Soep en extra hyghiëne helpen tegen verkoudheden

Met de start van het nieuwe schooljaar begint meteen ook een nieuw nies en snotterseizoen. Inderdaad, het duurt niet langer dan twee weken of onze hartediefjes komen met hun eerste, maar lang niet de laatste verkoudheid naar huis. Eens de virussen en bacteriën binnenskamers, nestelen ze er zich meestal voor een ganse winter. Het aantal hoesters, niezers en snottebellen zal de komende weken en maanden angstaanjagend stijgen, om tijdens de eindejaarsfeesten naar een hoogtepunt te klimmen. Is er dan niets tegen verkoudheden opgewassen? Wat kunnen we zélf ondernemen om van deze vervelende verkoudheden gespaard te blijven? Kunnen we ons wel wapenen tegen verkoudheden?


Tegen verkoudheden en griep is weinig kruid opgewassen. In het vooruitzicht van de winter, kan je wél je weerstand versterken met het slikken van voedingssuppelementen. Dat helpt, maar verwacht er géén wonderen van. Een hoge weerstand is geen zekerheid tegen verkoudheden. Geef nu al je weerstand een extra boost door het innemenen van voedingssupplementen als echinacea of koninginnebrij. Zo heb je tegen het najaar voldoende weerstand opgebouwd.

Niemand is immuum

Over één ding zijn wetenschapopers eensgezind: niemand is immuum tegen verkoudheden. Toch mogen we niet uitsluitend de negatieve aspecten van verkoudheden benadrukken. Volgens wetenschappers bewijzen deze vervelende verkoudheden dat we... perfect gezond zijn! Het krijgen van verkoudheden bewijst volgens hen dat ons afweersysteem afdoende werkt tegen het legertje bacteriën en virussen dat ons de komende weken en maanden steeds nadrukkelijker zal bedreigen. We kunnen tegen verkoudheden enkel preventief werken, in de hoop dat ze ons dit jaar zullen voorbijgaan. Een afdoend geneesmiddel tegen verkoudheden bestaat nog steeds niet. Maar wat dan gezegd van de vele huis, tuin en keukenmiddelen die door onze voorouders zo veelvuldig werden gebruikt?

Kippensoep preventief tegen verkoudheden

Dagelijks een bord soep houdt verkoudheden buitenshuis. Een veel gehoord gezegde, dat nog waar is ook. Bij verkoudheden zijn onze witte bloedcellen ontstoken. Recent wetenschappelijk onderzoek leerde ons dat de werking van kippensoep deze onsteking onderdrukt.  Dat is belangrijk, want het zijn deze ontstoken witte bloedcellen die ons laten hoesten. En niet alleen kippensoep, maar alle soorten soep zijn doeltreffend om de vervelende gevolgen van verkoudheden of griep te verzachten.


Extra hyghiëne helpt tegen verkoudheden  

Extra hyghiëne tegen verkoudheden is zeker geen fabeltje, het helpt écht. Was regelmatig je handen. Bedenk hierbij dat wetenschappelijk onderzoek uitwees dat bacteriëndodende wasgels zeker niet doeltreffender zijn dan gewone handzeep. Wrijf bij verkoudheden en griep zo weinig mogelijk in je ogen, en blijf uit je neus en mond. Zo geef je zowel virussen als bacteriën veel minder kans.

Handdruk besmettelijker dan zoen, en ... denk positief


Verder zijn dezelfde wetenschappers ervan overtuigd dat handen drukken bij een verkoudheid veel besmettelijker is dan... zoenen! De meeste bacteriën en virussen bevinden zich immers in onze neus. Met je lippen geraak je daar niet, met je handen des te meer. Blijf steeds positief denken, positivo's zijn minder vaak ziek. Een positieve levensstijl helft tegen vele aandoeningen, maar desondanks kunnen ook positivo's verkouden én ziek worden.


Reacties