Doorgaan naar hoofdcontent

Gember helpt tegen migraine en darmkanker

Gember is een specerij die vooral in de Oosterse landen bijzonder populair is, maar bij ons nog niet zoveel wordt gebruikt. Ten onrechte, want het pittige gember kan in heel wat gerechten gebruikt worden, maar bijvoorbeeld ook in brood en gebak. Gember is niet alleen uitstekend in de keuken, de oosterse geneeskunde kwam erkende al lang achter de effecten van gember op je gezondheid.

Gember is niet alleen gezond
en welkom in de keuken. De
plant is ook decoratief
de keuken
Eerder raakte reeds reeds bekend dat gember efficiënt is bij hoofdpijn en migraine, waar weinig of geen kruid is tegen opgewassen. Gember heeft veel meer gezondheidskwaliteiten. Inderdaad, uit de resultaten van een recent wetenschappelijk onderzoek dat aan de Amerikaanse Universiteit van Michigan werd uitgevoerd, blijft nu ook het positieve effect van gember op darmkanker, een der meest voorkomende en dodelijkste vormen van kanker in de geïndustrieerde landen.


Oosterse wetenschappers zijn dus al langer overtuigd van de positieve effecten van gember op je gezondheid. En stilaan maar zeker raken ook hun westerse collega's daarvan de overtuigd. De laatste jaren deden ook zij veelvuldig onderzoek. Niet in het minst omdat deze specerij in de Oosterse geneeskunde dikwijls en met positieve resultaten wordt gebruikt bij allerlei aandoeningen, vooral dan op neurologisch vlak. De resultaten van dit recent Amerikaans onderzoek overtroffen alle verwachtingen.

Gember werkt onstekingsremmend

Eerdere onderzoeken wezen reeds uit dat gember het ontstaan van allerlei tumoren kan voorkomen. Tijdens het jongste onderzoek werden de deelnemers in twee groepen opgesplist. De eerste groep nam gedurende een viertal weken dagelijks twee eetlepels gemalen gemberwortel.  Anderen mochten een placebo slikken. Onze dagelijkse dosis gember ligt veel lager, maar in de oosterse landen haalt men dat zonder problemen. Zowel voor, tijdens als na het onderzoek werd darmweefsel onderzocht. Daaruit kwam de ontstekingsremmende werking van gember duidelijk naar voor. En uitgerekend chronische ontstekingen van je darmweefsel liggen aan de basis van het ontstaan van tumoren en darmkanker. Men gaat nu deze resultaten, door de wetenschap algemeen aanvaard, nog intenser en grootschaliger onderzoeken. 


Gember is een specerij

Gember is een specerij, afkomstig van de wortelstok van de gemberplant. Belangrijkste leveranciers van gember zijn landen als Brazilië, Jamaïca en Nigeria. Zowel in de Chinese als in de Japanse en Indiase geneeskunde is men van de geneeskracht van deze specerij al veel langer overtuid, en ook hier bij ons wint gember sterk aan belangstelling als wondermiddel tegen allerlei aandoeningen.

Gember in de keuken


Gember wordt in Oosterse landen dus zowel in de geneeskunde en in de keuken gebruikt. Bij ons wordt deze pittige specerij  vooral gebruikt in koek en gebak, en nu ook meer en meer in de (natuur) geneeskunde. Voor men gember voor het opdienen aan het gerecht toevoegt, wordt het fijn gehakt.


Gember doeltreffend tegen hoofdpijn en migraine


Volgens oosterse geneeskunde is gember vooral efficiënt bij allerlei neurologische aandoeningen als misselijkheid, braken, hoofdpijn, epilepsie en migraine.

Gember heeft ook een positieve invloed op je zenuwstelsel. Migraine, waar tot hiertoe weinig kruid is tegen opgewassen, is een neurologische aandoening, zodat ook de westerse geneeskunde het effect op migraine uitgebreid onderzocht. En daaruit blijkt overduidelijk dat gember inderdaad doeltreffend is in de bestrijding van migraine. 

