dennennaalden en hoe kun je dit  gebruiken om je gezondheid in stand te houden en zelfs te bevorderen?

Wetenschappers aan de Medical University van New York onderzochten de invloed van kerstbomen op je gezondheid. Ze kwamen daarbij tot enkele opmerkelijke vaststellingen. Resultaten van deze onderzoeken werden recent bekendgemaakt, en daaruit blijkt dat kerstbomen honderden schimmels bevatten. En van schimmels is inderdaad geweten dat ze ons op termijn ziek kunnen maken.


Wetenschappers becijferden dat, wanneer je jouw kerstboom twee weken in  je woonkamer laat staan, het aantal schadelijke schimmels binnenskamers toeneemt van 800 naar maar liefst 3000 per kubieke meter. En daar zijn zowel de dennennaalden als de stam van de dennenboom verantwoordelijk voor.


Ademhalingsproblemen en slapeloosheid

Onderzoek bracht aan het licht dat deze schimmels in december het aantal patiënten met ernstige ademhalingsproblemen sterk de hoogte injagen. Symptomen zijn vermoeidheid zonder aanwijsbare oorzaak, pijn in de borststreek, verstopte sinussen, een jeukende neus en kortademigheid. Op ietwat langere termijn zijn de schimmels uit kerstbomen zelfs oorzaak van bronchitis en longontsteking. Heb je de laatste maand van het jaar last van deze symptomen, en heb je een echte kerstboom in je huiskamer, dan kan je die uiteraard door een kunstden vervangen. Gaat er voor jou niets boven een échte kerstboom, spoel dan je hem in huis haalt af met de tuinslang, en zet hem na kerstmis in de tuin.


Genezende kracht van dennennaalden

Dennennaalden maken gelukkig niet altijd ziek, wel integendeel. Ze hebben ook heel wat genezende eigenschappen. Door de eeuwen heen staan dennenbomen symbool voor onsterfelijkheid, standvastigheid en vitaliteit. Thee van dennennaalden bijvoorbeeld zorgt voor een échte opkikker in deze kille en donkere dagen, en is uitstekend tegen allerlei winterkwaaltjes waaronder  ... verkoudheid, griep, en allerlei infecties van de luchtwegen.
Met dennennaalden worden knappe kerstsukjes gemaakt.
Ze helpen ons meteen ook van allerlei seizoenskwaaltjes
als griep en verkoudheden af
Dus eerst maken de duizenden schimmels die op kerstbomen werden gevonden je ziek, en daarna zijn het de dennennaalden die er ons weer bovenop helpen.

Thee en hoestsiropen

Knopen en vooral jonge naalden van dennenboom hebben een stimulerend effect op je gezondheid. Verwerkt in thee en hoestsiropen zijn ze doeltreffend bij ontstoken luchtwegen. Ze hebben eveneens een kalmerend effect. Naalden van dennenbomen worden veelvuldig verwerkt in allerlei gezondheidsthee's, in hoestsiropen en zelfs in essentiële oliën en badschuim


Infecties en mannelijke sexualiteit

Na wetenschappelijk onderzoek bleek dennenthee ook doeltreffend bij infecties van de urinewegen en van de prostaat. Ze versterken je bloedvaten, en houden je bloeddruk op het gewenste peil.
Dennentoppen en naalden zouden ook een gunstig effect hebben op de mannelijke sexualiteit, omdat ze rechtstreeks inwerken op je bijnieren. Deze bevinden zich in je lendenstreek, net boven je nieren. Essentiële oliën en zalfjes waarin het extract van (jonge) dennennaalden en scheuten werden verwerkt, stimuleren je bijnieren. Deze zalf verlicht ook allerlei gewrichtspijnen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Voeding: dit mag je eten bij een maagontsteking

Een maagontsteking of gastritis is een veel voorkomende aandoening die spijtig genoeg nog teveel wordt onderschat. Een maagontsteking is zeker niet leeftijdsgebonden, maar komt wél veel meer bij vijftigplussers. Het is meestal het gevolg van een ongezonde levensstijl. Er zijn uiteraard veel meer oorzaken van gastritis. Je voeding is erg belangrijk bij het voorkomen van een maagontsteking. Wat mag je dan wél eten en welke voeding is zéker te mijden?

Een maagontsteking is eigenlijk niets anders dan een ontsteking van je maagslijmlvlies. Daar zijn verschillende oorzaken voor. In de eerste plaats is zo'n ontsteking van je maagslijmvlies het gevolg van een acute of van een langdurige en dus chronische irritatie van het slijmvlies van je maag. Een maagontsteking komt vooral bij vijftigplussers, soms zelfs zonder dat ze het zelf beseffen omdat gastritis lang niet altijd gepaard gaat met symptomen. Een maagaandoening steekt soms plots de koop op, maar is in de meeste gevallen het gevolg va…

Vitamine B 17 in staat kanker cellen te doden

Kanker is zonder twijfel de meest dodelijke ziekte, zéker in de geïndustrialiseerde wereld. Valt de diagnose, dan worden we met het onvermijdelijke geconfronteerd en stort letterlijk onze wereld in. Er werden al wel heel wat therapieën ontwikkeld die de kankerpatiënt langer en in meer comfortabele omstandigheden doet leven. Een écht doeltreffend geneesmiddel tegen de gevreesde ziekte werd vooralsnog niet gevonden. Volgens sommigen ligt de oplossing nochtans voor het grijpen. Voedsel rijk aan vitamine B 17 is volgens velen in staat kankercellen te doden. Vitamine B 17 komt in heel wat voedingsstoffen voor en wordt niet voor niets de natuurlijke chemokuur genoemd. Wat is deze wondervitamine B 17 dan wel, en wat doet ze in ons lichaam?Vitamine B17 is wellicht minder bekend dan zijn overige collega's uit de B- familie, maar daarom dus zeker niet minder belangrijk. Vitamine B17 wordt in medische kringen ook wel laetrile genoemd. Het is net als zijn broertje de vitamine B15 een wat men …

Acute alvleesklierontsteking kan dodelijk zijn

Steve Jobs, stichter én bezieler van  Apple, overleed aan de gevolgen van kanker aan de alvleesklier of pancres. De wereld treurde om Steve Jobs, die gedurende vele jaren het aangezicht van onze maatschappij mee bepaalde, maar tegelijkertijd maakten we ook op negatieve wijze kennis met onze alvleesklier. De meerderheid wist niet eens van het bestaan van dit orgaan. Nochtans speelt je alvleesklier een erg belangrijke rol bij het spijsverteringsproces. Wat is nu precies de alvleesklier en  welke functie heeft dit orgaan? Wat zijn de symptomen van problemen met de alvleesklier, en hoe kunnen we deze in  de eerste plaats voorkomen, maar ook genezen?


Ondanks onze geringe kennis van de alvleesklier of pancreas, heeft dit orgaan een erg belangrijke functie. Je alvleesklier is een langgerekte, trosvormige en één van de grootste klieren van je lichaam. Je alvleesklier bevindt zich achter in je bovenbuik,  en is de naaste buur van je twaalfvingerige darm, je lever en je gal. Bij volwassenen is d…