Chinese massage doeltreffend tegen lage rugpijn

Op tijd en stond er even tussenuit om je te ontspannen en tot rust te komen, is noodzakelijk om het drukke leven van alle dag het hoofd te kunnen bieden. Om zowel je professioneel-  als je gezinsleven op wieltjes te laten lopen, vraagt steeds meer en meer energie. Dat veroorzaakt zoveel stress, dat steeds meer en meer landgenoten kampen met chronische aandoeningen in vooral nek, rug en schouders. Zijn je deze problemen niet vreemd, dan is een chinese massage beslist iets voor jou! Op tijd en stond een Chinese massage brengt je de broodnodige rust en ontspanning.


Kinderziekten en spijsverteringsproblemen 


De Chinese massage behoort tot de Traditionele Chinese Geneeskunde, ondertussen al méér dan tweeduizend jaar oud en vooral geschikt voor de behandeling van verschillende pathologiën. Oorspronkelijk werd deze Chinese massage gebruikt voor het verhelpen van allerlei (levensbedreigende) kinderziekten en spijsverteringsproblemen. Ondertussen is deze Chinese massage uitgegroeid tot een natuurtherapie die ook in de westerse geneeskundige regelmatig wordt toegepast.

Extra energie


Volgens Chinese artsen bestaat je lichaam uit een uitgebreid netwerk van energiebanen (meridianen), die zich aan de oppervlakte van ons lichaam bevinden. Deze energiebanen vervoeren je energie doorheen gans je lichaam, houden al je lichaamsfuncties in stand en houden je energie op peil. Dit energiebanen of meridianen verbinden de buitenkant van je lichaam met al je organen. De Chinese massage richt zich precies op deze energiepunten. Dat de Chinese massage ernstig wordt genomen bewijst de officiële erkenning door de Wereld Gezondheids Organisatie.

Chinese massage broertje van acupunctuur


De Chinese massage is op vele punten best vergelijkbaar met de bij ons meer bekende acupunctuur. De therappeut maakt tijdens zijn Chinese massage enkel en alleen gebruik van zijn handen. Dat doet hij in verschillende richtingsassen en frequenties, en dit hoofdzakelijk ter hoogte van je verstoorde energiezones energiepunten. Dat zal niemand verwonderen, want deze zijn immers verantwoordelijk voor je chronische pijnen.

Chinese massage doeltreffend tegen chronische pijn


De Chinese massage is vooral efficiënt tegen allerlei veel voorkomende chronische pijnen migraine, nek- en lage rugpijnen, spier- en gewrichtspijnen, en spijsverterings- en ademhalingsproblemen als gevolg van stress.

Reacties