Doorgaan naar hoofdcontent

Exotische papaya helpt tegen baarmoederhalskanker

We kiezen steeds meer voor exotische verafbestemmingen. Als gevolg van deze evolutie op de reismarkt, komt de wereldkeuken alsmaar dichterbij, en raakt hier dan ook ingeburgerd. Exotisch fruit neemt hierbij een balangrijke plaats in. Vele kleurrijke, exotische vruchten zijn hier bij ons zelfs een gans jaar verkrijgbaar. Dat is onder meer het geval met de papaya, een bijzonder kleurrijke en lekkere vrucht met vele gezonde eigenschappen.


Dankzij de ontdekking van exotische vakantiebestemmingen
komt de wereldkeuken steeds dichterbij. Exotisch fruit als de
papaya is hier nu zelfs een gans jaar verkrijgbaar
Na tal van wetenschappelijke onderzoeken is men er nu ook bij ons van de genezende kracht van de papaya overtuigd. Papaya is niet alleen welkom in onze keuken, maar wordt nu ook meer en meer verwerkt in allerlei geneesmiddelen. Wat maakt deze exotische vrucht nu zo gezond, en bij welke aandoeningen heeft deze vrucht zijn doeltreffendheid al bewezen?


Dat deze papaya meer dan gewone geneeskundige eigenschappen bezit, wist men in de Aziatische landen al langer. Daar wordt deze vrucht al eeuwenlang ingezet tegen de meest uiteenlopende aandoeningen. Vanaf de jaren zeventig geraakten ook de Westerse wetenschappers overtuigd van de genezende kracht van papaya. Zo kwam tijdens tal van studies aan het licht dat de bittere bladeren van de papayaboom zelfs de meest agressieve kankers kunnen afstoppen.Kanker en diabetes


Velen trekken wellicht  argwanenend hun wenkbrouwen op wanneer het gaat om het eten van groenetn en fruit tegen levensbedreigende ziekten als kanker. Toch is het geen toeval dat in derde wereldlanden opvallend minder kanker voorkomt dan bij ons.
De papaya is bijzonder rijk aan vitaminen, mineralen, vezels en antioxydanten, in zoverre dat wanneer je één papaya naar binnen werkt, je dagelijkse portie fruit reeds op hebt! Honderd grammekes papaya is goed voor amper 33 caloriën. Deze vrucht bevat naast koolhydraten hoge concentraties ijzer, calciaum en vooral vitamine C. Wetenschappelijke studies aan de universiteit van Florida toonden nu aan dat papaya de ontwikkeling van vooral baarmoederhalskanker, maar ook van andere kankers als schildklier- , long- en leverkanker beperken en in vele gevallen zelfs voorkomen. En dat niet alleen, papaya is ook efficiënt tegen diabetes. Zowel de bloemetjes als de papayabladeren zijn erg bitter, maar hebben het meest geneeskrachtig. Kleurrijke, tropische vrucht


De papaya is een tropische vrucht die hoofdzakelijk voorkomt in Aziatische landen en in landen van Midden- Amerika en van Zuid- en Midden- Afrika. Papaya's hebben sappig oranje vruchtvlees, smaken zoet en hun smaak is best vergelijkbaar met die van meloen. Papaya's ruiken naar abrikozen.

De papaya is niet alleen efficiënt tegen
verschillende kankers, maar ook
tegen diabetes.
De ronde en ovaalvormige papaya is gemiddeld twintig centimeter lang, heeft een gladde groen- gele schil. Binnenin zitten ontelbare zwarte of donkerbruine zaadjes midden boterzacht oranje vruchtvlees. De zaadjes van de papaya kun je drogen en in gerechten gebruiken als peper.

Papaya kun je verwerken in fruitsalades, smoothies, in allerlei exotsiche gerechten en vullen met groenten en zo bakken in de oven.


Papaya bewaren
Papaya’s bewaar je bij voorkeur niet in je ijskast, dat verstoort het verdere rijpingsproces. Onrijpe vruchten rijpen best op kamertemperatuur. Onrijpe papaya's bewaar je bij voorkeur op een koele plaats. Gesneden papaya kun je een jaar lang in de koelkast bewaren.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Voeding: dit mag je eten bij een maagontsteking

Een maagontsteking of gastritis is een veel voorkomende aandoening die spijtig genoeg nog teveel wordt onderschat. Een maagontsteking is zeker niet leeftijdsgebonden, maar komt wél veel meer bij vijftigplussers. Het is meestal het gevolg van een ongezonde levensstijl. Er zijn uiteraard veel meer oorzaken van gastritis. Je voeding is erg belangrijk bij het voorkomen van een maagontsteking. Wat mag je dan wél eten en welke voeding is zéker te mijden?

Een maagontsteking is eigenlijk niets anders dan een ontsteking van je maagslijmlvlies. Daar zijn verschillende oorzaken voor. In de eerste plaats is zo'n ontsteking van je maagslijmvlies het gevolg van een acute of van een langdurige en dus chronische irritatie van het slijmvlies van je maag. Een maagontsteking komt vooral bij vijftigplussers, soms zelfs zonder dat ze het zelf beseffen omdat gastritis lang niet altijd gepaard gaat met symptomen. Een maagaandoening steekt soms plots de koop op, maar is in de meeste gevallen het gevolg va…

Vitamine B 17 in staat kanker cellen te doden

Kanker is zonder twijfel de meest dodelijke ziekte, zéker in de geïndustrialiseerde wereld. Valt de diagnose, dan worden we met het onvermijdelijke geconfronteerd en stort letterlijk onze wereld in. Er werden al wel heel wat therapieën ontwikkeld die de kankerpatiënt langer en in meer comfortabele omstandigheden doet leven. Een écht doeltreffend geneesmiddel tegen de gevreesde ziekte werd vooralsnog niet gevonden. Volgens sommigen ligt de oplossing nochtans voor het grijpen. Voedsel rijk aan vitamine B 17 is volgens velen in staat kankercellen te doden. Vitamine B 17 komt in heel wat voedingsstoffen voor en wordt niet voor niets de natuurlijke chemokuur genoemd. Wat is deze wondervitamine B 17 dan wel, en wat doet ze in ons lichaam?Vitamine B17 is wellicht minder bekend dan zijn overige collega's uit de B- familie, maar daarom dus zeker niet minder belangrijk. Vitamine B17 wordt in medische kringen ook wel laetrile genoemd. Het is net als zijn broertje de vitamine B15 een wat men …

Acute alvleesklierontsteking kan dodelijk zijn

Steve Jobs, stichter én bezieler van  Apple, overleed aan de gevolgen van kanker aan de alvleesklier of pancres. De wereld treurde om Steve Jobs, die gedurende vele jaren het aangezicht van onze maatschappij mee bepaalde, maar tegelijkertijd maakten we ook op negatieve wijze kennis met onze alvleesklier. De meerderheid wist niet eens van het bestaan van dit orgaan. Nochtans speelt je alvleesklier een erg belangrijke rol bij het spijsverteringsproces. Wat is nu precies de alvleesklier en  welke functie heeft dit orgaan? Wat zijn de symptomen van problemen met de alvleesklier, en hoe kunnen we deze in  de eerste plaats voorkomen, maar ook genezen?


Ondanks onze geringe kennis van de alvleesklier of pancreas, heeft dit orgaan een erg belangrijke functie. Je alvleesklier is een langgerekte, trosvormige en één van de grootste klieren van je lichaam. Je alvleesklier bevindt zich achter in je bovenbuik,  en is de naaste buur van je twaalfvingerige darm, je lever en je gal. Bij volwassenen is d…