Doorgaan naar hoofdcontent

Stevia wondermiddel tegen overgewicht en huidproblemen

Stevia is voortaan ook bij ons toegelaten,
en dat is bijzonder goed nieuws voor zij
die hun caloriën tellen.
Er is bijzonder goed nieuws voor zij die dagelijks hun caloriën tellen. Voortaan is het wonderplantje stevia ook bij ons niet langer verboden. Wetenschappers gingen er tot hiertoe steeds van uit dat stevia kankerverwekkend was, maar dat blijkt nu dus gelukkig niet het geval. Stevia is een puur natuurproduct. Het is een plantaardige zoetmaker, gemaakt wordt uit de bladeren van de staviaplant. Stevia is zowel in de apotheek als in de natuurwinkel en bio- shop verkrijgbaar, als poeder en in vloeibare vorm. Zelfs gedroogde staviaplanten zijn uitstekend bruikbaar. In de keuken als vervanger van suiker en van het veel gebruikte en erg omstreden aspartaan. Stevia is verder doeltreffend tegen allerlei aandoeningen, is efficiënt tegen huidveroudering en een aanrader bij elk gezond dieet. Stevia is immers volkomen calorievrij. Wat is de positieve invloed van stevia op je gezondheid en hoe kun je deze gezondmaker gebruiken?


In enkele Europese landen was stevia reeds toegelaten. Bij ons was het tot hiertoe verboden, omdat vele wetenschappers ervan uit gingen dat stevia kankerverwekkend was. Nu dit werd ontkracht, stond niets het gebruik ervan in de weg. De bladeren van dit wondermiddel is een plantaardige zoetstof. In landen als Japan en in Latijns Amerika wordt stevia succesvol gebruikt als vervanger van suiker, en al meer dan zestig jaar doeltreffend ingezet tegen allerlei aandoeningen waaronder zwaarlijvigheid en obesitas. Suiker wordt gewonnen uit suikerriet, ook een natuurproduct, maar daar stopt elke vergelijking met stevia. Suiker wordt namelijk bewerkt, en dat doet je gezondheid véél meer kwaad dan goed. Wereldbedrijven als Coca Cola zijn alvast van plan het huidige aspartaan dat massaal in hun populaire frisdranken wordt verwerkt, binnen afzienbare tijd te vervangen door stevia.


Suiker wordt gewonnen uit suikerriet, ook
een natuurproduct. Doordat suiker
bewerkt wordt is het ongezond. 
Vrij van caloriën en koolhydraten


Welke (r)volutie het officieel toelaten van stevia ongetwijfeld zal veroorzaken, wordt extra onderstreept daar het feit dat deze natuurlijke zoetstof geen enkele calorie en zelfs geen koolhydraten bevat. Dat staat in schril contrast met suiker, waar zowel caloriën en koolhydraten bijzonder rijkelijk aanwezig zijn. Zij zijn  hoofdverantwoordelijk voor de tal van nadelige effecten op je gezondheid. Zelfs suikerzieken kunnen stevia probleemloos gebruiken.


Bloeddrukverlagend


Stevia blijkt meer dan ooit een écht wonderplantje, want bezit nog tal van bijkomende gezondheidsvoordelen. Het bezit heel wat antibacteriële eigenschappen en is bijzonder rijk aan antioxydanten, één van onze belangrijkste wapens tegen de vrije radicalen die je lichaam binnen dringen en je ziek maken. Deze vrije radicalen bevorderen je verouderingsproces en zijn verantwoordelijk voor tal van levensbedreigende aandoeningen waaronder kanker. Stevia werkt bloeddrukverlagend, en is belangrijk binnen ieder gezond dieet wegens de afwezigheid van caloriën.


Gezichtsmasker tegen huidveroudering


Stevia is zelfs doeltreffend
tegen srimpels.
Stevia wordt nu zelfs meer en meer gebruikt in de schoonheidsindustrie als gezichtsmasker tegen veroudering. Het doet ouderdomsrimpels vervagen, maakt je huid strakker, jaren jonger én fluweelzacht. Het is zelfs efficiënt bij de behandeling van exzeem, acé en jeuk en versnelt aanzienlijk het genezingsproces van allerlei wondjes en koortsblaasjes.


