Gember helpt tegen migraine en darmkanker

Gember is een specerij die vooral in de Oosterse landen bijzonder populair is, maar bij ons nog niet zoveel wordt gebruikt. Ten onrechte, want het pittige gember kan in heel wat gerechten gebruikt worden, maar bijvoorbeeld ook in brood en gebak. Gember is niet alleen uitstekend in de keuken, de oosterse geneeskunde kwam erkende al lang achter de effecten van gember op je gezondheid.

Gember is niet alleen gezond
en welkom in de keuken. De
plant is ook decoratief
de keuken
Eerder raakte reeds reeds bekend dat gember efficiënt is bij hoofdpijn en migraine, waar weinig of geen kruid is tegen opgewassen. Gember heeft veel meer gezondheidskwaliteiten. Inderdaad, uit de resultaten van een recent wetenschappelijk onderzoek dat aan de Amerikaanse Universiteit van Michigan werd uitgevoerd, blijft nu ook het positieve effect van gember op darmkanker, een der meest voorkomende en dodelijkste vormen van kanker in de geïndustrieerde landen.


Oosterse wetenschappers zijn dus al langer overtuigd van de positieve effecten van gember op je gezondheid. En stilaan maar zeker raken ook hun westerse collega's daarvan de overtuigd. De laatste jaren deden ook zij veelvuldig onderzoek. Niet in het minst omdat deze specerij in de Oosterse geneeskunde dikwijls en met positieve resultaten wordt gebruikt bij allerlei aandoeningen, vooral dan op neurologisch vlak. De resultaten van dit recent Amerikaans onderzoek overtroffen alle verwachtingen.

Gember werkt onstekingsremmend

Eerdere onderzoeken wezen reeds uit dat gember het ontstaan van allerlei tumoren kan voorkomen. Tijdens het jongste onderzoek werden de deelnemers in twee groepen opgesplist. De eerste groep nam gedurende een viertal weken dagelijks twee eetlepels gemalen gemberwortel.  Anderen mochten een placebo slikken. Onze dagelijkse dosis gember ligt veel lager, maar in de oosterse landen haalt men dat zonder problemen. Zowel voor, tijdens als na het onderzoek werd darmweefsel onderzocht. Daaruit kwam de ontstekingsremmende werking van gember duidelijk naar voor. En uitgerekend chronische ontstekingen van je darmweefsel liggen aan de basis van het ontstaan van tumoren en darmkanker. Men gaat nu deze resultaten, door de wetenschap algemeen aanvaard, nog intenser en grootschaliger onderzoeken. 


Gember is een specerij

Gember is een specerij, afkomstig van de wortelstok van de gemberplant. Belangrijkste leveranciers van gember zijn landen als Brazilië, Jamaïca en Nigeria. Zowel in de Chinese als in de Japanse en Indiase geneeskunde is men van de geneeskracht van deze specerij al veel langer overtuid, en ook hier bij ons wint gember sterk aan belangstelling als wondermiddel tegen allerlei aandoeningen.

Gember in de keuken


Gember wordt in Oosterse landen dus zowel in de geneeskunde en in de keuken gebruikt. Bij ons wordt deze pittige specerij  vooral gebruikt in koek en gebak, en nu ook meer en meer in de (natuur) geneeskunde. Voor men gember voor het opdienen aan het gerecht toevoegt, wordt het fijn gehakt.


Gember doeltreffend tegen hoofdpijn en migraine


Volgens oosterse geneeskunde is gember vooral efficiënt bij allerlei neurologische aandoeningen als misselijkheid, braken, hoofdpijn, epilepsie en migraine.

Gember heeft ook een positieve invloed op je zenuwstelsel. Migraine, waar tot hiertoe weinig kruid is tegen opgewassen, is een neurologische aandoening, zodat ook de westerse geneeskunde het effect op migraine uitgebreid onderzocht. En daaruit blijkt overduidelijk dat gember inderdaad doeltreffend is in de bestrijding van migraine. 

Geneesmiddel GelStatMigraine 


Uit al deze onderzoeken werd het homeopatisch middel GelStat Migraine ontwikkeld, dat velen tijdens de beginfase van een migraine- aanval na amper twee uren van hun helse migrainepijnen verlost is. Dit efficiënt geneesmiddel tegen migraine is samengesteld uit gember en moederkruid. LipiGesic is een ander geneesmiddel tegen migraine, en eveneens op basis van gember en moederkruid, maar is bij ons lang niet zo populair dan GelStat Migraine.

Reacties