Doorgaan naar hoofdcontent

Katsklauw maakt je immuum tegen winterkwalen


Katsklauw met doorn
als kattennagels
De natuur biedt je vele mogelijkheden om je doeltreffend te beschermen tegen typsiche winterkwalen als verkoudheden, griep, bronchitis en andere vervelende aandoening van zowel de onderste luchtwegen. Er is niet alleen het erg zoete wonderplantje stevia, de antioxydantrijke acaïbes en cafeïnerijke oppeppers als guarana en maté. Katsklauw, eveneens afkomstig uit het Zuid- Amerikaanse continent, moet voor al deze voorgangers beslist niet onderdoen.
Katsklauw geeft een enorme boost aan je immuumsysteem. Het is een van de sterste weerstandsverhogende middelen die de natuur je te bieden heeft. Wat is eigenlijk katsklauw en wat zijn de effecten van deze klimplant op je gezondheid?Ongetwijfeld zullen velen zich afvragen wat katsklauw eigenlijk wel mag zijn. Katsklauw is een klimplant die vooral groeit in tropische gebieden in zowel  Zuid- als Centraal Amerika. Katsklauw behoort tot de liaanfamilie. Deze plant beschikt over doornen die sterk lijken op kattennagels, waarmee ze zich rond bomen slingeren. De plaatselijke bevolking, meestal indianen, gebruiken de vezelige binnenbast van deze katsklauw tegen allerlei infectieziekten, maagaandoeningen en gewrichtsklachten. Langzaam maar zeker wist katsklauw ook de westerse wetenschappers te overtuigen van zijn vele positieve gezondsheidseffecten, zodat het nu nog nauwelijks is weg te denken uity de fytotherapie en de natuurgeneeskunde.Kies voor de juiste soort katsklauwEr is ook een soort katsklauw
met minder uitgesproken
gezondseffecten

Bij de aankoop van katsklauw moet je zéker opletten op de samenstelling van het preparaat. Er zijn immers twee soorten katsklauw. De uncaria tomentosa is de sterkste soort, terwijl de Uncaria Guianensis is veel minder krachtig is. Deze eerder minderwaardige katsklauw wordt nochtans in vele pretaraten gebruikt. Waakzaamheid hierbij is dus zeker geboden. Koop daarom ook katsklauw in een natuurwinkel of een bioshop.


Katsklauw doeltreffend tegen winterkwalen

Katsklauw versterkt je immuumsysteem en geeft je weerstand een extra boost, zodat je optimaal bestand bent tegen allerlei winterkwaaltjes als verkoudheden, griep, brochitis en infecties van de luchtwegen. Net als echinacea, is katsklauw werkzaam tegen allerlei virsussen, bacteriën en schimmels. Katsklauw maakt extra witte bloedcellen aan, die je beschermen tegen vrije radicalen die je gezondheid bedreigen, je lichaam binnen dringen en je uiteindelijk ziek maken. Katsklauw produceert anticellen tegen allerlei ziekmakende effecten van buitenaf. Het werkt doeltreffend bij infecties van neus, keel en oor, bij infecties van de onderste lichtwegen, bij griep en alle griepachtige aandoeningen, bij virale infecties als herpes, zona of gordelroos, bij klierkoorts, infecties van de urinewegen, tegen darmparasieten, diarree, zweren, abcessen en wonden, tegen een verminderde weerstand en bij chronische vermoeidheid.


Doeltreffend tegen allergieënKatsklauw is een klimplant, behorend
tot de lianenfamilie

Katsklauw brengt zal je immuumsysteem weer op peil en zal het zelfs nog versterken. Het werkt daardoor ook ontstelkingswerend en anti- allergisch. Het zorgt voor een gezonde darmflora en wordt aangeraden bij artritis, artrose, peesontstekingen, ontstekingen van het maag- darmkanaal prikkelende darm, aambeien en zelfs bij zenuwpijnen.Katsklauw remt groei kankercellenResultaten van recente wetenschappelijke onderzoeken leerden wetenschappers dat katsklauw niet alleen het ontstaan van kankercellen sterk afremt, maar ook de vermenigvuldiging ervan tegengaat. Het wordt meer en meer aangeraden ingeval van baarmoederhalskanker.  Katsklauw beschermt de wand van je aderen, werkt bloedverdunnend en bloeddruk- en cholesterolverlagen. Het is een uitstekend middel ter preventie van hart- en vaatziekten.


Katsklauw stopt verouderingsproces


Katsklauw is een sterk antioxydant en heeft daardoor een positief effect op zowat al je lichaamscellen. Het werkt uitstekend tegen alle ouderdomsziekten als Alzheimer en zal de nadelige neveneffecten van radio- en chemotherapie sterk milderen.


Niet geschikt voor kleuters en zwangere vrouwen


Ondanks zijn vele positieve effecten op je gezondheid, is het gebruik van katsklauw af te raden voor zwangere vrouwen, voor vrouwen die borstvoeding geven en voor kinderen jonger dan drie jaar, en bij het onderdrukken van de immuniteit na orgaantransplantaties. Bij ziekten als TBC en de MS mag katsklaus enkel gebruikt worden op doktersvoorschrift.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Voeding: dit mag je eten bij een maagontsteking

Een maagontsteking of gastritis is een veel voorkomende aandoening die spijtig genoeg nog teveel wordt onderschat. Een maagontsteking is zeker niet leeftijdsgebonden, maar komt wél veel meer bij vijftigplussers. Het is meestal het gevolg van een ongezonde levensstijl. Er zijn uiteraard veel meer oorzaken van gastritis. Je voeding is erg belangrijk bij het voorkomen van een maagontsteking. Wat mag je dan wél eten en welke voeding is zéker te mijden?

Een maagontsteking is eigenlijk niets anders dan een ontsteking van je maagslijmlvlies. Daar zijn verschillende oorzaken voor. In de eerste plaats is zo'n ontsteking van je maagslijmvlies het gevolg van een acute of van een langdurige en dus chronische irritatie van het slijmvlies van je maag. Een maagontsteking komt vooral bij vijftigplussers, soms zelfs zonder dat ze het zelf beseffen omdat gastritis lang niet altijd gepaard gaat met symptomen. Een maagaandoening steekt soms plots de koop op, maar is in de meeste gevallen het gevolg va…

Vitamine B 17 in staat kanker cellen te doden

Kanker is zonder twijfel de meest dodelijke ziekte, zéker in de geïndustrialiseerde wereld. Valt de diagnose, dan worden we met het onvermijdelijke geconfronteerd en stort letterlijk onze wereld in. Er werden al wel heel wat therapieën ontwikkeld die de kankerpatiënt langer en in meer comfortabele omstandigheden doet leven. Een écht doeltreffend geneesmiddel tegen de gevreesde ziekte werd vooralsnog niet gevonden. Volgens sommigen ligt de oplossing nochtans voor het grijpen. Voedsel rijk aan vitamine B 17 is volgens velen in staat kankercellen te doden. Vitamine B 17 komt in heel wat voedingsstoffen voor en wordt niet voor niets de natuurlijke chemokuur genoemd. Wat is deze wondervitamine B 17 dan wel, en wat doet ze in ons lichaam?Vitamine B17 is wellicht minder bekend dan zijn overige collega's uit de B- familie, maar daarom dus zeker niet minder belangrijk. Vitamine B17 wordt in medische kringen ook wel laetrile genoemd. Het is net als zijn broertje de vitamine B15 een wat men …

Acute alvleesklierontsteking kan dodelijk zijn

Steve Jobs, stichter én bezieler van  Apple, overleed aan de gevolgen van kanker aan de alvleesklier of pancres. De wereld treurde om Steve Jobs, die gedurende vele jaren het aangezicht van onze maatschappij mee bepaalde, maar tegelijkertijd maakten we ook op negatieve wijze kennis met onze alvleesklier. De meerderheid wist niet eens van het bestaan van dit orgaan. Nochtans speelt je alvleesklier een erg belangrijke rol bij het spijsverteringsproces. Wat is nu precies de alvleesklier en  welke functie heeft dit orgaan? Wat zijn de symptomen van problemen met de alvleesklier, en hoe kunnen we deze in  de eerste plaats voorkomen, maar ook genezen?


Ondanks onze geringe kennis van de alvleesklier of pancreas, heeft dit orgaan een erg belangrijke functie. Je alvleesklier is een langgerekte, trosvormige en één van de grootste klieren van je lichaam. Je alvleesklier bevindt zich achter in je bovenbuik,  en is de naaste buur van je twaalfvingerige darm, je lever en je gal. Bij volwassenen is d…