Pigmentvlekken verwijderen doe je zo

Kraaienpootjes, rimpels en pigmentvlekken. Evenveel tekenen des tijds, die onze huid ontsieren. Willen we er niet allemaal zo vlug mogelijk komaf mee maken? Er zo lang mogelijk jong uitzien, is toch ieders betrachting? Vele crèmes en behandelingen beloven je de eeuwige jeugd, maar hoe geloofwaardig zijn al deze mooie beloften? Ouderdomsrimpels en kraaienpootjes kan je er wél zoveel mogelijk mee verdoezelen, maar hoe zit het met hardnekkige pigmentvlekken in onze huid? Hoe ontstaan ze, en wat kan je er tegen beginnen? Recent werd de pigmentlaser in de strijd geworpen, maar is deze wel voor iedereen inzetbaar? Hoe gaat zo'n behandeling met de pigmentlaser precies in zijn werk?


Zowel ouderdomsrimpels als kraaienpootjes vormen al lang geen probleem meer en kunnen zonder probleemloos gladgestreken en/of opgevuld worden. Nu dat varkentje is gewassen, zoekt de schoonheidsindustrie uiteraard een andere bron van inkomsten, en dat zijn nu de pigments- of ouderdomsvlekken geworden. Als we alle schoonheidsspecialisten mogen geloven, zal ook dit huidprobleem niet lang aanslepen vooraleer definitief mee afgerekend wordt. Voorlopig proberen dermatologen deze pigmentvlekken zoveel mogelijk te verdoezelen met behulp van allerlei oplichtende en vlekverwijderende middelen. En nu wordt dus de pigmentslaser ingeschakeld.

Heldere en egale huidskleur statussymbool

De ganse whitening hype die de laatste jaren ontstond, is niet meer te stuiten. Deze trend kwam onverwacht overgewaaid vanuit Japan. Daar is een jeugdige, strakke en egale huid uitgegroeid tot een waar statussymbool. Voor ons betekent dat er zo lang mogelijk jong uitzien. De recente behandeling met de pigmentlaser werd in een erg korte tijdspanne dan ook enorm populair.

Tekort aan melanocyten

Pigmentsvlekken zijn het resultaat van het verouderingsproces van je huid. Het zijn vlakke en donkerkleurige vlekken die vooral op die plaatsen ontstaan die het meest aan het zonlicht worden blootgesteld. Met ouder worden nemen deze pigmentvlekken toe, als gevolg van het verminderen van het aantal melanocyten in ons lichaam. De concentratie melanocyten verminderen met ouder worden. Melanocyten zijn huidcellen die melanine aangemaken. Deze stof zorgt op zijn beurt voor een jonge, strakke en stralende huid. Door het verminderen van het melaninegehalte in onze cellen, wordt je huid meer blootgesteld aan de schadelijke UV- stralen van de zon. Deze ultra- violette stralen wijzigen het DNA van je huid, waardoor allerlei huidbeschadigingen ontstaan, waaronder kraaienpootjes, rimpels en pigmentvlekken de meest voorkomende.

Crèmes en zalfjes niet opgewassen tegen pigmentvlekken

Tot hiertoe probeerde men deze pigmentvlekken aan te pakken met allerlei crèmes en zalfjes, die dan ook vlotjes over de toonbank gaan. Volgens wetenschappers is het echter onmogelijk daarmee pigmentvlekken te verwijderen. Deze zijn meestal zo diep in je huid doorgedrongen, dat ze met deze crèmes en zalfjes onmogelijk bereikbaar zijn. 

Medium dept peeling tegen vele pigmentvlekken

De pigmentlaser pakt deze pigmentvlekken wel grondig aan. De pigmentlaser maakt gebruik van licht, waardoor hij in staat is pigmenten te verbrijzelen en af te breken. Heb je te kampen met een heleboel pigmentvlekken, dan kan ook deze laser daar onmogelijk tegen op. Voor zij met vele pigmentvlekken, werd de Medium depth peeling ontwikkeld. Deze peeling dringt tot diep in je huidlagen door, waardoor alle pigmentvlekjes worden weggebleekt. De huidzone rond de ouderdomsvlekjes wordt mee opgefrist. De kans dat deze pigmenvlekken zich later weer manifesteren is echter erg groot.


Pigmentvlekken voorkomen

Je kan echter beter voorkomen dan genezen, en dat is met deze pigmentvlekken eveneens het geval. Het ontstaan van pigmentvlekken kan je voorkomen, of tenminste vertragen, door je huid doeltreffend te beschermen tegen de zon. Een goed beschermende zonnecrème, dat is er een met minstens beschermingsfactor vijftig, is een must. We gebruiken deze zonnecrème niet alleen in de zomer, maar ook gedurende de rest van het jaar. Zelfs bij bewolkt weer zijn de schadelijke ultraviolette stralen actief. Zonnecrèmes smeren is nooit te laat, maar zal uiteraard je verouderingsproces onmogelijk stoppen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Voeding: dit mag je eten bij een maagontsteking

Aangepaste voeding verzacht symptomen gordelroos

Vitamine B 17 in staat kanker cellen te doden