Geneesmiddel GelStatMigraine 


Uit al deze onderzoeken werd het homeopatisch middel GelStat Migraine ontwikkeld, dat velen tijdens de beginfase van een migraine- aanval na amper twee uren van hun helse migrainepijnen verlost is. Dit efficiënt geneesmiddel tegen migraine is samengesteld uit gember en moederkruid. LipiGesic is een ander geneesmiddel tegen migraine, en eveneens op basis van gember en moederkruid, maar is bij ons lang niet zo populair dan GelStat Migraine.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Voeding: dit mag je eten bij een maagontsteking

Een maagontsteking of gastritis is een veel voorkomende aandoening die spijtig genoeg nog teveel wordt onderschat. Een maagontsteking is zeker niet leeftijdsgebonden, maar komt wél veel meer bij vijftigplussers. Het is meestal het gevolg van een ongezonde levensstijl. Er zijn uiteraard veel meer oorzaken van gastritis. Je voeding is erg belangrijk bij het voorkomen van een maagontsteking. Wat mag je dan wél eten en welke voeding is zéker te mijden?

Een maagontsteking is eigenlijk niets anders dan een ontsteking van je maagslijmlvlies. Daar zijn verschillende oorzaken voor. In de eerste plaats is zo'n ontsteking van je maagslijmvlies het gevolg van een acute of van een langdurige en dus chronische irritatie van het slijmvlies van je maag. Een maagontsteking komt vooral bij vijftigplussers, soms zelfs zonder dat ze het zelf beseffen omdat gastritis lang niet altijd gepaard gaat met symptomen. Een maagaandoening steekt soms plots de koop op, maar is in de meeste gevallen het gevolg va…

Vitamine B 17 in staat kanker cellen te doden

Kanker is zonder twijfel de meest dodelijke ziekte, zéker in de geïndustrialiseerde wereld. Valt de diagnose, dan worden we met het onvermijdelijke geconfronteerd en stort letterlijk onze wereld in. Er werden al wel heel wat therapieën ontwikkeld die de kankerpatiënt langer en in meer comfortabele omstandigheden doet leven. Een écht doeltreffend geneesmiddel tegen de gevreesde ziekte werd vooralsnog niet gevonden. Volgens sommigen ligt de oplossing nochtans voor het grijpen. Voedsel rijk aan vitamine B 17 is volgens velen in staat kankercellen te doden. Vitamine B 17 komt in heel wat voedingsstoffen voor en wordt niet voor niets de natuurlijke chemokuur genoemd. Wat is deze wondervitamine B 17 dan wel, en wat doet ze in ons lichaam?Vitamine B17 is wellicht minder bekend dan zijn overige collega's uit de B- familie, maar daarom dus zeker niet minder belangrijk. Vitamine B17 wordt in medische kringen ook wel laetrile genoemd. Het is net als zijn broertje de vitamine B15 een wat men …

Acute alvleesklierontsteking kan dodelijk zijn

Steve Jobs, stichter én bezieler van  Apple, overleed aan de gevolgen van kanker aan de alvleesklier of pancres. De wereld treurde om Steve Jobs, die gedurende vele jaren het aangezicht van onze maatschappij mee bepaalde, maar tegelijkertijd maakten we ook op negatieve wijze kennis met onze alvleesklier. De meerderheid wist niet eens van het bestaan van dit orgaan. Nochtans speelt je alvleesklier een erg belangrijke rol bij het spijsverteringsproces. Wat is nu precies de alvleesklier en  welke functie heeft dit orgaan? Wat zijn de symptomen van problemen met de alvleesklier, en hoe kunnen we deze in  de eerste plaats voorkomen, maar ook genezen?


Ondanks onze geringe kennis van de alvleesklier of pancreas, heeft dit orgaan een erg belangrijke functie. Je alvleesklier is een langgerekte, trosvormige en één van de grootste klieren van je lichaam. Je alvleesklier bevindt zich achter in je bovenbuik,  en is de naaste buur van je twaalfvingerige darm, je lever en je gal. Bij volwassenen is d…