Doorgaan naar hoofdcontent

Algen en zeewier doen meer dan overgewicht verliezen

Zowel alle soorten algen als zeewier zijn bijzonder vezelrijke voeding. Ze zijn dan ook ideaal in een gezond, evenwichtig en gevarieerd voedingspatroon. Beide seafoods veroorzaken een langdurig verzadigingsgevoel, waardoor je automatisch minder zal eten en op deze manier vlugger overbodig gewicht zal verliezen, je streefgewicht benaderen en het daar bovenop ook nog onder controle zal weten te houden. Algen en zeewier doen echter nog veel meer voor je gezondheid dan enkel overgewicht bestrijden.
Zowel alle soorten algen als zeewier bestempelen
wetenschappers niet voor niets als superfoods
Wetenschappers bestempelen ze niet voor niets als superfoods, die je immuumsysteem versterken en allerlei levensbedreigende aandoeningen als hart- en vaatziekten, stress, concentratie- en geheugenstoornissen kunnen voorkomen. Wetenschappers geraken er ook meer en meer van overtuigd dat dit superfood van de zee je zelfs doeltreffend kan beschermen tegen parkinson en Alzheimer.

Vele gezondheidsvoordelen van algen en zeewier kwamen reeds eerder aan het licht. Dat ze je ook helpen om je streefgewicht te bereiken én zelfs te behouden, toonden recent wetenschappers aan de universiteit van de Deense hoofdstad Kopenhagen aan. Algen en zeewier zijn bijzonder vezelrijk, zodat ze passen in ieder gezond voedingspatroon. Vezels van (bruine) algen en van zeewier bezorgen je een kunstmatig verzadigingsgevoel, waardoor je opmerkelijk minder caloriën opneemt. Ze vullen je maag met een soort gel waardoor je hongergevoel veel langer uitblijft. De deelnemers aan het Deense onderzoek die gedurende twaalf weken algen en zeewier als voedingssupplement kregen toegediend, verloren gemiddeld twee kilo aan overgewicht.


Superfood van de zee

Zowel alle soorten algen als zeewier bevatten hoge concentraties aan essentiële vitamines, mineralen, aminozuren en proteïnes, en zijn volgens wetenschappers de hoogste vorm van  gezonde voeding. Beiden zijn bovendien bijzonder goed verteerbaar. Er bestaan maar liefst dertigduizend verschillende soorten algen, waarvan de wilde blauw- groene alg, spirulina en chlorella veruit de meeste genezende eigenschappen bezitten.


Spirulina: gezonde oppepper

Spirulina of het blauw- groene algje is een gezonde oppepper, waarvan hoge concentraties aan antioxydanten en chlorophyl of het bladgroen van planten, vitamine B12, ijzer, het belangrijkste vetzuur GLA en maar liefst zeventig procent proteïnes de hoofdbestanddelen zijn. Spirulina zorgt voor een gezond immuumsyusteem, is leverancier van extra energie en zorgt voor een gezonde bloedsuiker- en cholesterolspiegel.
Spirulina is geschikt voor kinderen die geen
of weinig groenten eten, voor ouderen en
herstellenden

Daardoor is spirulina uiterst geschikt voor kinderen die geen of weinig groenten lusten, voor veganisten die geen voeding van dierlijke oorsprong eten, voor ouderen en herstellenden. Gezonde mensen hebben zeker ook voordeel bij het gebruik van spirulina. Dit algje maakt hen immers stressbestendiger.
Je vindt spirulina in iedere natuur- en bioshop in zowel tablet- als poedervorm.


Wilde, blauwe alg tegen vermoeidheid

Het wilde, blauwe algje doet je in de eerste plaats overgewicht verliezen. Op gezondheidsvlak moet het voor de andere soorten algen en zeewier beslist niet onder doen. Het is uitstekend om vermoeidheid te bestrijden, en om het ongunstig effect van een slecht voedingspatroon te beperken.
Het blauw- groene algje versterkt je immuumsysteem
en is doelreffend tegen verkoudheden en griep
Verder bevat het alle nodige ingrediënten die je lichaam nodig heeft om goed te functioneren: vitaminen mineralen, aminozuren, levende enzymen, en proteïnes. Daarnaast bevat het hoge concentraties betacaroteen, vitamine B en chlorophyl, waardoor het je concentratie en je geheugen in een hogere versnelling schakelt,  en zo parkinson en Alzheimer kan voorkomen. Dit blauwe algje versterkt je immuumsysteem waardoor je beter bestand bent tegen alle virusinfecties zoals verkoudheden en griep.


