Schoonheidsproducten veroorzaken huidproblemen

Heel wat schoonheidsproducten en veel gebruikte essentiële oliën veroorzaken vervelende huidproblemen als roodheid en jeuk. In meer ernstige gevallen liggen ze zelfs aan de basis van het ontstaan van exzeem.


Zowel tal van schoonheidsproducten als
essentiële oliën veroorzaken tal van
huidproblemen.
Vooral tal van huidverzorgingsproducten, maar ook make- up en middelen ter bescherming van je huid tegen de schadelijke invloed van de ultra- violette stralen van de zon, en haarverzorgingsproducten veroorzaken meer en meer gezondheidsklachten. De meerderheid van al deze klachten situren zich hoofdzakelijk op of rond je ogen en in nek, hals en decolté. Wat zijn de oorzaken van al deze klachten en op wat moet je zeker letten om deze te voorkomen of zoveel mogelijk te beperken?

 
Heb jij ook te kampen met dergelijke huidproblemen? Dan kun je de oorzaken daarvan uitsluitend vaststellen aan de hand van de een allergietest. Voor het uitvoeren van zo'n  allergietest doe je bij voorkeur beroep op een dermatoloog. Ruim twintig procent van de allergietesten geven aan dat huidproblemen het gevolg zijn van schoonheidsmiddelen en essentiële oliën waar allerlei bewaarmiddelen zijn aan toegevoegd.
De resultaten van deze allergietest leert ondertussen dat haast evenveel landgenoten allergisch reageren op geurstoffen die in cosmetica worden verwerkt.Allergisch aan polymeren


Steeds meer schoonheidsmiddelen, cosmetica en make- up bevatten polymeren. Die worden in de schoonheidsindustrie meer en meer gebruikt  om de verschillende producten beter smeerbaar te maken.

In al deze cosmetica worden meer en meer
polymeren gebruikt en die zorgen voor
allergische reacties.
De allergische reactie op (co)-polymeren is opmerkelijk. Tot hiertoe was van deze stoffen zelfs niet eens bekend dat ze allergische reacties kunnen veroorzaken.

Essentiële oliën schadelijk

Dermatologen waarschuwen tegelijkertijd voor het groeiend gebruik van essentiële oliën als bergamot en lavendel. Volgens hen zijn de voordelen van dergelijke essentiële oliën veel minder groot dan men ons via allerlei grootschalige reclamecampagnes wil doen geloven. Steeds meer landgenoten kampen met huidproblemen als exzeem na een verkwikkend bad met ontspannende oliën.


Natuurproducten niet altijd onschuldig


We kiezen steeds meer voor bio en natuurproducten, ook voor wat het aankopen van schoonheidsmiddelen en cosmetica betreft, maar ook natuurproducten zijn volgens dermatologen lang niet altijd zo onschuldig.

Natuurcosmetica kan volgens hen even goed allerlei huidproblemen veroorzaken. Wat als natuurlijk wordt beschouwd is volgens hen lang niet voor alle consumenten niet even goed. Dat geldt dan in de eerste plaats voor allerlei plantenextracten die uit vele stoffen zijn samengesteld. Die kunnen op hun beurt allemaal allergische reacties veroorzaken.Niet té kwistig met oliën

Wees daarom niet té kwistig met deze essentiële oliën en natuurproducten. We gebruiken al té veel van al deze producten , omdat we ervan uitgaan dat natuurproducten omschreven ongevaarlijk zouden zijn. Alle ingrediënten dringen echter tot zeer diep in je poriën door. Sommigen ervan worden zelfs gebruikt voor het verzachten van de symptomen van bijvoorbeeld reuma en artritis. Wie na het kwistig gebruilk van bergamot gaat zonnebaden kan zelfs een versterkte vorm van zonnebrand oplopen.


Wees voorzichtig voor parfumallergie

Steeds meer mensen hebben te kampen met een parfulallergie. Niet verwonderlijk, want we worden immers met meer en meer nieuwe geuren geconfronteerd. Alle schoonheidscrèmes en wasproducten, wasverzachters en poetsmiddelen bevatten een of ander parfum. Het gevaar voor een parfum- en/of andere allergie loert dan ook in iedere doos of in ieder potje...

Reacties

Populaire posts van deze blog

Voeding: dit mag je eten bij een maagontsteking

Vitamine B 17 in staat kanker cellen te doden

Acute alvleesklierontsteking kan dodelijk zijn