Doorgaan naar hoofdcontent

Goede mondhyghiëne voorkomt slechte adem

Niets is vervelender dan opgescheept zitten met een slechte adem. Dat is echter lang geen uitzondering. Vele landgenoten kampen met een slechte adem, velen onder hen zelfs zonder het zelf te weten. Een slechte adem heeft nare gevolgen. Het bemoeilijkt zowel je sociale als je intieme contacten. Een slechte adem stoppen, is verre van gemakkelijk. Er hangt nog steeds een taboesfeer rond dit niet te onderschatten medisch probleem. Velen van hen geraken in een sociaal isolement, waar maar erg moeilijk aan te ontkomen valt.


De voornaamste oorzaak van een slechte adem moet je meestal niet ver zoeken, die ligt in vele gevallen in je mond zelf. Bacteriën op het achterste gedeelte van je tong, zijn hiervoor verantwoordelijk. Het zijn vooral zwavelproducerende bacteriën, die zich in de diepere groeven achteraan je tong nestelen. Daar heerst een zuurstofarm milieu waar deze bacteriën zich best thuis voelen. Je mond is overigens een broeihaard van bacteriën, die zich ook in eventuele gaatjes rond ontstoken tanden bevinden. Een slechte mondhygiëne maakt alles alleen maar erger.

Geneesmiddelen, kruiden en zuivelproducten


Er zijn uiteraard ook andere oorzaken voor het ontstaan van  een slechte adem. Die is immers niet altijd het gevolg is van een ondermaatse mondhygiëne. Bepaalde genees- en voedingsmiddelen als knoflook, melk, kaas, uien en allerlei vissoorten kunnen eveneens een slechte adem veroorzaken. Koffie en energiedrankjes veroorzaken een droge mond, en ook dat is een uitstekende voedingsbodem voor allerlei bacteriën.

Slechte adem voorkomenEen slechte adem pak je efficiënt aan met het eten van extra fruit, dat verhoogd de zuurtegraad in je mond en verdrijft de schadelijke bacteriën. Drink veel water, frisdranken en suikerrijke dranken als milkshakes zijn taboe. Thee is uitstekend tegen slijmvorming, de favoriete omgeving van mondbacteriën. Stimuleer je speekselklieren met suikervrije kauwgom, om een droge mond te vermijden. Reinig regelmatig je mond met warm, zout water en stop met roken. Helpt dit alles niet, dan is het hoog tijd om je (tand) arts te raadplegen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Voeding: dit mag je eten bij een maagontsteking

Een maagontsteking of gastritis is een veel voorkomende aandoening die spijtig genoeg nog teveel wordt onderschat. Een maagontsteking is zeker niet leeftijdsgebonden, maar komt wél veel meer bij vijftigplussers. Het is meestal het gevolg van een ongezonde levensstijl. Er zijn uiteraard veel meer oorzaken van gastritis. Je voeding is erg belangrijk bij het voorkomen van een maagontsteking. Wat mag je dan wél eten en welke voeding is zéker te mijden?

Een maagontsteking is eigenlijk niets anders dan een ontsteking van je maagslijmlvlies. Daar zijn verschillende oorzaken voor. In de eerste plaats is zo'n ontsteking van je maagslijmvlies het gevolg van een acute of van een langdurige en dus chronische irritatie van het slijmvlies van je maag. Een maagontsteking komt vooral bij vijftigplussers, soms zelfs zonder dat ze het zelf beseffen omdat gastritis lang niet altijd gepaard gaat met symptomen. Een maagaandoening steekt soms plots de koop op, maar is in de meeste gevallen het gevolg va…

Vitamine B 17 in staat kanker cellen te doden

Kanker is zonder twijfel de meest dodelijke ziekte, zéker in de geïndustrialiseerde wereld. Valt de diagnose, dan worden we met het onvermijdelijke geconfronteerd en stort letterlijk onze wereld in. Er werden al wel heel wat therapieën ontwikkeld die de kankerpatiënt langer en in meer comfortabele omstandigheden doet leven. Een écht doeltreffend geneesmiddel tegen de gevreesde ziekte werd vooralsnog niet gevonden. Volgens sommigen ligt de oplossing nochtans voor het grijpen. Voedsel rijk aan vitamine B 17 is volgens velen in staat kankercellen te doden. Vitamine B 17 komt in heel wat voedingsstoffen voor en wordt niet voor niets de natuurlijke chemokuur genoemd. Wat is deze wondervitamine B 17 dan wel, en wat doet ze in ons lichaam?Vitamine B17 is wellicht minder bekend dan zijn overige collega's uit de B- familie, maar daarom dus zeker niet minder belangrijk. Vitamine B17 wordt in medische kringen ook wel laetrile genoemd. Het is net als zijn broertje de vitamine B15 een wat men …

Acute alvleesklierontsteking kan dodelijk zijn

Steve Jobs, stichter én bezieler van  Apple, overleed aan de gevolgen van kanker aan de alvleesklier of pancres. De wereld treurde om Steve Jobs, die gedurende vele jaren het aangezicht van onze maatschappij mee bepaalde, maar tegelijkertijd maakten we ook op negatieve wijze kennis met onze alvleesklier. De meerderheid wist niet eens van het bestaan van dit orgaan. Nochtans speelt je alvleesklier een erg belangrijke rol bij het spijsverteringsproces. Wat is nu precies de alvleesklier en  welke functie heeft dit orgaan? Wat zijn de symptomen van problemen met de alvleesklier, en hoe kunnen we deze in  de eerste plaats voorkomen, maar ook genezen?


Ondanks onze geringe kennis van de alvleesklier of pancreas, heeft dit orgaan een erg belangrijke functie. Je alvleesklier is een langgerekte, trosvormige en één van de grootste klieren van je lichaam. Je alvleesklier bevindt zich achter in je bovenbuik,  en is de naaste buur van je twaalfvingerige darm, je lever en je gal. Bij volwassenen is d…