Doorgaan naar hoofdcontent

Spectaculair gewichtsverlies met soep dieet

Het soepdieet was ooit een échte rage, en is nu weer terug van lang weggeweest. Het soepdieet is gebaseerd op het aangepaste dieet dat hartpatiënten kregen voorgeschoteld voor ze een hartoperatie ondergingen. Dat dit eenzijdige soepdieet zo'n populariteit geniet heeft het ongetwijfeld te danken aan de spectaculaire resultaten die je er in een minimum van tijd mee kan boeken. Wat zijn de principes van dit soepdieet, en is het voor iedereen even effciënt? Welke effecten heeft dit soepdieet op je gezondheid?
Wil je met dit soep dieet maximaal resultaat bereiken, dan moet je het strikt volgen. Het soep dieet valt op door zijn minimale calorie- inname. Zoals de naam al laat vermoeden, mag je enkel soep eten en dan nog uitsluitgend volgens een welbepaald recept. Het is dus zeker niet zo dat je met dit dieet om het even welke soep mag eten.

Vetverbrandingssoep als basis dieet

De basis van dit soep dieet vormt een vetverbrandende soep, waarvan je zoveel mag eten als je wil. Deze vetverbrandende soep bevat immers geen caloriën, en dit zonder dat je door het tradition ele  hongergevoel wordt overvallen. Dit soep dieet vergt heel wat doorzettingsvermogen om het gewenste resultaat te bereiken.


Soep dieet gedurende maximum zeven dagen


Omdat dit zo'n strikt en eenzijdig dieet is,  raden diëtisten aan dit dieet niet langer dan zeven dagen te volgen. Na die eerste zeven dagen, stop je minstens twee dagen waarin je weer eet zoals voor het soep dieet. Volg je dit soep dieet langer dan zeven dagen, dan krijg je veel te weinig voedingsstoffen binnen en krijg je een tegenovergesteld effect. Laat je darmfunctie het tijdens dit dieet afweten, dan neem je een kopje zemelen of muesli.

Basis van het soep dieet

De ingrediënten van deze vetverbrandende soep zijn:
 • Zes grote uien
 • Drie grote tomaten
 • Eén witte kool
 • Drie groene paprika's
 • Eén bos selder
 • Vier wortelen
 • Eén pakje soepmix
 • Vetarme bouillionblokjes
 • Peper
 • Tabasco
 • Peterselie
 • Sojasaus
 • Rozemarijn
 • Oregano
 • Tijm
 • Knoflook
 • Chilipepers
 • Geen zout toevoegen!
Dit basisrecept werd recent aangepast. Zowel de witte koop als de paprika's werden vervangen door broccoli en één halve kilo spruiten. Van deze soep mag je zoveel eten als je wil.

Het zeven dagen soep dieet

Dit soep dieet dat je maximum zeven dagen na elkaar strikt mag volgen ziet er als volgt uit:
 • Eerste dag: meloenen en watermeloenen, bananen zijn verboden. Soep naar hartelust.
 • Tweede dag: alle groenten, samen met de basissoep. Probeer zoveel mogelijk groene bladgroenten te eten. Vermijd gedroogde bonen, erwten en mais.
 • Derde dag: soep, fruit en groenten zoveel je wil, maar geen aardappelen.
 • Vierde dag: tot acht bananen en afgeroomde melk en soep. Drink zoveel mogelijk water.
 • Vijfde dag: maximum 450 gram vis of vlees, samen met zes verse tomaten, minstens één portie vetverbrandende soep, en acht glazen bronwater
 • Zesde dag: Rundsvlees en groene bladgroenten zoveel je wil, zonder aardappelen. Minstens een keer soep.
 • Zevende dag: soep, zilvervliesrijst, groenten en ongezoet fruitsap.
Je verliest vocht, geen vet

