Ziekte van Alzheimer vroegtijdig opsporen

Alzheimer is een ongeneeslijke hersenziekte, waarbij cellen in sommige delen van je hersenen ophouden te functioneren en uiteindelijk zelfs afsterven.

Alzheimer is de meest voorkomende
vorm van dementie.
Ondanks het feit dat de ziekte van Alzheimer onomkeerbaar is, zoeken wetenschappers volop naar manieren om deze ouderdomsziekte vroegtijdig op te sporen, te voorkomen en te genezen. Deze onderzoekers zoeken ook ijverig naar een afdoende methode om Alzheimer vroegtijdig te... voorspellen. Zopas ontwikkelden Duitse wetenschappers een neustest waarmee ze zelfs jaren voor het uitbreken van deze ziekte en het herkennen van de symptomen, kunnen voorspellen of je ooit Alzheimer zult krijgen of niet. Hoe werkt deze test en wat zijn de oorzaken en symptomen van deze meest voorkomende vorm van dementie? En kun je er zélf iets aan doen om het ontstaan van Alzheimer zo lang mogelijk uit te stellen of de symptomen ervan te verzachten?


Wetenschappers ontdekten in ons neusslijmvlies de tau- proteïne. Deze beschadigt én maakt op termijn de cellen van je hersenen kapot, en tast op die manier ook je geheugen aan. De onderzoekers ontdekten nu dat uitgerekend dit onderzoek van je neusslijmvlies kan aantonen of deze proteïne al verspreid is naar je hersenen of niet. Is deze in je hersenen aanwezig, dan is de kans op het ontwikkelen van Alzheimer bijzonder groot. Dat is ongetwijfeld een enorme stap voorwaarts. Wordt deze aandoening in de allervroegste fase ontdekt, dan is men nu al in staat de verdere ontwikkeling ervan te vertragen.Tegen Alzheimer is tot hiertoe nog steeds geen geneesmiddel opgewassen.


Zenuwcellen van je ogen


Het tau eiwit is terug te vinden in je ogen.

Het eiwit tau is ook terug te vinden in de zenuwcellen van je ogen. Door gebruik te maken van een soort fluoriscerende verf maakt men de afzetting van het bewuste eiwit in je ogen zichtbaar. Na grondig wetenschappelijk onderzoek is men er nu van overtuigd dat hoe meer het tau- eiwit in je neusslijmvlies aantreft, hoe erger de hersenen van de patiënten zijn aangetast. Een bijkomnde troef van deze recent ontwikkelde onderzoeksmethode is ongetwijfeld dat zo'n onderzoek van je neusslijmvlies veel minder pijnlijk én ingrijpend is dan een soortgelijk onderzoek aan je ogen.Vergeetachtigheid en desoriëntatie


Een vroegtijdige diagnose van de ziekte van Alzheimer kan veel problemen voorkomen. Kent men de oorzaken van deze aandoening nog altijd niet, dan is dat gelukkig wel het geval met de symptomen van Alzheimer als vergeetachtigheid, lusteloosheid, veranderingen in je persoonlijkheid, desoriëntatie en verlies van spraak. De patiënten raken uiteindelijk erg verzwakt, meer en meer lichaamsfunctie vallen uit en in het laatste stadium van deze ziekte herkent de patiënt zelfs zijn onmiddellijke omgeving niet meer. De ziekte van Alzheimer is de meest voorkomende vorm van dementie.
Het ziekteproces kan zowel geleidelijk aan als razendsnel verlopen. Een Alzheimerpatiënt overlijdt gemiddeld zo'n vijf tot tien jaar nadat de ziekte werd vastgesteld.

 

Paars fruit en lichaamsbeweging


De ziekte van Alzheimer is voorlopig ongeneesbaar. Je kan het dementieproces vertragen, maar échte geneesmiddelen zijn er nog niet. Alzheimerpatiënten hebben nood aan een stevige houvast en een goede lichamelijke conditie. Gezonde voeding en voldoende lichaamsbeweging helpen daarbij.  
Paars fruit als braam- en bosbessen beschermt ons
tegen kanker én Alzheimer.

Het eten van paars fruit als bos-en braambessen, blauwe druiven, pruimen maar vooral de maqui- bes zijn aanraders. Nu kwam immers aan het licht dat paars fruit je niet alleen beschermt tegen allerlei ouderdomskwalen, maar ook tegen alzheimer en sommige kankers.  Wil je tenvolle van de voordelen van paars fruit genieten, vervang dan minstens twee van je vijf dagelijkse porties fruit door braam- en bosbessen, druiven en vooral de maqui- bes.

 

Té veel ijzer voorkomen


Een tweede vaststelling dat nu tijdens het Britse onderzoek aan het licht kwam, is ongetwijfeld dat polyphenolcomponenten die in dit paars fruit rijkelijk aanwezig zijn, erin slagen de slechte effecten van te veel ijzerinname te voorkomen. IJzer is erg doeltreffend om je gezondheid en lichamelijke conditie op peil te houden, maar ook hier is teveel niet goed. Teveel ijzer in je bloed kan ervoor zorgen dat vitamine C je  niet meer beschermt tegen allerlei infectieziekten zoals griep en andere winterkwaaltjes. Nu is ook gebleken dat bijvoorbeeld groene thee en kurkuma dezelfde gezondheidsvoordelen bieden dan dit paarse wonderfruit.

Beschermende functie


Paars fruit bevat veel anti- oxydanten. Deze hebben een beschermende functie bij het voorkomen van allerlei ouderdomskwalen. Ze werken ook ontstekingsremmend, cholesterolverlagend en... beschermen je tegen dementie, de ziekte van parkinson, ms en kanker. Dat is niet verwonderlijk, want er zijn weinige andere voedingsstoffen die méér anti-oxydanten bevatten dan paarse fruit. Zelfs de bladeren van de blauwe bessenstruik bieden je vele gezondheidsvoordelen. Dat is dan ook de reden waarom hier zo dikwijls thee wordt van gemaakt. Deze thee is erg afdoend tegen verkoudheden, keelpijn, diarree, diabetes en infectieziekten van de urinewegen. Combineer dit paarse fruit zo weinig mogelijk met suiker. Daarom wordt het eten van bijvoorbeeld blauwe bessenconfituur sterk afgeraden.


Maqui-bes met chocoladesmaak


De maqui-bes is iets speciaal. Nergens anders werden hogere concentratie's anti-oxydanten gevonden.
Dit kleine superbesje groeit aan de acai-palm, een lange en slanke Zuid-Amerikaanse palmboom, hoofdzakelijk terug te vinden in Brazilië en in het Guyaanse en Surinaamse


De maqui- bes is een geschikt wapen tegen
het ontwikkelen van Alzheimer.
Amazonegebied. Deze bes heeft een heerlijk verfrissende smaak, met een vleugje...chocolade. Het is een uitzonderlijke bron van proteïne, gezonde vetten, essentiële vetzuren, vitaminen, mineralen en polyfenolen. Om al deze redenen, wordt de maqui-bes meer en meer verwerkt in allerlei dranken, fruitsappen en in voedingssupplementen.
De bes is op langere termijn ook doeltreffend in een evenwichtig dieet. Ze stimuleert de darmwerking en versneld het metabolisme, waardoor extra vet wordt verbrand. Dit wonderbesje bezit ook hoge concentraties vitamine A, B1,B2 en B3, C,E, fosfor, calcium en proteïnen en voedingsvezels.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Voeding: dit mag je eten bij een maagontsteking

Aangepaste voeding verzacht symptomen gordelroos

Acute alvleesklierontsteking kan dodelijk zijn