Doorgaan naar hoofdcontent

Pigmentvlekken verwijderen doe je zo

Kraaienpootjes, rimpels en pigmentvlekken. Evenveel tekenen des tijds, die onze huid ontsieren. Willen we er niet allemaal zo vlug mogelijk komaf mee maken? Er zo lang mogelijk jong uitzien, is toch ieders betrachting? Vele crèmes en behandelingen beloven je de eeuwige jeugd, maar hoe geloofwaardig zijn al deze mooie beloften? Ouderdomsrimpels en kraaienpootjes kan je er wél zoveel mogelijk mee verdoezelen, maar hoe zit het met hardnekkige pigmentvlekken in onze huid? Hoe ontstaan ze, en wat kan je er tegen beginnen? Recent werd de pigmentlaser in de strijd geworpen, maar is deze wel voor iedereen inzetbaar? Hoe gaat zo'n behandeling met de pigmentlaser precies in zijn werk?


Zowel ouderdomsrimpels als kraaienpootjes vormen al lang geen probleem meer en kunnen zonder probleemloos gladgestreken en/of opgevuld worden. Nu dat varkentje is gewassen, zoekt de schoonheidsindustrie uiteraard een andere bron van inkomsten, en dat zijn nu de pigments- of ouderdomsvlekken geworden. Als we alle schoonheidsspecialisten mogen geloven, zal ook dit huidprobleem niet lang aanslepen vooraleer definitief mee afgerekend wordt. Voorlopig proberen dermatologen deze pigmentvlekken zoveel mogelijk te verdoezelen met behulp van allerlei oplichtende en vlekverwijderende middelen. En nu wordt dus de pigmentslaser ingeschakeld.

Heldere en egale huidskleur statussymbool

De ganse whitening hype die de laatste jaren ontstond, is niet meer te stuiten. Deze trend kwam onverwacht overgewaaid vanuit Japan. Daar is een jeugdige, strakke en egale huid uitgegroeid tot een waar statussymbool. Voor ons betekent dat er zo lang mogelijk jong uitzien. De recente behandeling met de pigmentlaser werd in een erg korte tijdspanne dan ook enorm populair.

Tekort aan melanocyten

Pigmentsvlekken zijn het resultaat van het verouderingsproces van je huid. Het zijn vlakke en donkerkleurige vlekken die vooral op die plaatsen ontstaan die het meest aan het zonlicht worden blootgesteld. Met ouder worden nemen deze pigmentvlekken toe, als gevolg van het verminderen van het aantal melanocyten in ons lichaam. De concentratie melanocyten verminderen met ouder worden. Melanocyten zijn huidcellen die melanine aangemaken. Deze stof zorgt op zijn beurt voor een jonge, strakke en stralende huid. Door het verminderen van het melaninegehalte in onze cellen, wordt je huid meer blootgesteld aan de schadelijke UV- stralen van de zon. Deze ultra- violette stralen wijzigen het DNA van je huid, waardoor allerlei huidbeschadigingen ontstaan, waaronder kraaienpootjes, rimpels en pigmentvlekken de meest voorkomende.

Crèmes en zalfjes niet opgewassen tegen pigmentvlekken

Tot hiertoe probeerde men deze pigmentvlekken aan te pakken met allerlei crèmes en zalfjes, die dan ook vlotjes over de toonbank gaan. Volgens wetenschappers is het echter onmogelijk daarmee pigmentvlekken te verwijderen. Deze zijn meestal zo diep in je huid doorgedrongen, dat ze met deze crèmes en zalfjes onmogelijk bereikbaar zijn. 

Medium dept peeling tegen vele pigmentvlekken

De pigmentlaser pakt deze pigmentvlekken wel grondig aan. De pigmentlaser maakt gebruik van licht, waardoor hij in staat is pigmenten te verbrijzelen en af te breken. Heb je te kampen met een heleboel pigmentvlekken, dan kan ook deze laser daar onmogelijk tegen op. Voor zij met vele pigmentvlekken, werd de Medium depth peeling ontwikkeld. Deze peeling dringt tot diep in je huidlagen door, waardoor alle pigmentvlekjes worden weggebleekt. De huidzone rond de ouderdomsvlekjes wordt mee opgefrist. De kans dat deze pigmenvlekken zich later weer manifesteren is echter erg groot.