Met dit soepdieet is het mogelijk zeven kilo kwijt te spelen in evenveel dagen. Je verliest echter hoofdzakelijk water, maar geen vet. Na je soep dieet, dat je maximum zeven dagen na elkaar mag volgen, kom je snel weer bij. Dit soep dieet mag je niet lang achter elkaar volgen omdat dit kan resulteren in ernstige tekorten aan vitaminen en mineralen. Het risico is ook groot dat je lichaamsweefsel zoals spieren wordt afgebroken in plaats van je vetreserves.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Voeding: dit mag je eten bij een maagontsteking

Een maagontsteking of gastritis is een veel voorkomende aandoening die spijtig genoeg nog teveel wordt onderschat. Een maagontsteking is zeker niet leeftijdsgebonden, maar komt wél veel meer bij vijftigplussers. Het is meestal het gevolg van een ongezonde levensstijl. Er zijn uiteraard veel meer oorzaken van gastritis. Je voeding is erg belangrijk bij het voorkomen van een maagontsteking. Wat mag je dan wél eten en welke voeding is zéker te mijden?

Een maagontsteking is eigenlijk niets anders dan een ontsteking van je maagslijmlvlies. Daar zijn verschillende oorzaken voor. In de eerste plaats is zo'n ontsteking van je maagslijmvlies het gevolg van een acute of van een langdurige en dus chronische irritatie van het slijmvlies van je maag. Een maagontsteking komt vooral bij vijftigplussers, soms zelfs zonder dat ze het zelf beseffen omdat gastritis lang niet altijd gepaard gaat met symptomen. Een maagaandoening steekt soms plots de koop op, maar is in de meeste gevallen het gevolg va…

Vitamine B 17 in staat kanker cellen te doden

Kanker is zonder twijfel de meest dodelijke ziekte, zéker in de geïndustrialiseerde wereld. Valt de diagnose, dan worden we met het onvermijdelijke geconfronteerd en stort letterlijk onze wereld in. Er werden al wel heel wat therapieën ontwikkeld die de kankerpatiënt langer en in meer comfortabele omstandigheden doet leven. Een écht doeltreffend geneesmiddel tegen de gevreesde ziekte werd vooralsnog niet gevonden. Volgens sommigen ligt de oplossing nochtans voor het grijpen. Voedsel rijk aan vitamine B 17 is volgens velen in staat kankercellen te doden. Vitamine B 17 komt in heel wat voedingsstoffen voor en wordt niet voor niets de natuurlijke chemokuur genoemd. Wat is deze wondervitamine B 17 dan wel, en wat doet ze in ons lichaam?Vitamine B17 is wellicht minder bekend dan zijn overige collega's uit de B- familie, maar daarom dus zeker niet minder belangrijk. Vitamine B17 wordt in medische kringen ook wel laetrile genoemd. Het is net als zijn broertje de vitamine B15 een wat men …

Acute alvleesklierontsteking kan dodelijk zijn

Steve Jobs, stichter én bezieler van  Apple, overleed aan de gevolgen van kanker aan de alvleesklier of pancres. De wereld treurde om Steve Jobs, die gedurende vele jaren het aangezicht van onze maatschappij mee bepaalde, maar tegelijkertijd maakten we ook op negatieve wijze kennis met onze alvleesklier. De meerderheid wist niet eens van het bestaan van dit orgaan. Nochtans speelt je alvleesklier een erg belangrijke rol bij het spijsverteringsproces. Wat is nu precies de alvleesklier en  welke functie heeft dit orgaan? Wat zijn de symptomen van problemen met de alvleesklier, en hoe kunnen we deze in  de eerste plaats voorkomen, maar ook genezen?


Ondanks onze geringe kennis van de alvleesklier of pancreas, heeft dit orgaan een erg belangrijke functie. Je alvleesklier is een langgerekte, trosvormige en één van de grootste klieren van je lichaam. Je alvleesklier bevindt zich achter in je bovenbuik,  en is de naaste buur van je twaalfvingerige darm, je lever en je gal. Bij volwassenen is d…