Doorgaan naar hoofdcontent

Zo kan je kalknagels voorkomen, behandelen en genezen

Kalknagels zijn eerder onschuldig, maar kunnen wel erg pijnlijk zijn en in sommige gevallen zelfs misvormingen veroorzaken. Kalknagels mag je dus zeker niet verwaarlozen, en moeten steeds ernstig worden genomen. Ze komen zowel aan je voeten als aan je vingers voor. Kalknagels herken je aan hun  witte vlekjes die ze op je nagels achterlaten. In een later stadium kleuren ze bruin en brokkelen af,  komen los van het nagelbed en vallen uit. Hoe kan je kalknagels voorkomen en, wanneer je er toch mee te kampen hebt, hoe kan je ze dan behandelen? 

Ontsierende kalknagels zijn haast uitsluitend het gevolg van schimmelinfecties die zich onder je nagel bevinden en zo moeilijk zijn te behandelen. Alhoewel onschuldig, geraak je er niet in een handomdraai van verlost. Genezing kan zelfs tot méér dan één jaar aanslepen. Bij de behandeling van kalknagels combineer je best verschillende methodes voor een vlug en maximaal resultaat.

Goede weerstand belangrijk

Kalknagels zijn dus het gevolg van schimmelinfecties, wees dus voorzichtig want je kan anderen infecteren.  Neem kalknagels steeds ernstig en ga er nooit mee zwemmen. Je kan ze voorkomen door een goede weerstand op te bouwen met een gezonde, evenwichtige en gevarieerde voeding. Draag steeds slippers in openbare douches, en verwissel zéker dagelijks je sokken, bij voorkeur gewassen op minstens 60 graden. Draag nooit schoenen én kousen uit kunststof, en hou de natuurlijke beschermlaag van je huid intact door het gebruik van zeep zoveel mogelijk te beperken.


Kalknagels behandelen met verschillende tincturen 

Krijg je uiteindelijk toch met kalknagels af te rekenen, dan behandel je ze best niet met geneesmiddelen, zij kunnen je lever aantasten en goede bacteriën doden. Je maakt je kalknagel zo glad mogelijk met slijpen of frezen. Dat doe je gemakkelijk zelf, of je kan er voor terecht bij de pedicure. Eenvoudige voetbaden met appelazijn doen wonderen. Je hebt ook verschillende soorten tincturen ter beschikking om kalknagels aan te pakken. Combineer er zoveel mogelijk voor een maximum resultaat. Ben je na één jaar nog steeds niet van je kalknagel verlost, dan zijn geneesmiddelen noodzakelijk.

 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Voeding: dit mag je eten bij een maagontsteking

Een maagontsteking of gastritis is een veel voorkomende aandoening die spijtig genoeg nog teveel wordt onderschat. Een maagontsteking is zeker niet leeftijdsgebonden, maar komt wél veel meer bij vijftigplussers. Het is meestal het gevolg van een ongezonde levensstijl. Er zijn uiteraard veel meer oorzaken van gastritis. Je voeding is erg belangrijk bij het voorkomen van een maagontsteking. Wat mag je dan wél eten en welke voeding is zéker te mijden?

Een maagontsteking is eigenlijk niets anders dan een ontsteking van je maagslijmlvlies. Daar zijn verschillende oorzaken voor. In de eerste plaats is zo'n ontsteking van je maagslijmvlies het gevolg van een acute of van een langdurige en dus chronische irritatie van het slijmvlies van je maag. Een maagontsteking komt vooral bij vijftigplussers, soms zelfs zonder dat ze het zelf beseffen omdat gastritis lang niet altijd gepaard gaat met symptomen. Een maagaandoening steekt soms plots de koop op, maar is in de meeste gevallen het gevolg va…

Vitamine B 17 in staat kanker cellen te doden

Kanker is zonder twijfel de meest dodelijke ziekte, zéker in de geïndustrialiseerde wereld. Valt de diagnose, dan worden we met het onvermijdelijke geconfronteerd en stort letterlijk onze wereld in. Er werden al wel heel wat therapieën ontwikkeld die de kankerpatiënt langer en in meer comfortabele omstandigheden doet leven. Een écht doeltreffend geneesmiddel tegen de gevreesde ziekte werd vooralsnog niet gevonden. Volgens sommigen ligt de oplossing nochtans voor het grijpen. Voedsel rijk aan vitamine B 17 is volgens velen in staat kankercellen te doden. Vitamine B 17 komt in heel wat voedingsstoffen voor en wordt niet voor niets de natuurlijke chemokuur genoemd. Wat is deze wondervitamine B 17 dan wel, en wat doet ze in ons lichaam?Vitamine B17 is wellicht minder bekend dan zijn overige collega's uit de B- familie, maar daarom dus zeker niet minder belangrijk. Vitamine B17 wordt in medische kringen ook wel laetrile genoemd. Het is net als zijn broertje de vitamine B15 een wat men …

Acute alvleesklierontsteking kan dodelijk zijn

Steve Jobs, stichter én bezieler van  Apple, overleed aan de gevolgen van kanker aan de alvleesklier of pancres. De wereld treurde om Steve Jobs, die gedurende vele jaren het aangezicht van onze maatschappij mee bepaalde, maar tegelijkertijd maakten we ook op negatieve wijze kennis met onze alvleesklier. De meerderheid wist niet eens van het bestaan van dit orgaan. Nochtans speelt je alvleesklier een erg belangrijke rol bij het spijsverteringsproces. Wat is nu precies de alvleesklier en  welke functie heeft dit orgaan? Wat zijn de symptomen van problemen met de alvleesklier, en hoe kunnen we deze in  de eerste plaats voorkomen, maar ook genezen?


Ondanks onze geringe kennis van de alvleesklier of pancreas, heeft dit orgaan een erg belangrijke functie. Je alvleesklier is een langgerekte, trosvormige en één van de grootste klieren van je lichaam. Je alvleesklier bevindt zich achter in je bovenbuik,  en is de naaste buur van je twaalfvingerige darm, je lever en je gal. Bij volwassenen is d…