Doorgaan naar hoofdcontent

Schoonheidsproducten veroorzaken huidproblemen

Heel wat schoonheidsproducten en veel gebruikte essentiële oliën veroorzaken vervelende huidproblemen als roodheid en jeuk. In meer ernstige gevallen liggen ze zelfs aan de basis van het ontstaan van exzeem.


Zowel tal van schoonheidsproducten als
essentiële oliën veroorzaken tal van
huidproblemen.
Vooral tal van huidverzorgingsproducten, maar ook make- up en middelen ter bescherming van je huid tegen de schadelijke invloed van de ultra- violette stralen van de zon, en haarverzorgingsproducten veroorzaken meer en meer gezondheidsklachten. De meerderheid van al deze klachten situren zich hoofdzakelijk op of rond je ogen en in nek, hals en decolté. Wat zijn de oorzaken van al deze klachten en op wat moet je zeker letten om deze te voorkomen of zoveel mogelijk te beperken?

 
Heb jij ook te kampen met dergelijke huidproblemen? Dan kun je de oorzaken daarvan uitsluitend vaststellen aan de hand van de een allergietest. Voor het uitvoeren van zo'n  allergietest doe je bij voorkeur beroep op een dermatoloog. Ruim twintig procent van de allergietesten geven aan dat huidproblemen het gevolg zijn van schoonheidsmiddelen en essentiële oliën waar allerlei bewaarmiddelen zijn aan toegevoegd.
De resultaten van deze allergietest leert ondertussen dat haast evenveel landgenoten allergisch reageren op geurstoffen die in cosmetica worden verwerkt.Allergisch aan polymeren


Steeds meer schoonheidsmiddelen, cosmetica en make- up bevatten polymeren. Die worden in de schoonheidsindustrie meer en meer gebruikt  om de verschillende producten beter smeerbaar te maken.

In al deze cosmetica worden meer en meer
polymeren gebruikt en die zorgen voor
allergische reacties.
De allergische reactie op (co)-polymeren is opmerkelijk. Tot hiertoe was van deze stoffen zelfs niet eens bekend dat ze allergische reacties kunnen veroorzaken.

Essentiële oliën schadelijk

Dermatologen waarschuwen tegelijkertijd voor het groeiend gebruik van essentiële oliën als bergamot en lavendel. Volgens hen zijn de voordelen van dergelijke essentiële oliën veel minder groot dan men ons via allerlei grootschalige reclamecampagnes wil doen geloven. Steeds meer landgenoten kampen met huidproblemen als exzeem na een verkwikkend bad met ontspannende oliën.


Natuurproducten niet altijd onschuldig


We kiezen steeds meer voor bio en natuurproducten, ook voor wat het aankopen van schoonheidsmiddelen en cosmetica betreft, maar ook natuurproducten zijn volgens dermatologen lang niet altijd zo onschuldig.

Natuurcosmetica kan volgens hen even goed allerlei huidproblemen veroorzaken. Wat als natuurlijk wordt beschouwd is volgens hen lang niet voor alle consumenten niet even goed. Dat geldt dan in de eerste plaats voor allerlei plantenextracten die uit vele stoffen zijn samengesteld. Die kunnen op hun beurt allemaal allergische reacties veroorzaken.Niet té kwistig met oliën

Wees daarom niet té kwistig met deze essentiële oliën en natuurproducten. We gebruiken al té veel van al deze producten , omdat we ervan uitgaan dat natuurproducten omschreven ongevaarlijk zouden zijn. Alle ingrediënten dringen echter tot zeer diep in je poriën door. Sommigen ervan worden zelfs gebruikt voor het verzachten van de symptomen van bijvoorbeeld reuma en artritis. Wie na het kwistig gebruilk van bergamot gaat zonnebaden kan zelfs een versterkte vorm van zonnebrand oplopen.