Chlorella: hart- en herseninfarct

Chorella, beter bekend als het zoetwateralgje, bevat hoge waarden aan proteïnes, vitamine B12, zink, ijzer chlorophyl en essentiële vetzuren. Het heeft daardoor een gundtig effect op je immuumsysteem en verlaagt je cholesterolgehalte. Het heeft een gunstig effect op aderverkalking en verzacht de symptomen van hart- en herseninfarcten. Chorella is zowel verkrijgbaar in vloeibare vorm en in tabletten en capsules.Reacties

Populaire posts van deze blog

Voeding: dit mag je eten bij een maagontsteking

Een maagontsteking of gastritis is een veel voorkomende aandoening die spijtig genoeg nog teveel wordt onderschat. Een maagontsteking is zeker niet leeftijdsgebonden, maar komt wél veel meer bij vijftigplussers. Het is meestal het gevolg van een ongezonde levensstijl. Er zijn uiteraard veel meer oorzaken van gastritis. Je voeding is erg belangrijk bij het voorkomen van een maagontsteking. Wat mag je dan wél eten en welke voeding is zéker te mijden?

Een maagontsteking is eigenlijk niets anders dan een ontsteking van je maagslijmlvlies. Daar zijn verschillende oorzaken voor. In de eerste plaats is zo'n ontsteking van je maagslijmvlies het gevolg van een acute of van een langdurige en dus chronische irritatie van het slijmvlies van je maag. Een maagontsteking komt vooral bij vijftigplussers, soms zelfs zonder dat ze het zelf beseffen omdat gastritis lang niet altijd gepaard gaat met symptomen. Een maagaandoening steekt soms plots de koop op, maar is in de meeste gevallen het gevolg va…

Vitamine B 17 in staat kanker cellen te doden

Kanker is zonder twijfel de meest dodelijke ziekte, zéker in de geïndustrialiseerde wereld. Valt de diagnose, dan worden we met het onvermijdelijke geconfronteerd en stort letterlijk onze wereld in. Er werden al wel heel wat therapieën ontwikkeld die de kankerpatiënt langer en in meer comfortabele omstandigheden doet leven. Een écht doeltreffend geneesmiddel tegen de gevreesde ziekte werd vooralsnog niet gevonden. Volgens sommigen ligt de oplossing nochtans voor het grijpen. Voedsel rijk aan vitamine B 17 is volgens velen in staat kankercellen te doden. Vitamine B 17 komt in heel wat voedingsstoffen voor en wordt niet voor niets de natuurlijke chemokuur genoemd. Wat is deze wondervitamine B 17 dan wel, en wat doet ze in ons lichaam?Vitamine B17 is wellicht minder bekend dan zijn overige collega's uit de B- familie, maar daarom dus zeker niet minder belangrijk. Vitamine B17 wordt in medische kringen ook wel laetrile genoemd. Het is net als zijn broertje de vitamine B15 een wat men …

Acute alvleesklierontsteking kan dodelijk zijn

Steve Jobs, stichter én bezieler van  Apple, overleed aan de gevolgen van kanker aan de alvleesklier of pancres. De wereld treurde om Steve Jobs, die gedurende vele jaren het aangezicht van onze maatschappij mee bepaalde, maar tegelijkertijd maakten we ook op negatieve wijze kennis met onze alvleesklier. De meerderheid wist niet eens van het bestaan van dit orgaan. Nochtans speelt je alvleesklier een erg belangrijke rol bij het spijsverteringsproces. Wat is nu precies de alvleesklier en  welke functie heeft dit orgaan? Wat zijn de symptomen van problemen met de alvleesklier, en hoe kunnen we deze in  de eerste plaats voorkomen, maar ook genezen?


Ondanks onze geringe kennis van de alvleesklier of pancreas, heeft dit orgaan een erg belangrijke functie. Je alvleesklier is een langgerekte, trosvormige en één van de grootste klieren van je lichaam. Je alvleesklier bevindt zich achter in je bovenbuik,  en is de naaste buur van je twaalfvingerige darm, je lever en je gal. Bij volwassenen is d…