Doorgaan naar hoofdcontent

Honing efficiënt tegen winterkwaaltjes en griep

Honing is een puur natuurproduct met een sterk genezende kracht. Daar is zelfs de meerderheid der wetenschappers het roerend mee eens. Geen unanieme eensgezindheid, want anderen stellen de de helende kracht van honing in vraag wegens zijn hoge concentratie aan suikers. Maar dat is misleidend, want menig onderzoek leerde dat lang niet alle suikers in honing ongezond zijn, integendeel. Ons ijverig bijenvolkje zorgt telkens weer voor een gezond natuurproduct, in vele gevallen zelfs doeltreffender dan vele geneesmiddelen, en zéker efficiënter dan de vele hoestsiropen!


Inderdaad, uit resultaten van al deze wetenschappelijke onderzoeken staat het onomstoten vast dat honing niet alleen gezond is, maar zelfs veiliger en doeltreffender tegen verkoudheden dan vele hoestsiropen. Verkoudheden zijn het gevolg van een verzwakt immuumsysteem, en  worden veroorzaakt door virussen. Van honing was reeds eerder bekend dat het antibacteriële eigenschappen bezit. Zijn hoge concentraties aan antioxidanten en microbendodende stoffen zijn daar verantwoordelijk voor. Warme melk of thee met honing verzacht je pijnlijke keel, bestrijdt bacteriën en keelinfecties.

Honing, een geschikt antibioticum


Honing is een natuurlijk antibioticum. Dat is uitgerekend het gevolg van zijn zo ten onrechte gecontesteerde, maar gezonde suikers en waterstofperoxyde. Honing is zélf in staat om, via een suikerafbrekend enzym, waterstofperoxyde aan te maken. Er is echter één wanklank in dit succesvol honingverhaal. Je lichaam breekt honing veel te vlug af om als antibioticum echt doeltreffend te zijn. Honing helpt wél tegen brandwonden, hooikoorts, ontstekingen en stijve spieren.

Honing helpt je zelfs vermageren


Honing heeft echter nog veel meer in zijn mars.Weinigen weten immers dat dit natuurproduct je op een gezonde manier  helpt vermageren. Dat is het gevolg van de aanwezigheid van zowel fructose als glucose in  honing. Beiden zijn natuurlijke suikers, die door je lichaam razendsnel worden opgenomen en onmiddellijk omgezet worden in extra energie. Een honingkuur kan ook vermoeidheid verhelpen. Voor een maximum effect combineer je honing met een snuifje kaneel.
Honing rijk aan vitaminen en mineralen


Honing bevat hoge concentraties vitaminen B, C en H,  en mineralen als magnesium, fosfor, zwavel, mangaan, silicium, kalium, natrium, calcium, koper, ijzer en chloor en melkzuren. Die zuren bevorderen zowel je smaak als je spijsvertering en eetlust. Het gaat om telkens slechts om geringe hoeveelheden vitaminen en mineralen, maar het is deze grote verscheidenheid die honing zo uniek maakt.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Voeding: dit mag je eten bij een maagontsteking

Een maagontsteking of gastritis is een veel voorkomende aandoening die spijtig genoeg nog teveel wordt onderschat. Een maagontsteking is zeker niet leeftijdsgebonden, maar komt wél veel meer bij vijftigplussers. Het is meestal het gevolg van een ongezonde levensstijl. Er zijn uiteraard veel meer oorzaken van gastritis. Je voeding is erg belangrijk bij het voorkomen van een maagontsteking. Wat mag je dan wél eten en welke voeding is zéker te mijden?

Een maagontsteking is eigenlijk niets anders dan een ontsteking van je maagslijmlvlies. Daar zijn verschillende oorzaken voor. In de eerste plaats is zo'n ontsteking van je maagslijmvlies het gevolg van een acute of van een langdurige en dus chronische irritatie van het slijmvlies van je maag. Een maagontsteking komt vooral bij vijftigplussers, soms zelfs zonder dat ze het zelf beseffen omdat gastritis lang niet altijd gepaard gaat met symptomen. Een maagaandoening steekt soms plots de koop op, maar is in de meeste gevallen het gevolg va…

Vitamine B 17 in staat kanker cellen te doden

Kanker is zonder twijfel de meest dodelijke ziekte, zéker in de geïndustrialiseerde wereld. Valt de diagnose, dan worden we met het onvermijdelijke geconfronteerd en stort letterlijk onze wereld in. Er werden al wel heel wat therapieën ontwikkeld die de kankerpatiënt langer en in meer comfortabele omstandigheden doet leven. Een écht doeltreffend geneesmiddel tegen de gevreesde ziekte werd vooralsnog niet gevonden. Volgens sommigen ligt de oplossing nochtans voor het grijpen. Voedsel rijk aan vitamine B 17 is volgens velen in staat kankercellen te doden. Vitamine B 17 komt in heel wat voedingsstoffen voor en wordt niet voor niets de natuurlijke chemokuur genoemd. Wat is deze wondervitamine B 17 dan wel, en wat doet ze in ons lichaam?Vitamine B17 is wellicht minder bekend dan zijn overige collega's uit de B- familie, maar daarom dus zeker niet minder belangrijk. Vitamine B17 wordt in medische kringen ook wel laetrile genoemd. Het is net als zijn broertje de vitamine B15 een wat men …

Acute alvleesklierontsteking kan dodelijk zijn

Steve Jobs, stichter én bezieler van  Apple, overleed aan de gevolgen van kanker aan de alvleesklier of pancres. De wereld treurde om Steve Jobs, die gedurende vele jaren het aangezicht van onze maatschappij mee bepaalde, maar tegelijkertijd maakten we ook op negatieve wijze kennis met onze alvleesklier. De meerderheid wist niet eens van het bestaan van dit orgaan. Nochtans speelt je alvleesklier een erg belangrijke rol bij het spijsverteringsproces. Wat is nu precies de alvleesklier en  welke functie heeft dit orgaan? Wat zijn de symptomen van problemen met de alvleesklier, en hoe kunnen we deze in  de eerste plaats voorkomen, maar ook genezen?


Ondanks onze geringe kennis van de alvleesklier of pancreas, heeft dit orgaan een erg belangrijke functie. Je alvleesklier is een langgerekte, trosvormige en één van de grootste klieren van je lichaam. Je alvleesklier bevindt zich achter in je bovenbuik,  en is de naaste buur van je twaalfvingerige darm, je lever en je gal. Bij volwassenen is d…