Populair in de keuken

Stevia is ook een graaggeziene gast in ieders keuken. Je kan het immers gebruiken voor zowel koken als bakken. Bij het bakken gebruik je bij voorkeur de helft suiker. Begin steeds met het toevoegen van kleine hoeveelheden. Stevia is immers erg zoet, de bladeren zelfs tot vijftien maal zoeter dan suiker. Stevia is ook perfect oplosbaar in water, en is hittebestendig tot zelfs tweehonderd graden.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Voeding: dit mag je eten bij een maagontsteking

Een maagontsteking of gastritis is een veel voorkomende aandoening die spijtig genoeg nog teveel wordt onderschat. Een maagontsteking is zeker niet leeftijdsgebonden, maar komt wél veel meer bij vijftigplussers. Het is meestal het gevolg van een ongezonde levensstijl. Er zijn uiteraard veel meer oorzaken van gastritis. Je voeding is erg belangrijk bij het voorkomen van een maagontsteking. Wat mag je dan wél eten en welke voeding is zéker te mijden?

Een maagontsteking is eigenlijk niets anders dan een ontsteking van je maagslijmlvlies. Daar zijn verschillende oorzaken voor. In de eerste plaats is zo'n ontsteking van je maagslijmvlies het gevolg van een acute of van een langdurige en dus chronische irritatie van het slijmvlies van je maag. Een maagontsteking komt vooral bij vijftigplussers, soms zelfs zonder dat ze het zelf beseffen omdat gastritis lang niet altijd gepaard gaat met symptomen. Een maagaandoening steekt soms plots de koop op, maar is in de meeste gevallen het gevolg va…

Vitamine B 17 in staat kanker cellen te doden

Kanker is zonder twijfel de meest dodelijke ziekte, zéker in de geïndustrialiseerde wereld. Valt de diagnose, dan worden we met het onvermijdelijke geconfronteerd en stort letterlijk onze wereld in. Er werden al wel heel wat therapieën ontwikkeld die de kankerpatiënt langer en in meer comfortabele omstandigheden doet leven. Een écht doeltreffend geneesmiddel tegen de gevreesde ziekte werd vooralsnog niet gevonden. Volgens sommigen ligt de oplossing nochtans voor het grijpen. Voedsel rijk aan vitamine B 17 is volgens velen in staat kankercellen te doden. Vitamine B 17 komt in heel wat voedingsstoffen voor en wordt niet voor niets de natuurlijke chemokuur genoemd. Wat is deze wondervitamine B 17 dan wel, en wat doet ze in ons lichaam?Vitamine B17 is wellicht minder bekend dan zijn overige collega's uit de B- familie, maar daarom dus zeker niet minder belangrijk. Vitamine B17 wordt in medische kringen ook wel laetrile genoemd. Het is net als zijn broertje de vitamine B15 een wat men …

Acute alvleesklierontsteking kan dodelijk zijn

Steve Jobs, stichter én bezieler van  Apple, overleed aan de gevolgen van kanker aan de alvleesklier of pancres. De wereld treurde om Steve Jobs, die gedurende vele jaren het aangezicht van onze maatschappij mee bepaalde, maar tegelijkertijd maakten we ook op negatieve wijze kennis met onze alvleesklier. De meerderheid wist niet eens van het bestaan van dit orgaan. Nochtans speelt je alvleesklier een erg belangrijke rol bij het spijsverteringsproces. Wat is nu precies de alvleesklier en  welke functie heeft dit orgaan? Wat zijn de symptomen van problemen met de alvleesklier, en hoe kunnen we deze in  de eerste plaats voorkomen, maar ook genezen?


Ondanks onze geringe kennis van de alvleesklier of pancreas, heeft dit orgaan een erg belangrijke functie. Je alvleesklier is een langgerekte, trosvormige en één van de grootste klieren van je lichaam. Je alvleesklier bevindt zich achter in je bovenbuik,  en is de naaste buur van je twaalfvingerige darm, je lever en je gal. Bij volwassenen is d…