Algen en zeewier doen meer dan overgewicht verliezen

Zowel alle soorten algen als zeewier zijn bijzonder vezelrijke voeding. Ze zijn dan ook ideaal in een gezond, evenwichtig en gevarieerd voedingspatroon. Beide seafoods veroorzaken een langdurig verzadigingsgevoel, waardoor je automatisch minder zal eten en op deze manier vlugger overbodig gewicht zal verliezen, je streefgewicht benaderen en het daar bovenop ook nog onder controle zal weten te houden. Algen en zeewier doen echter nog veel meer voor je gezondheid dan enkel overgewicht bestrijden.
Zowel alle soorten algen als zeewier bestempelen
wetenschappers niet voor niets als superfoods
Wetenschappers bestempelen ze niet voor niets als superfoods, die je immuumsysteem versterken en allerlei levensbedreigende aandoeningen als hart- en vaatziekten, stress, concentratie- en geheugenstoornissen kunnen voorkomen. Wetenschappers geraken er ook meer en meer van overtuigd dat dit superfood van de zee je zelfs doeltreffend kan beschermen tegen parkinson en Alzheimer.

Vele gezondheidsvoordelen van algen en zeewier kwamen reeds eerder aan het licht. Dat ze je ook helpen om je streefgewicht te bereiken én zelfs te behouden, toonden recent wetenschappers aan de universiteit van de Deense hoofdstad Kopenhagen aan. Algen en zeewier zijn bijzonder vezelrijk, zodat ze passen in ieder gezond voedingspatroon. Vezels van (bruine) algen en van zeewier bezorgen je een kunstmatig verzadigingsgevoel, waardoor je opmerkelijk minder caloriën opneemt. Ze vullen je maag met een soort gel waardoor je hongergevoel veel langer uitblijft. De deelnemers aan het Deense onderzoek die gedurende twaalf weken algen en zeewier als voedingssupplement kregen toegediend, verloren gemiddeld twee kilo aan overgewicht.


Superfood van de zee

Zowel alle soorten algen als zeewier bevatten hoge concentraties aan essentiële vitamines, mineralen, aminozuren en proteïnes, en zijn volgens wetenschappers de hoogste vorm van  gezonde voeding. Beiden zijn bovendien bijzonder goed verteerbaar. Er bestaan maar liefst dertigduizend verschillende soorten algen, waarvan de wilde blauw- groene alg, spirulina en chlorella veruit de meeste genezende eigenschappen bezitten.


Spirulina: gezonde oppepper

Spirulina of het blauw- groene algje is een gezonde oppepper, waarvan hoge concentraties aan antioxydanten en chlorophyl of het bladgroen van planten, vitamine B12, ijzer, het belangrijkste vetzuur GLA en maar liefst zeventig procent proteïnes de hoofdbestanddelen zijn. Spirulina zorgt voor een gezond immuumsyusteem, is leverancier van extra energie en zorgt voor een gezonde bloedsuiker- en cholesterolspiegel.
Spirulina is geschikt voor kinderen die geen
of weinig groenten eten, voor ouderen en
herstellenden

Daardoor is spirulina uiterst geschikt voor kinderen die geen of weinig groenten lusten, voor veganisten die geen voeding van dierlijke oorsprong eten, voor ouderen en herstellenden. Gezonde mensen hebben zeker ook voordeel bij het gebruik van spirulina. Dit algje maakt hen immers stressbestendiger.
Je vindt spirulina in iedere natuur- en bioshop in zowel tablet- als poedervorm.


Wilde, blauwe alg tegen vermoeidheid

Het wilde, blauwe algje doet je in de eerste plaats overgewicht verliezen. Op gezondheidsvlak moet het voor de andere soorten algen en zeewier beslist niet onder doen. Het is uitstekend om vermoeidheid te bestrijden, en om het ongunstig effect van een slecht voedingspatroon te beperken.
Het blauw- groene algje versterkt je immuumsysteem
en is doelreffend tegen verkoudheden en griep
Verder bevat het alle nodige ingrediënten die je lichaam nodig heeft om goed te functioneren: vitaminen mineralen, aminozuren, levende enzymen, en proteïnes. Daarnaast bevat het hoge concentraties betacaroteen, vitamine B en chlorophyl, waardoor het je concentratie en je geheugen in een hogere versnelling schakelt,  en zo parkinson en Alzheimer kan voorkomen. Dit blauwe algje versterkt je immuumsysteem waardoor je beter bestand bent tegen alle virusinfecties zoals verkoudheden en griep.


Chlorella: hart- en herseninfarct

Chorella, beter bekend als het zoetwateralgje, bevat hoge waarden aan proteïnes, vitamine B12, zink, ijzer chlorophyl en essentiële vetzuren. Het heeft daardoor een gundtig effect op je immuumsysteem en verlaagt je cholesterolgehalte. Het heeft een gunstig effect op aderverkalking en verzacht de symptomen van hart- en herseninfarcten. Chorella is zowel verkrijgbaar in vloeibare vorm en in tabletten en capsules.Reacties

Populaire posts van deze blog

Voeding: dit mag je eten bij een maagontsteking

Vitamine B 17 in staat kanker cellen te doden

Acute alvleesklierontsteking kan dodelijk zijn