Botox nu ook efficiënt tegen kanker?

Botox wordt nu al enige tijd succesvol ingezet tegen huidveroudering en dan vooral tegen ouderdomsrimpels en kraaienpootjes. Recent ontdekten wetenschappers dat dit middel ook doeltreffend is om de vele migrainelijders van hun helse pijnen te verlossen, en nu blijkt uit de resultaten van recente wetenschappelijke studies dat hetzelfde botox in de nabije toekomst wel eens doeltreffend kan worden in de strijd tegen blaasontstekingen, aderverkalking en kanker. Botox wordt nu al de aspirine van de eenentwintigste eeuw genoemd.


Botox is al doeltreffend tegen huidveroudering
en migraine, en wordt nu ook in de strijd
geworpen tegen kanker.
De therapeurische werking van botox richt zich in hoofdzaak op je zenuwcellen, waardoor het zijn doeltreffendheid al bewees tegen huidveroudering, distony en migraine. Nu werd in tal van wetenschappelijke studies nagegaan of botuline
een positief effect heeft op nog andere lichaamscellen. De zogenaamde snare-eiwitten waar de toxines op ingrijpen, bevinden zich onder andere in een bepaald type fagocyten en mestcellen. Deze cellen spelen een belangrijke rol bij allerlei allergieën, bloedvergiftiging, aderverkalking, chronische inflammatoire aandoeningen waaronder reuma en artritis en kanker.
Tijdens de jongste onderzoeken kwamen dezelfde wetenschappers tot de vaststelling dat de therapeutische werking van botox heel wat verder gaat dan tot hiertoe werd gedacht.

 

Migraine, rimpels, blaasproblemen en zweten


Botox lijkt goed op weg om hét geneesmiddel te worden tegen allerlei welvaarts- en andere ouderdomskwalen. Het wordt nu al verwerkt in vele anti-rimpelcrèmes en is efficiënt tegen migraine, spierspasmen en zelfs tegen overdreven transpireren.


Botox, recent efficiënt tegen migraine
in de toekomst wellicht belangrijk
in de strijd tegen kanker.
 En daar blijft het dus niet bij, want blijkt botox nu dus ook doeltreffend tegen migraine. Wetenschappers voorspellen het nu al een gouden toekomst. Zo zal het binnenkort officieel erkend zal worden als geneesmiddel tegen allerlei blaasproblemen.


Ouderdomsrimpels en migraine


Zoals dat bij de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen dikwijls het geval is, werd bij toeval ontdekt dat botox migrainelijders van hun helse hoofdpijnen kan verlossen. Zij kregen botox ingespoten om de rimpels in hun aangezicht te verdoezelen. Na enige tijd stelden ze een opmerkelijke verbetering van hun migraine-klachten vast. Wetenschappers gingen het mogelijk gunstige effect van botox op migraine grondiger onderzoeken, en stelden daarbij al vlug vast dat chronische migraine-lijders na een botox-behandeling maandelijks gemiddeld zo'n acht dagen minder last hadden van migraine- aanvallen. Verder onderzoek onderstreepte de resultaten van de eerste studie, zodat nu wereldwijd de officiële erkenning van botox als hét geneesmiddel tegen migraine wordt wacht.

Wat is botox?

Wat is botox nu eigenlijk dat het zo'n geweldige geneeskrachtige eigenschappen bezit? Het is in feite een gif dat inwerkt op prikkels die je zenuwen uitsturen naar je spieren. Heel wat lichaamsprocessen worden op deze manier op gang gebracht. Botox is zo wellicht inzetbaar tegen zowat alle storingen in ons lichaamsproces, om de daaruitvloeiende symptomen op zijn minst te verzachten of zelfs de wereld uit te helpen. Botox verlamt de spieren in je voorhoofd waardoor oudersomsrimpels en kraaienpootjes geen kans meer krijgen.
Botox maakt de vernauwde bloedvaten in je hoofd weer open, waardoor de migrainepijnen worden verzacht. Het  verminderd ook de werking van je zweetklieren, waardoor het ook effectief is tegen overmatig transpireren.Reacties

Populaire posts van deze blog

Voeding: dit mag je eten bij een maagontsteking

Acute alvleesklierontsteking kan dodelijk zijn

Aangepaste voeding verzacht symptomen gordelroos