Elektrische impulsen tegen helse migraine-pijnen


Migraine- patiënten lijden
helse pijnen. Brengen elektrische
impulsen eindelijk redding? 
Verlost een pas ontworpen apparaat, best vergelijkbaar met een diadeem en uitgerust met een elektrode die via elektrische impulsen inwerkt op je zenuwbanen, de vele migaine- patiënten eindelijk van hun helse hoofdpijnen? Die kans zit er dik in,  want tijdens grootschalige klinische onderzoeken waar dit toestelletje werd aan onderworpen, blijkt alvast dat de meerderheid der patiënten op een korte tijdpanne met de helft minder migraine- aanvallen werden geconfronteerd. Net zoals dat onlangs met Botox het geval was en dit 'geneesmiddel' in sommige gevallen succesvol tegen migraine wordt ingezet, werd de dit jongste toestel aanvankelijk ook gebruikt voor het behandelen van voorhoofdrimpels... 
 

Deze diadeem voor het behandelen van ouderdomsrimpels, de Safetox, werd aanvankelijk zelfs gepromoot door niemand minder dan Veronique De Kock. Vrouwen die het gebruikten om van hun rimpels verlost te raken, hadden na korte tijd duidelijk minder last van hoofdpijn. Dat was voor de ontwerpers aanleiding om een vergelijkbaar apparaat tegen hoofdpijn en migraine te ontwikkelen. Daar slaagden ze ook in, en na heel wat onderzoeken en testen, werd de Cefaly nu dus op de markt gebracht.Toestel werkt in op je zenuwbanen

 

In tegenstelling tot het oorspronkelijke toestel dat dus gebruikt werd voor het wegwerken van oudersdomsrimpels op het voorhoofd en inwerkte op je spieren, werkt de cefaly tegen migraine, hoofdpijn en stress in op je zenuwbanen. Allerlei klinische studies bewezen dat de cefaly de pijn bij migraine en hoofdpijn doelmatig aanpakt. Dat is bijzonder goed nieuws voor de maar liefst twaalf procent migrainelijders die ons land telt. Onder hen heel wat landgenoten die maandelijks zelfs tweemaal met bijzonder pijnlijke migraine-aanvallen geconfronteerd worden. Vooral zij zijn met dit gloednieuwe apparaat geholpen.


De Cefaly werkt in op je zenuwbanen en
je centraal zenuwstelsel waar
migraine ontstaat.
Migraine ontstaat in centraal zenuwstelselHet toestelletje prikkelt de zenuwen in de omgeving van  de drielingzenuw. Deze laatste stuurt informatie van je huid door naar je hersenen. Het is deze zenuw die de Cefaly gebruikt om tot in het centraal zenuwstelsel door te dringen. Het is immers in dat deel van je hersenen waar migraine ontstaat. Het grootste voordeel van de Cefaly is het dalend gebruik van pijnstillers.


Cefaly maakt ook gelukkiger 


Zo een eenvoudige behandeling met de Cefaly duurt gemiddeld twintig minuten, en biedt je nog een belangrijk voordeel. Het toestelletje prikkelt ook je endorfinezenuw, waardoor je hersenen meer gelukshormoon aan maken. Hoe hoger het endorfinegehalte, hoe hoger ook de pijngrens waar migraine en hoofdpijn begint. Zo een crisisbehandeling verlicht je pijn tijdens de aanval zélf.


Cefaly werkt ook preventief


Je kan de Cefaly ook preventief gebruiken, waardoor de migaine-aanvallen fors dalen. Het toestel is zelfs geschikt voor het verzachten of voorkomen van spanningshoofdpijn. Een behandeling geeft bij de meerderheid der gebruikers het effect van een deugddoende hoofdmassage.
Bij het inschakelen van het toestel voel je een lichte tinteling op je hoofd. Tijdens de eerste twaalf minuten van je behandeling nemen deze tintelingen in intensiteit toe, om gedurende de resterende acht minuten van de behandeling op hetzelfde niveau te blijven. Worden deze tintelingen té hevig, dan kan je de intensiteit ervan bijsturen. Het toestel kan succesvol worden gebruikt tijdens een aanval zelf, maar je kan het ook preventief gebruiken om aanvallen te voorkomen.


Reacties