Zo kan je kalknagels voorkomen, behandelen en genezen

Kalknagels zijn eerder onschuldig, maar kunnen wel erg pijnlijk zijn en in sommige gevallen zelfs misvormingen veroorzaken. Kalknagels mag je dus zeker niet verwaarlozen, en moeten steeds ernstig worden genomen. Ze komen zowel aan je voeten als aan je vingers voor. Kalknagels herken je aan hun  witte vlekjes die ze op je nagels achterlaten. In een later stadium kleuren ze bruin en brokkelen af,  komen los van het nagelbed en vallen uit. Hoe kan je kalknagels voorkomen en, wanneer je er toch mee te kampen hebt, hoe kan je ze dan behandelen? 

Ontsierende kalknagels zijn haast uitsluitend het gevolg van schimmelinfecties die zich onder je nagel bevinden en zo moeilijk zijn te behandelen. Alhoewel onschuldig, geraak je er niet in een handomdraai van verlost. Genezing kan zelfs tot méér dan één jaar aanslepen. Bij de behandeling van kalknagels combineer je best verschillende methodes voor een vlug en maximaal resultaat.

Goede weerstand belangrijk

Kalknagels zijn dus het gevolg van schimmelinfecties, wees dus voorzichtig want je kan anderen infecteren.  Neem kalknagels steeds ernstig en ga er nooit mee zwemmen. Je kan ze voorkomen door een goede weerstand op te bouwen met een gezonde, evenwichtige en gevarieerde voeding. Draag steeds slippers in openbare douches, en verwissel zéker dagelijks je sokken, bij voorkeur gewassen op minstens 60 graden. Draag nooit schoenen én kousen uit kunststof, en hou de natuurlijke beschermlaag van je huid intact door het gebruik van zeep zoveel mogelijk te beperken.


Kalknagels behandelen met verschillende tincturen 

Krijg je uiteindelijk toch met kalknagels af te rekenen, dan behandel je ze best niet met geneesmiddelen, zij kunnen je lever aantasten en goede bacteriën doden. Je maakt je kalknagel zo glad mogelijk met slijpen of frezen. Dat doe je gemakkelijk zelf, of je kan er voor terecht bij de pedicure. Eenvoudige voetbaden met appelazijn doen wonderen. Je hebt ook verschillende soorten tincturen ter beschikking om kalknagels aan te pakken. Combineer er zoveel mogelijk voor een maximum resultaat. Ben je na één jaar nog steeds niet van je kalknagel verlost, dan zijn geneesmiddelen noodzakelijk.

 

Reacties