Doorgaan naar hoofdcontent

Snurken verhelpen met speciale mondbeugel

Wordt jij, zoals zovele landgenoten, geconfronteerd met de vervelende gevolgen van snurken? Sommige snurkers of patiënten met een of andere vorm van slaapapneu gebruiken een speciale pomp die 's nachts hun luchtwegen openhoudt. Het gebruik van zo'n pomp is behoorlijk ingrijpend. Het is inderdaad geen lachertje om iedere nacht met een masker te slapen. Niet alle snurkers kiezen voor deze vervelende oplossing. De oplossing van hun  probleem komt uit een onverwachte hoek. De resultaten van recente wetenschappelijke onderzoeken leerden immers dat een antisnurkbeugel, aangebracht door de tandarts, doeltreffend is bij de behandeling van snurken en slaapapneu.

Dat is niet alleen bijzonder goed nieuws voor de snurkers zélf, maar voor alle gezinnnen die zo iemand in hun rangen tellen. Maar liefst één op twee gezinnen hebben af te rekenen met de gevolgen van een hardnekkige snurker. En het zijn op verre na niet alleen snurkers die onder dit probleem gebukt gaan. In de eerste plaats hun partner, maar ook alle overige gezinsleden lijden onder dit snurkprobleem. Het lawaai dat snurkers veroorzaken verstoord niet alleen de nachtrust van alle gezinsleden. Het heeft meestal ook een nadelige invloed op de relatie én het gezinsleven van de snurker.

Tandheelkundige bewerking Het aanbrengen van zo'n anti snurkbeugel is een tandheelkundige bewerking die door de tandarts wordt uitgevoerd. Een anti snurkbeugel duwt de onderkaak van de snurker naar voor, waardoor hun luchtwegen worden vrijgemaakt. Een anti snurkbeugel is goedkoop en lang niet zo ingrijpend als een masker.


Snurken weegt zwaar op gezinsleven

Wie slaapt met een snurker, weet best hoe zwaar dit probleem op hun relatie én hun gezinsleven weegt. Vele koppels met een snurker slapen zelfs apart om elkaars nachtrust te inspecteren. Tijdens onderzoeken gaf tien procent van alle snurkers en hun partner toe ooit aan een echtscheiding te hebben gedacht. Dat zal zéker niemand verwonderen, wanneer je weet dat de storende snurkgeluiden in intensiteit variëren van veertig tot maar liefst negentig decibel (db). Regelrecht nachtlawaai, waarvan de grens door de overheid werd vastgesteld op 45 db. Snurken beïnvloed dus wel degelijk het slaappatroon van de snurker als dat van zijn gezinsleden.

Snurken veroorzaakt bijkomende gezondheidsproblemen


Zowel mannen als vrouwen snurken, maar het aantal mannelijke snurkers is veruit in de meerderheid. Snurkers behoren tot alle leeftijdscategoriën. Ze worden ook met heelwat gezondheidsproblemen geconfronteerd. Zo hebben ze een groter risico op zuurstoftekort in  hun hersenen én op hormonale én sexuele aandoeningen die hun relatie verstoren en in gevaar brengen. Snurkers hebben meer last van geheugenverlies. Bij hen worden ook méér hartinfarcten vastgesteld. Ze houden veel langer hun mond open, waardoor ze veel vaker verkouden worden en een longontsteking op doen. Volgens Amerikaanse wetenschappers is er zelfs een duidelijk verband vastgesteld tussen snurken en dementie, dé epidemie van de toekomst.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Voeding: dit mag je eten bij een maagontsteking

Een maagontsteking of gastritis is een veel voorkomende aandoening die spijtig genoeg nog teveel wordt onderschat. Een maagontsteking is zeker niet leeftijdsgebonden, maar komt wél veel meer bij vijftigplussers. Het is meestal het gevolg van een ongezonde levensstijl. Er zijn uiteraard veel meer oorzaken van gastritis. Je voeding is erg belangrijk bij het voorkomen van een maagontsteking. Wat mag je dan wél eten en welke voeding is zéker te mijden?

Een maagontsteking is eigenlijk niets anders dan een ontsteking van je maagslijmlvlies. Daar zijn verschillende oorzaken voor. In de eerste plaats is zo'n ontsteking van je maagslijmvlies het gevolg van een acute of van een langdurige en dus chronische irritatie van het slijmvlies van je maag. Een maagontsteking komt vooral bij vijftigplussers, soms zelfs zonder dat ze het zelf beseffen omdat gastritis lang niet altijd gepaard gaat met symptomen. Een maagaandoening steekt soms plots de koop op, maar is in de meeste gevallen het gevolg va…

Vitamine B 17 in staat kanker cellen te doden

Kanker is zonder twijfel de meest dodelijke ziekte, zéker in de geïndustrialiseerde wereld. Valt de diagnose, dan worden we met het onvermijdelijke geconfronteerd en stort letterlijk onze wereld in. Er werden al wel heel wat therapieën ontwikkeld die de kankerpatiënt langer en in meer comfortabele omstandigheden doet leven. Een écht doeltreffend geneesmiddel tegen de gevreesde ziekte werd vooralsnog niet gevonden. Volgens sommigen ligt de oplossing nochtans voor het grijpen. Voedsel rijk aan vitamine B 17 is volgens velen in staat kankercellen te doden. Vitamine B 17 komt in heel wat voedingsstoffen voor en wordt niet voor niets de natuurlijke chemokuur genoemd. Wat is deze wondervitamine B 17 dan wel, en wat doet ze in ons lichaam?Vitamine B17 is wellicht minder bekend dan zijn overige collega's uit de B- familie, maar daarom dus zeker niet minder belangrijk. Vitamine B17 wordt in medische kringen ook wel laetrile genoemd. Het is net als zijn broertje de vitamine B15 een wat men …

Acute alvleesklierontsteking kan dodelijk zijn

Steve Jobs, stichter én bezieler van  Apple, overleed aan de gevolgen van kanker aan de alvleesklier of pancres. De wereld treurde om Steve Jobs, die gedurende vele jaren het aangezicht van onze maatschappij mee bepaalde, maar tegelijkertijd maakten we ook op negatieve wijze kennis met onze alvleesklier. De meerderheid wist niet eens van het bestaan van dit orgaan. Nochtans speelt je alvleesklier een erg belangrijke rol bij het spijsverteringsproces. Wat is nu precies de alvleesklier en  welke functie heeft dit orgaan? Wat zijn de symptomen van problemen met de alvleesklier, en hoe kunnen we deze in  de eerste plaats voorkomen, maar ook genezen?


Ondanks onze geringe kennis van de alvleesklier of pancreas, heeft dit orgaan een erg belangrijke functie. Je alvleesklier is een langgerekte, trosvormige en één van de grootste klieren van je lichaam. Je alvleesklier bevindt zich achter in je bovenbuik,  en is de naaste buur van je twaalfvingerige darm, je lever en je gal. Bij volwassenen is d…