Spectaculair vermageren met revolutionaire maagpacemaker


Dat de maagpacemaker levens kan redden
is overduidelijk...
Wetenschappers beschouwen zwaarlijvigheid en obesitas als dé epidemie van de 21ste eeuw. En het ziet er naar uit dat ze ook nu het gelijk aan hun kant krijgen. Het aantal landgenoten met ernstig overgewicht wordt niet alleen groter, maar ook jonger. Het is dan ook niet verwonderlijk dat dezelfde wetenschappers steeds op zoek zijn naar nieuwe wapens om obesitas doeltreffend te bestrijden.  Ze planten nu in sommige gevallen een maagpacemaker in, die de zwaarlijvigen in de toekomst minder zal doen eten. Deze pas ontworpen maagpacemaker geeft je een maximaal verzadigd gevoel, waardoor je trek in ongezonde tussendoortjes zal verdwijnen. Wat is het werkingsprincipe van deze maagpacemaker en is deze vermageringsmethode wel voor iedereen geschikt?Voordeel van zo'n maagpacemaker is ongetwijfeld dat voor het inplanten geen ingewikkelde operatie nodig is. Deze maagpacemaker werd ontworpen door een Amerikaans bedrijf, en is niet groter dan jouw identiteitskaart. De revolutionaire maagpacemaker is uitgerust met een sensor. Deze wordt geactiveerd van zodra zijn drager eet of drinkt. De sensor stuurt dan de nodige impuselen naar een elektrode die in je maagwand wordt aangebracht, en op zijn beurt signalen stuurt naar je zwerfzenuw. Deze zwerfzenuw is nauw betrokken bij je spijsvertering.


Signalen worden geblokkeerd


Kan deze revolutionaire maagpacemaker
het tij eindelijk doen keren?
Met behulp van deze maagpacemaker worden de signalen tussen je hersenen en je maag geblokkeerd. Daardoor krijg je een verzadigd gevoel waardoor ongezonde tussendoortjes langer onaangeroerd blijven. Een ingebouwde timer zorgt er voor dat de pacemaker is uitgeschapeld op het ogenblik dat de patiënt mag eten. Geraakt die teveel kilo's op een té korte tijd kwijt, dan kan de pacemaker eenvoudig bijgesteld worden. Hoeveel je eet en beweegt wordt nauwkeurig gemeten en bijgehouden. Al deze gegevens kunnen door de behandelende arts steeds ingekeken worden, en werden tegelijkertijd doorgestuurd naar de pc van de patiënt, die zo wordt extra wordt gestimuleerd om zijn/haar leef- en eetgewoonten aan te passen.

Maagpacemaker zorgt voor fors gewichtsverlies

Zwaarlijvigen die alles probeerden om hun overbodige en dikwijls levensbedreigende kilo's definitief overboord te gooien, mogen weer hopen hun streefgewicht zo dicht mogelijk te kunnen benaderen. Dankzij de hulp van dit apparaat, registreerde men een gewichtsafname van gemiddeld vijftien procent in een tijdspanne van amper zes maanden. Tot hiertoe waren dergelijke resultaten uitsluitend realiseerbaar via een zware medische ingreep en medicatie. Eén derde van je lichaamsgewicht verliezen in een relatief korte periode is met de maagpacemaker lang geen utopie.

Voor zwaarlijvigen met een BMI van +30


Met een maagpacemaker hebben de grootste eters
genoeg met de helft minder voedsel
dan voor de inplanting
Bij proeven stelde men zelfs vast dat de dragers van een maagpacemaker met de helft van het voedsel dat ze voor de inplanting aten, ruimschoots voldoende hebben. Toch wordt zo'n revolutionaire pacemaker niet zomaar bij om het even wie er om vraagt ook wordt ingeplant. Het gaat hier dan ook om een investering van ruim 10000 euro.  In eerste instantie komen enkel zwaargewichten met een BMI van boven de 30 in aanmerking voor de inplanting van een maagpacemaker. Zij lopen immers een ernstig gezondheidsrisico.

Niet iedereen van doeltreffendheid overtuigd

Ondanks de vele opmerkelijke resultaten die de maagpacemaker tot hiertoe al liet optekenen, is men aan het UZ van Gent nog lang niet overtuigd van de doeltreffendheid van het toestel.  Volgens deze wetenschappers speelt het gekende placebo- effect een belangrijke rol. Zo stelden ze vast dat diegenen die een maagpacemaker kregen ingeplant die niet in werking werd gesteld, evenveel gewicht verloren als diegenen met een werkend toestel.

Reacties