Exotische papaya helpt tegen baarmoederhalskanker

We kiezen steeds meer voor exotische verafbestemmingen. Als gevolg van deze evolutie op de reismarkt, komt de wereldkeuken alsmaar dichterbij, en raakt hier dan ook ingeburgerd. Exotisch fruit neemt hierbij een balangrijke plaats in. Vele kleurrijke, exotische vruchten zijn hier bij ons zelfs een gans jaar verkrijgbaar. Dat is onder meer het geval met de papaya, een bijzonder kleurrijke en lekkere vrucht met vele gezonde eigenschappen.


Dankzij de ontdekking van exotische vakantiebestemmingen
komt de wereldkeuken steeds dichterbij. Exotisch fruit als de
papaya is hier nu zelfs een gans jaar verkrijgbaar
Na tal van wetenschappelijke onderzoeken is men er nu ook bij ons van de genezende kracht van de papaya overtuigd. Papaya is niet alleen welkom in onze keuken, maar wordt nu ook meer en meer verwerkt in allerlei geneesmiddelen. Wat maakt deze exotische vrucht nu zo gezond, en bij welke aandoeningen heeft deze vrucht zijn doeltreffendheid al bewezen?


Dat deze papaya meer dan gewone geneeskundige eigenschappen bezit, wist men in de Aziatische landen al langer. Daar wordt deze vrucht al eeuwenlang ingezet tegen de meest uiteenlopende aandoeningen. Vanaf de jaren zeventig geraakten ook de Westerse wetenschappers overtuigd van de genezende kracht van papaya. Zo kwam tijdens tal van studies aan het licht dat de bittere bladeren van de papayaboom zelfs de meest agressieve kankers kunnen afstoppen.Kanker en diabetes


Velen trekken wellicht  argwanenend hun wenkbrouwen op wanneer het gaat om het eten van groenetn en fruit tegen levensbedreigende ziekten als kanker. Toch is het geen toeval dat in derde wereldlanden opvallend minder kanker voorkomt dan bij ons.
De papaya is bijzonder rijk aan vitaminen, mineralen, vezels en antioxydanten, in zoverre dat wanneer je één papaya naar binnen werkt, je dagelijkse portie fruit reeds op hebt! Honderd grammekes papaya is goed voor amper 33 caloriën. Deze vrucht bevat naast koolhydraten hoge concentraties ijzer, calciaum en vooral vitamine C. Wetenschappelijke studies aan de universiteit van Florida toonden nu aan dat papaya de ontwikkeling van vooral baarmoederhalskanker, maar ook van andere kankers als schildklier- , long- en leverkanker beperken en in vele gevallen zelfs voorkomen. En dat niet alleen, papaya is ook efficiënt tegen diabetes. Zowel de bloemetjes als de papayabladeren zijn erg bitter, maar hebben het meest geneeskrachtig. Kleurrijke, tropische vrucht


De papaya is een tropische vrucht die hoofdzakelijk voorkomt in Aziatische landen en in landen van Midden- Amerika en van Zuid- en Midden- Afrika. Papaya's hebben sappig oranje vruchtvlees, smaken zoet en hun smaak is best vergelijkbaar met die van meloen. Papaya's ruiken naar abrikozen.

De papaya is niet alleen efficiënt tegen
verschillende kankers, maar ook
tegen diabetes.
De ronde en ovaalvormige papaya is gemiddeld twintig centimeter lang, heeft een gladde groen- gele schil. Binnenin zitten ontelbare zwarte of donkerbruine zaadjes midden boterzacht oranje vruchtvlees. De zaadjes van de papaya kun je drogen en in gerechten gebruiken als peper.

Papaya kun je verwerken in fruitsalades, smoothies, in allerlei exotsiche gerechten en vullen met groenten en zo bakken in de oven.


Papaya bewaren
Papaya’s bewaar je bij voorkeur niet in je ijskast, dat verstoort het verdere rijpingsproces. Onrijpe vruchten rijpen best op kamertemperatuur. Onrijpe papaya's bewaar je bij voorkeur op een koele plaats. Gesneden papaya kun je een jaar lang in de koelkast bewaren.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Voeding: dit mag je eten bij een maagontsteking

Vitamine B 17 in staat kanker cellen te doden

Acute alvleesklierontsteking kan dodelijk zijn