Pigmentvlekken voorkomen

Je kan echter beter voorkomen dan genezen, en dat is met deze pigmentvlekken eveneens het geval. Het ontstaan van pigmentvlekken kan je voorkomen, of tenminste vertragen, door je huid doeltreffend te beschermen tegen de zon. Een goed beschermende zonnecrème, dat is er een met minstens beschermingsfactor vijftig, is een must. We gebruiken deze zonnecrème niet alleen in de zomer, maar ook gedurende de rest van het jaar. Zelfs bij bewolkt weer zijn de schadelijke ultraviolette stralen actief. Zonnecrèmes smeren is nooit te laat, maar zal uiteraard je verouderingsproces onmogelijk stoppen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Voeding: dit mag je eten bij een maagontsteking

Een maagontsteking of gastritis is een veel voorkomende aandoening die spijtig genoeg nog teveel wordt onderschat. Een maagontsteking is zeker niet leeftijdsgebonden, maar komt wél veel meer bij vijftigplussers. Het is meestal het gevolg van een ongezonde levensstijl. Er zijn uiteraard veel meer oorzaken van gastritis. Je voeding is erg belangrijk bij het voorkomen van een maagontsteking. Wat mag je dan wél eten en welke voeding is zéker te mijden?

Een maagontsteking is eigenlijk niets anders dan een ontsteking van je maagslijmlvlies. Daar zijn verschillende oorzaken voor. In de eerste plaats is zo'n ontsteking van je maagslijmvlies het gevolg van een acute of van een langdurige en dus chronische irritatie van het slijmvlies van je maag. Een maagontsteking komt vooral bij vijftigplussers, soms zelfs zonder dat ze het zelf beseffen omdat gastritis lang niet altijd gepaard gaat met symptomen. Een maagaandoening steekt soms plots de koop op, maar is in de meeste gevallen het gevolg va…

Vitamine B 17 in staat kanker cellen te doden

Kanker is zonder twijfel de meest dodelijke ziekte, zéker in de geïndustrialiseerde wereld. Valt de diagnose, dan worden we met het onvermijdelijke geconfronteerd en stort letterlijk onze wereld in. Er werden al wel heel wat therapieën ontwikkeld die de kankerpatiënt langer en in meer comfortabele omstandigheden doet leven. Een écht doeltreffend geneesmiddel tegen de gevreesde ziekte werd vooralsnog niet gevonden. Volgens sommigen ligt de oplossing nochtans voor het grijpen. Voedsel rijk aan vitamine B 17 is volgens velen in staat kankercellen te doden. Vitamine B 17 komt in heel wat voedingsstoffen voor en wordt niet voor niets de natuurlijke chemokuur genoemd. Wat is deze wondervitamine B 17 dan wel, en wat doet ze in ons lichaam?Vitamine B17 is wellicht minder bekend dan zijn overige collega's uit de B- familie, maar daarom dus zeker niet minder belangrijk. Vitamine B17 wordt in medische kringen ook wel laetrile genoemd. Het is net als zijn broertje de vitamine B15 een wat men …

Acute alvleesklierontsteking kan dodelijk zijn

Steve Jobs, stichter én bezieler van  Apple, overleed aan de gevolgen van kanker aan de alvleesklier of pancres. De wereld treurde om Steve Jobs, die gedurende vele jaren het aangezicht van onze maatschappij mee bepaalde, maar tegelijkertijd maakten we ook op negatieve wijze kennis met onze alvleesklier. De meerderheid wist niet eens van het bestaan van dit orgaan. Nochtans speelt je alvleesklier een erg belangrijke rol bij het spijsverteringsproces. Wat is nu precies de alvleesklier en  welke functie heeft dit orgaan? Wat zijn de symptomen van problemen met de alvleesklier, en hoe kunnen we deze in  de eerste plaats voorkomen, maar ook genezen?


Ondanks onze geringe kennis van de alvleesklier of pancreas, heeft dit orgaan een erg belangrijke functie. Je alvleesklier is een langgerekte, trosvormige en één van de grootste klieren van je lichaam. Je alvleesklier bevindt zich achter in je bovenbuik,  en is de naaste buur van je twaalfvingerige darm, je lever en je gal. Bij volwassenen is d…