Eucalyptus helpt tegen winterkwaaltjes en ontstekingen

Griep en verkoudheden  staan weer voor de deur, en dan zoeken we allemaal naar het meest doeltreffende  middel om in eerste instantie de symptomen ervan te verzachten en er ons zo vlug mogelijk van te verlossen. In onze strijd tegen seizoensziekten als typische winterkwaaltjes, grijpen we meer en meer naar natuurproducten. Eucalyptus wordt hierbij veel gebruikt. De eucalyptus is een grote boom, afkomstig uit Australië. De bladeren van deze zware jongen bevatten veel etherische olie, en worden in diverse vormen gebruikt gaande van een infuus, tot tinctuur, drinkbare oplossingen, en capsules. Wat zijn de geneeskrachtige eigenschappen van eucalyptus, en hoe gebruiken we dit anticepticum?


Eucalyptus is hét natuurmiddel om infecties van je luchtwegen te voorkomen en te genezen. Daar blijft het echter niet bij. Het is doeltreffend tegen de meest uiteenlopende aandoeningen. Er zijn dus vele redenen waarom eucalyptus in geen enkel medicijnkastje mag ontbreken. Het werkt in de eerste plaats ontsmettend en is zelfs een uitstekend, natuurlijke insecticide.

Eucalyptus efficiënt tegen aandoeningen luchtwegen


Eucalyptus is vooral gekend voor de behandeling van allerlei aandoeningen van je ademhalingstelsel. Dat heeft dit puur natuurproduct hoofdzakelijk te danken aan zijn rechtstreekse werking op de cellen van je bronchiën. Eucalyptus pakt rechtstreeks de slijmen, aan waardoor die gemakkelijker loskomen. Daardoor is eucalyptus ook doeltreffend als hoestmiddel. De hoestwerende eigenschappen van eucalyptus worden nog gevoelig versterkt door zijn antiseptische werking. Eucalyptus maakt de verdere ontwikkeling van schadelijke bacteriën en schimmels onmogelijk.
Eucalyptusbladeren stillen je hoest, verlossen je van alle hinderlijke slijmen en beschermen je tegen verdere besmetting. Het is bijzonder doeltreffend bij de genezing van bronchitis, keelpijn, hardnekkige hoest, verkoudheden, griep verstopte neus.


Eucalyptus gebruiken onder verschillende vormen

Bij infectie van je luchtwegen kan je eucalyptus gebruiken onder verschillende vormen. Ze zijn stuk voor stuk efficiënt om lichtweginfecties, bronschitis, keelontsteking en hoest te verzachten en te genezen, de keuze van de meest geschikte vorm is dus vooral afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. In al deze gevallen kan je gebruik maken van eucalyptuspoeder, moedertinctuur of siroop. Je kan eycalyptus ook gebruiken als zalf, balsem of etherische olie om er je borst mee in te wrijven en de symptomen van de meest uiteenlopende luchtwegaandoeningen te verzachten.
Bij een verkoudheid of een verstopte neus is het inademen van eucalyptusdampen  heel doeltreffend. Dat is zeker ook het geval  met een infuus van bladeren of etherische olie en verstuivers met eucalyptus tegen een verstopte neus (tinctuur).

Eucalyptusthee tegen urineweginfecties 


Eucalyptus bezit ook bacteriëndodende eigenschappen.Thee van eucalyptusbladeren kan je gebruiken tegen allerlei aandoeningen van je urinewegen als blaasontsteking en colibacillo, en tegen ontstekingen van je maag- en darmslijmvliezen.


 Eucalyptus tegen reuma en migraine

Wetenschappelijk onderzoek toonde andere geneeskrachtige eigenschappen van eucalyptus aan. Het werkt pijnstillend bij allerlei reumatsiche aandoeningen en migraine, verhelpt tijdelijke vermoeidheid, opvliegers, winderigheid en hartkloppingen tijdens de menopauze, en het is hét aangewezen ontsmettingsmiddel bij schaaf- en brandwonden en bij zweren. 
Eucalyptus brengt ook het suikergehalte in je bloed weer op peil, dankzij de aanwezigheid van hoge concentraties flavonoïden.

Reacties

  1. Ik gebruikte het al voordat ik dit las, maar deze informative versterkt mijn verhaal in mijn facebook post:

    https://www.facebook.com/pureprevent/photos/a.631555093665602.1073741828.629438307210614/732869643534146/?type=3&theater

    Bedankt!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten