Doorgaan naar hoofdcontent

Soep en extra hyghiëne helpen tegen verkoudheden

Met de start van het nieuwe schooljaar begint meteen ook een nieuw nies en snotterseizoen. Inderdaad, het duurt niet langer dan twee weken of onze hartediefjes komen met hun eerste, maar lang niet de laatste verkoudheid naar huis. Eens de virussen en bacteriën binnenskamers, nestelen ze er zich meestal voor een ganse winter. Het aantal hoesters, niezers en snottebellen zal de komende weken en maanden angstaanjagend stijgen, om tijdens de eindejaarsfeesten naar een hoogtepunt te klimmen. Is er dan niets tegen verkoudheden opgewassen? Wat kunnen we zélf ondernemen om van deze vervelende verkoudheden gespaard te blijven? Kunnen we ons wel wapenen tegen verkoudheden?


Tegen verkoudheden en griep is weinig kruid opgewassen. In het vooruitzicht van de winter, kan je wél je weerstand versterken met het slikken van voedingssuppelementen. Dat helpt, maar verwacht er géén wonderen van. Een hoge weerstand is geen zekerheid tegen verkoudheden. Geef nu al je weerstand een extra boost door het innemenen van voedingssupplementen als echinacea of koninginnebrij. Zo heb je tegen het najaar voldoende weerstand opgebouwd.

Niemand is immuum

Over één ding zijn wetenschapopers eensgezind: niemand is immuum tegen verkoudheden. Toch mogen we niet uitsluitend de negatieve aspecten van verkoudheden benadrukken. Volgens wetenschappers bewijzen deze vervelende verkoudheden dat we... perfect gezond zijn! Het krijgen van verkoudheden bewijst volgens hen dat ons afweersysteem afdoende werkt tegen het legertje bacteriën en virussen dat ons de komende weken en maanden steeds nadrukkelijker zal bedreigen. We kunnen tegen verkoudheden enkel preventief werken, in de hoop dat ze ons dit jaar zullen voorbijgaan. Een afdoend geneesmiddel tegen verkoudheden bestaat nog steeds niet. Maar wat dan gezegd van de vele huis, tuin en keukenmiddelen die door onze voorouders zo veelvuldig werden gebruikt?

Kippensoep preventief tegen verkoudheden

Dagelijks een bord soep houdt verkoudheden buitenshuis. Een veel gehoord gezegde, dat nog waar is ook. Bij verkoudheden zijn onze witte bloedcellen ontstoken. Recent wetenschappelijk onderzoek leerde ons dat de werking van kippensoep deze onsteking onderdrukt.  Dat is belangrijk, want het zijn deze ontstoken witte bloedcellen die ons laten hoesten. En niet alleen kippensoep, maar alle soorten soep zijn doeltreffend om de vervelende gevolgen van verkoudheden of griep te verzachten.


Extra hyghiëne helpt tegen verkoudheden  

Extra hyghiëne tegen verkoudheden is zeker geen fabeltje, het helpt écht. Was regelmatig je handen. Bedenk hierbij dat wetenschappelijk onderzoek uitwees dat bacteriëndodende wasgels zeker niet doeltreffender zijn dan gewone handzeep. Wrijf bij verkoudheden en griep zo weinig mogelijk in je ogen, en blijf uit je neus en mond. Zo geef je zowel virussen als bacteriën veel minder kans.

Handdruk besmettelijker dan zoen, en ... denk positief


Verder zijn dezelfde wetenschappers ervan overtuigd dat handen drukken bij een verkoudheid veel besmettelijker is dan... zoenen! De meeste bacteriën en virussen bevinden zich immers in onze neus. Met je lippen geraak je daar niet, met je handen des te meer. Blijf steeds positief denken, positivo's zijn minder vaak ziek. Een positieve levensstijl helft tegen vele aandoeningen, maar desondanks kunnen ook positivo's verkouden én ziek worden.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Voeding: dit mag je eten bij een maagontsteking

Een maagontsteking of gastritis is een veel voorkomende aandoening die spijtig genoeg nog teveel wordt onderschat. Een maagontsteking is zeker niet leeftijdsgebonden, maar komt wél veel meer bij vijftigplussers. Het is meestal het gevolg van een ongezonde levensstijl. Er zijn uiteraard veel meer oorzaken van gastritis. Je voeding is erg belangrijk bij het voorkomen van een maagontsteking. Wat mag je dan wél eten en welke voeding is zéker te mijden?

Een maagontsteking is eigenlijk niets anders dan een ontsteking van je maagslijmlvlies. Daar zijn verschillende oorzaken voor. In de eerste plaats is zo'n ontsteking van je maagslijmvlies het gevolg van een acute of van een langdurige en dus chronische irritatie van het slijmvlies van je maag. Een maagontsteking komt vooral bij vijftigplussers, soms zelfs zonder dat ze het zelf beseffen omdat gastritis lang niet altijd gepaard gaat met symptomen. Een maagaandoening steekt soms plots de koop op, maar is in de meeste gevallen het gevolg va…

Vitamine B 17 in staat kanker cellen te doden

Kanker is zonder twijfel de meest dodelijke ziekte, zéker in de geïndustrialiseerde wereld. Valt de diagnose, dan worden we met het onvermijdelijke geconfronteerd en stort letterlijk onze wereld in. Er werden al wel heel wat therapieën ontwikkeld die de kankerpatiënt langer en in meer comfortabele omstandigheden doet leven. Een écht doeltreffend geneesmiddel tegen de gevreesde ziekte werd vooralsnog niet gevonden. Volgens sommigen ligt de oplossing nochtans voor het grijpen. Voedsel rijk aan vitamine B 17 is volgens velen in staat kankercellen te doden. Vitamine B 17 komt in heel wat voedingsstoffen voor en wordt niet voor niets de natuurlijke chemokuur genoemd. Wat is deze wondervitamine B 17 dan wel, en wat doet ze in ons lichaam?Vitamine B17 is wellicht minder bekend dan zijn overige collega's uit de B- familie, maar daarom dus zeker niet minder belangrijk. Vitamine B17 wordt in medische kringen ook wel laetrile genoemd. Het is net als zijn broertje de vitamine B15 een wat men …

Acute alvleesklierontsteking kan dodelijk zijn

Steve Jobs, stichter én bezieler van  Apple, overleed aan de gevolgen van kanker aan de alvleesklier of pancres. De wereld treurde om Steve Jobs, die gedurende vele jaren het aangezicht van onze maatschappij mee bepaalde, maar tegelijkertijd maakten we ook op negatieve wijze kennis met onze alvleesklier. De meerderheid wist niet eens van het bestaan van dit orgaan. Nochtans speelt je alvleesklier een erg belangrijke rol bij het spijsverteringsproces. Wat is nu precies de alvleesklier en  welke functie heeft dit orgaan? Wat zijn de symptomen van problemen met de alvleesklier, en hoe kunnen we deze in  de eerste plaats voorkomen, maar ook genezen?


Ondanks onze geringe kennis van de alvleesklier of pancreas, heeft dit orgaan een erg belangrijke functie. Je alvleesklier is een langgerekte, trosvormige en één van de grootste klieren van je lichaam. Je alvleesklier bevindt zich achter in je bovenbuik,  en is de naaste buur van je twaalfvingerige darm, je lever en je gal. Bij volwassenen is d…