Doorgaan naar hoofdcontent

Chinese massage doeltreffend tegen lage rugpijn

Op tijd en stond er even tussenuit om je te ontspannen en tot rust te komen, is noodzakelijk om het drukke leven van alle dag het hoofd te kunnen bieden. Om zowel je professioneel-  als je gezinsleven op wieltjes te laten lopen, vraagt steeds meer en meer energie. Dat veroorzaakt zoveel stress, dat steeds meer en meer landgenoten kampen met chronische aandoeningen in vooral nek, rug en schouders. Zijn je deze problemen niet vreemd, dan is een chinese massage beslist iets voor jou! Op tijd en stond een Chinese massage brengt je de broodnodige rust en ontspanning.


Kinderziekten en spijsverteringsproblemen 


De Chinese massage behoort tot de Traditionele Chinese Geneeskunde, ondertussen al méér dan tweeduizend jaar oud en vooral geschikt voor de behandeling van verschillende pathologiën. Oorspronkelijk werd deze Chinese massage gebruikt voor het verhelpen van allerlei (levensbedreigende) kinderziekten en spijsverteringsproblemen. Ondertussen is deze Chinese massage uitgegroeid tot een natuurtherapie die ook in de westerse geneeskundige regelmatig wordt toegepast.

Extra energie


Volgens Chinese artsen bestaat je lichaam uit een uitgebreid netwerk van energiebanen (meridianen), die zich aan de oppervlakte van ons lichaam bevinden. Deze energiebanen vervoeren je energie doorheen gans je lichaam, houden al je lichaamsfuncties in stand en houden je energie op peil. Dit energiebanen of meridianen verbinden de buitenkant van je lichaam met al je organen. De Chinese massage richt zich precies op deze energiepunten. Dat de Chinese massage ernstig wordt genomen bewijst de officiële erkenning door de Wereld Gezondheids Organisatie.

Chinese massage broertje van acupunctuur


De Chinese massage is op vele punten best vergelijkbaar met de bij ons meer bekende acupunctuur. De therappeut maakt tijdens zijn Chinese massage enkel en alleen gebruik van zijn handen. Dat doet hij in verschillende richtingsassen en frequenties, en dit hoofdzakelijk ter hoogte van je verstoorde energiezones energiepunten. Dat zal niemand verwonderen, want deze zijn immers verantwoordelijk voor je chronische pijnen.

Chinese massage doeltreffend tegen chronische pijn


De Chinese massage is vooral efficiënt tegen allerlei veel voorkomende chronische pijnen migraine, nek- en lage rugpijnen, spier- en gewrichtspijnen, en spijsverterings- en ademhalingsproblemen als gevolg van stress.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Voeding: dit mag je eten bij een maagontsteking

Een maagontsteking of gastritis is een veel voorkomende aandoening die spijtig genoeg nog teveel wordt onderschat. Een maagontsteking is zeker niet leeftijdsgebonden, maar komt wél veel meer bij vijftigplussers. Het is meestal het gevolg van een ongezonde levensstijl. Er zijn uiteraard veel meer oorzaken van gastritis. Je voeding is erg belangrijk bij het voorkomen van een maagontsteking. Wat mag je dan wél eten en welke voeding is zéker te mijden?

Een maagontsteking is eigenlijk niets anders dan een ontsteking van je maagslijmlvlies. Daar zijn verschillende oorzaken voor. In de eerste plaats is zo'n ontsteking van je maagslijmvlies het gevolg van een acute of van een langdurige en dus chronische irritatie van het slijmvlies van je maag. Een maagontsteking komt vooral bij vijftigplussers, soms zelfs zonder dat ze het zelf beseffen omdat gastritis lang niet altijd gepaard gaat met symptomen. Een maagaandoening steekt soms plots de koop op, maar is in de meeste gevallen het gevolg va…

Vitamine B 17 in staat kanker cellen te doden

Kanker is zonder twijfel de meest dodelijke ziekte, zéker in de geïndustrialiseerde wereld. Valt de diagnose, dan worden we met het onvermijdelijke geconfronteerd en stort letterlijk onze wereld in. Er werden al wel heel wat therapieën ontwikkeld die de kankerpatiënt langer en in meer comfortabele omstandigheden doet leven. Een écht doeltreffend geneesmiddel tegen de gevreesde ziekte werd vooralsnog niet gevonden. Volgens sommigen ligt de oplossing nochtans voor het grijpen. Voedsel rijk aan vitamine B 17 is volgens velen in staat kankercellen te doden. Vitamine B 17 komt in heel wat voedingsstoffen voor en wordt niet voor niets de natuurlijke chemokuur genoemd. Wat is deze wondervitamine B 17 dan wel, en wat doet ze in ons lichaam?Vitamine B17 is wellicht minder bekend dan zijn overige collega's uit de B- familie, maar daarom dus zeker niet minder belangrijk. Vitamine B17 wordt in medische kringen ook wel laetrile genoemd. Het is net als zijn broertje de vitamine B15 een wat men …

Acute alvleesklierontsteking kan dodelijk zijn

Steve Jobs, stichter én bezieler van  Apple, overleed aan de gevolgen van kanker aan de alvleesklier of pancres. De wereld treurde om Steve Jobs, die gedurende vele jaren het aangezicht van onze maatschappij mee bepaalde, maar tegelijkertijd maakten we ook op negatieve wijze kennis met onze alvleesklier. De meerderheid wist niet eens van het bestaan van dit orgaan. Nochtans speelt je alvleesklier een erg belangrijke rol bij het spijsverteringsproces. Wat is nu precies de alvleesklier en  welke functie heeft dit orgaan? Wat zijn de symptomen van problemen met de alvleesklier, en hoe kunnen we deze in  de eerste plaats voorkomen, maar ook genezen?


Ondanks onze geringe kennis van de alvleesklier of pancreas, heeft dit orgaan een erg belangrijke functie. Je alvleesklier is een langgerekte, trosvormige en één van de grootste klieren van je lichaam. Je alvleesklier bevindt zich achter in je bovenbuik,  en is de naaste buur van je twaalfvingerige darm, je lever en je gal. Bij volwassenen is d…