Katsklauw maakt je immuum tegen winterkwalen


Katsklauw met doorn
als kattennagels
De natuur biedt je vele mogelijkheden om je doeltreffend te beschermen tegen typsiche winterkwalen als verkoudheden, griep, bronchitis en andere vervelende aandoening van zowel de onderste luchtwegen. Er is niet alleen het erg zoete wonderplantje stevia, de antioxydantrijke acaïbes en cafeïnerijke oppeppers als guarana en maté. Katsklauw, eveneens afkomstig uit het Zuid- Amerikaanse continent, moet voor al deze voorgangers beslist niet onderdoen.
Katsklauw geeft een enorme boost aan je immuumsysteem. Het is een van de sterste weerstandsverhogende middelen die de natuur je te bieden heeft. Wat is eigenlijk katsklauw en wat zijn de effecten van deze klimplant op je gezondheid?Ongetwijfeld zullen velen zich afvragen wat katsklauw eigenlijk wel mag zijn. Katsklauw is een klimplant die vooral groeit in tropische gebieden in zowel  Zuid- als Centraal Amerika. Katsklauw behoort tot de liaanfamilie. Deze plant beschikt over doornen die sterk lijken op kattennagels, waarmee ze zich rond bomen slingeren. De plaatselijke bevolking, meestal indianen, gebruiken de vezelige binnenbast van deze katsklauw tegen allerlei infectieziekten, maagaandoeningen en gewrichtsklachten. Langzaam maar zeker wist katsklauw ook de westerse wetenschappers te overtuigen van zijn vele positieve gezondsheidseffecten, zodat het nu nog nauwelijks is weg te denken uity de fytotherapie en de natuurgeneeskunde.Kies voor de juiste soort katsklauwEr is ook een soort katsklauw
met minder uitgesproken
gezondseffecten

Bij de aankoop van katsklauw moet je zéker opletten op de samenstelling van het preparaat. Er zijn immers twee soorten katsklauw. De uncaria tomentosa is de sterkste soort, terwijl de Uncaria Guianensis is veel minder krachtig is. Deze eerder minderwaardige katsklauw wordt nochtans in vele pretaraten gebruikt. Waakzaamheid hierbij is dus zeker geboden. Koop daarom ook katsklauw in een natuurwinkel of een bioshop.


Katsklauw doeltreffend tegen winterkwalen

Katsklauw versterkt je immuumsysteem en geeft je weerstand een extra boost, zodat je optimaal bestand bent tegen allerlei winterkwaaltjes als verkoudheden, griep, brochitis en infecties van de luchtwegen. Net als echinacea, is katsklauw werkzaam tegen allerlei virsussen, bacteriën en schimmels. Katsklauw maakt extra witte bloedcellen aan, die je beschermen tegen vrije radicalen die je gezondheid bedreigen, je lichaam binnen dringen en je uiteindelijk ziek maken. Katsklauw produceert anticellen tegen allerlei ziekmakende effecten van buitenaf. Het werkt doeltreffend bij infecties van neus, keel en oor, bij infecties van de onderste lichtwegen, bij griep en alle griepachtige aandoeningen, bij virale infecties als herpes, zona of gordelroos, bij klierkoorts, infecties van de urinewegen, tegen darmparasieten, diarree, zweren, abcessen en wonden, tegen een verminderde weerstand en bij chronische vermoeidheid.


Doeltreffend tegen allergieënKatsklauw is een klimplant, behorend
tot de lianenfamilie

Katsklauw brengt zal je immuumsysteem weer op peil en zal het zelfs nog versterken. Het werkt daardoor ook ontstelkingswerend en anti- allergisch. Het zorgt voor een gezonde darmflora en wordt aangeraden bij artritis, artrose, peesontstekingen, ontstekingen van het maag- darmkanaal prikkelende darm, aambeien en zelfs bij zenuwpijnen.Katsklauw remt groei kankercellenResultaten van recente wetenschappelijke onderzoeken leerden wetenschappers dat katsklauw niet alleen het ontstaan van kankercellen sterk afremt, maar ook de vermenigvuldiging ervan tegengaat. Het wordt meer en meer aangeraden ingeval van baarmoederhalskanker.  Katsklauw beschermt de wand van je aderen, werkt bloedverdunnend en bloeddruk- en cholesterolverlagen. Het is een uitstekend middel ter preventie van hart- en vaatziekten.


Katsklauw stopt verouderingsproces


Katsklauw is een sterk antioxydant en heeft daardoor een positief effect op zowat al je lichaamscellen. Het werkt uitstekend tegen alle ouderdomsziekten als Alzheimer en zal de nadelige neveneffecten van radio- en chemotherapie sterk milderen.


Niet geschikt voor kleuters en zwangere vrouwen


Ondanks zijn vele positieve effecten op je gezondheid, is het gebruik van katsklauw af te raden voor zwangere vrouwen, voor vrouwen die borstvoeding geven en voor kinderen jonger dan drie jaar, en bij het onderdrukken van de immuniteit na orgaantransplantaties. Bij ziekten als TBC en de MS mag katsklaus enkel gebruikt worden op doktersvoorschrift.

Reacties