Wees voorzichtig voor parfumallergie

Steeds meer mensen hebben te kampen met een parfulallergie. Niet verwonderlijk, want we worden immers met meer en meer nieuwe geuren geconfronteerd. Alle schoonheidscrèmes en wasproducten, wasverzachters en poetsmiddelen bevatten een of ander parfum. Het gevaar voor een parfum- en/of andere allergie loert dan ook in iedere doos of in ieder potje...

Reacties

Populaire posts van deze blog

Voeding: dit mag je eten bij een maagontsteking

Een maagontsteking of gastritis is een veel voorkomende aandoening die spijtig genoeg nog teveel wordt onderschat. Een maagontsteking is zeker niet leeftijdsgebonden, maar komt wél veel meer bij vijftigplussers. Het is meestal het gevolg van een ongezonde levensstijl. Er zijn uiteraard veel meer oorzaken van gastritis. Je voeding is erg belangrijk bij het voorkomen van een maagontsteking. Wat mag je dan wél eten en welke voeding is zéker te mijden?

Een maagontsteking is eigenlijk niets anders dan een ontsteking van je maagslijmlvlies. Daar zijn verschillende oorzaken voor. In de eerste plaats is zo'n ontsteking van je maagslijmvlies het gevolg van een acute of van een langdurige en dus chronische irritatie van het slijmvlies van je maag. Een maagontsteking komt vooral bij vijftigplussers, soms zelfs zonder dat ze het zelf beseffen omdat gastritis lang niet altijd gepaard gaat met symptomen. Een maagaandoening steekt soms plots de koop op, maar is in de meeste gevallen het gevolg va…

Vitamine B 17 in staat kanker cellen te doden

Kanker is zonder twijfel de meest dodelijke ziekte, zéker in de geïndustrialiseerde wereld. Valt de diagnose, dan worden we met het onvermijdelijke geconfronteerd en stort letterlijk onze wereld in. Er werden al wel heel wat therapieën ontwikkeld die de kankerpatiënt langer en in meer comfortabele omstandigheden doet leven. Een écht doeltreffend geneesmiddel tegen de gevreesde ziekte werd vooralsnog niet gevonden. Volgens sommigen ligt de oplossing nochtans voor het grijpen. Voedsel rijk aan vitamine B 17 is volgens velen in staat kankercellen te doden. Vitamine B 17 komt in heel wat voedingsstoffen voor en wordt niet voor niets de natuurlijke chemokuur genoemd. Wat is deze wondervitamine B 17 dan wel, en wat doet ze in ons lichaam?Vitamine B17 is wellicht minder bekend dan zijn overige collega's uit de B- familie, maar daarom dus zeker niet minder belangrijk. Vitamine B17 wordt in medische kringen ook wel laetrile genoemd. Het is net als zijn broertje de vitamine B15 een wat men …

Acute alvleesklierontsteking kan dodelijk zijn

Steve Jobs, stichter én bezieler van  Apple, overleed aan de gevolgen van kanker aan de alvleesklier of pancres. De wereld treurde om Steve Jobs, die gedurende vele jaren het aangezicht van onze maatschappij mee bepaalde, maar tegelijkertijd maakten we ook op negatieve wijze kennis met onze alvleesklier. De meerderheid wist niet eens van het bestaan van dit orgaan. Nochtans speelt je alvleesklier een erg belangrijke rol bij het spijsverteringsproces. Wat is nu precies de alvleesklier en  welke functie heeft dit orgaan? Wat zijn de symptomen van problemen met de alvleesklier, en hoe kunnen we deze in  de eerste plaats voorkomen, maar ook genezen?


Ondanks onze geringe kennis van de alvleesklier of pancreas, heeft dit orgaan een erg belangrijke functie. Je alvleesklier is een langgerekte, trosvormige en één van de grootste klieren van je lichaam. Je alvleesklier bevindt zich achter in je bovenbuik,  en is de naaste buur van je twaalfvingerige darm, je lever en je gal. Bij volwassenen is d…