Doorgaan naar hoofdcontent

Nieuw en gezonder atkins dieet voor meer gewichtsverlies

Overgewicht wordt volgens wetenschappers dé epidemie van de 21 ste eeuw. We proberen dan ook alles om overtollige kilo's definitief kwijt te raken. We hebben daarbij de keuze uit ontelbare diëten die ons stuk voor stuk spectaculaire resultaten  beloven. Eén van  de vele koolhydraten diëten is het Atkins dieet, dat wereldwijd reeds door miljoenen zwaargewichten werd gevolgd
Wat zijn de principes van dit dieet en is het wel een gezonde manier van afvallen?


Amerikaanse wetenschappers onderzochten maar liefst ruim150 studies over de invloed van het Atkins dieet op de gezondheidheidseffecten en het gewichtverlies. Dit alles resulteerde in  een grondig aangepast Atkins dieet,  een verbeterde versie is van het oorspronkelijke Atkin s dieet.


Wat zijn de principes van het Atkins dieet?


In het oorspronkelijk Atkins dieet is het eten van koolhydraten slechts in beperkte mate toegelaten, proteïnes daarentegen zijn dan weer verplicht.
In de vernieuwde versie van het dieet werden de oorspronkelijke principes van het Atkins dieet beperkt. De proteïne-inname varieert nu tussen 110 en 170 gram per maaltijd. In plaats van de 20 gram koolhydraten uit het initiële Atkins dieet, moet je nu enkel de verteerbare variant tellen. Groenten zijn in de vernieuwde versie altijd toegestaan zodat nu ook vegetariërs en veganisten het Atkins dieet kunnen volgen. Na twee weken zijn bovendien bessen, noten, boonsoorten en zelfs alcohol toegestaan. Eens je op vijf kilo van je streefgewicht ben aanbeland, mag je opnieuw brood, rijst en zelfs pasta in je menu opnemen.
Ten strengste verboden in het Atkins dieet zijn frisdranken, fruitsappen, voeding op basis van bloem en/of suiker, snoep, dieetvoeding, junkfood, kauwgom, muntjes en voedingsmiddelen met transvetten.


Gezondheidsklachten door gewijzigd eetpatroon


Als gevolg van een sterk gewijzigd eetpatroon, kan het Atkins dieet aanvankelijk hoofdpijn, duizeligheid en constipatie tot gevolg hebben. Extra drinken en voldoende zoutinname biedt in dat geval uitkomst. Houden deze klachten aan, dan mag je extra groenten, noten en zaden eten. Bij beperkt gewichtsverlies, mag je zelfs de eerste dieetfase overslaan. Vooraleer je aan het dieet begint, lees je je dus best eerst in. Check daarom atkinsdieet.nl voor meer informatie omtrent dit dieet.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Voeding: dit mag je eten bij een maagontsteking

Een maagontsteking of gastritis is een veel voorkomende aandoening die spijtig genoeg nog teveel wordt onderschat. Een maagontsteking is zeker niet leeftijdsgebonden, maar komt wél veel meer bij vijftigplussers. Het is meestal het gevolg van een ongezonde levensstijl. Er zijn uiteraard veel meer oorzaken van gastritis. Je voeding is erg belangrijk bij het voorkomen van een maagontsteking. Wat mag je dan wél eten en welke voeding is zéker te mijden?

Een maagontsteking is eigenlijk niets anders dan een ontsteking van je maagslijmlvlies. Daar zijn verschillende oorzaken voor. In de eerste plaats is zo'n ontsteking van je maagslijmvlies het gevolg van een acute of van een langdurige en dus chronische irritatie van het slijmvlies van je maag. Een maagontsteking komt vooral bij vijftigplussers, soms zelfs zonder dat ze het zelf beseffen omdat gastritis lang niet altijd gepaard gaat met symptomen. Een maagaandoening steekt soms plots de koop op, maar is in de meeste gevallen het gevolg va…

Vitamine B 17 in staat kanker cellen te doden

Kanker is zonder twijfel de meest dodelijke ziekte, zéker in de geïndustrialiseerde wereld. Valt de diagnose, dan worden we met het onvermijdelijke geconfronteerd en stort letterlijk onze wereld in. Er werden al wel heel wat therapieën ontwikkeld die de kankerpatiënt langer en in meer comfortabele omstandigheden doet leven. Een écht doeltreffend geneesmiddel tegen de gevreesde ziekte werd vooralsnog niet gevonden. Volgens sommigen ligt de oplossing nochtans voor het grijpen. Voedsel rijk aan vitamine B 17 is volgens velen in staat kankercellen te doden. Vitamine B 17 komt in heel wat voedingsstoffen voor en wordt niet voor niets de natuurlijke chemokuur genoemd. Wat is deze wondervitamine B 17 dan wel, en wat doet ze in ons lichaam?Vitamine B17 is wellicht minder bekend dan zijn overige collega's uit de B- familie, maar daarom dus zeker niet minder belangrijk. Vitamine B17 wordt in medische kringen ook wel laetrile genoemd. Het is net als zijn broertje de vitamine B15 een wat men …

Acute alvleesklierontsteking kan dodelijk zijn

Steve Jobs, stichter én bezieler van  Apple, overleed aan de gevolgen van kanker aan de alvleesklier of pancres. De wereld treurde om Steve Jobs, die gedurende vele jaren het aangezicht van onze maatschappij mee bepaalde, maar tegelijkertijd maakten we ook op negatieve wijze kennis met onze alvleesklier. De meerderheid wist niet eens van het bestaan van dit orgaan. Nochtans speelt je alvleesklier een erg belangrijke rol bij het spijsverteringsproces. Wat is nu precies de alvleesklier en  welke functie heeft dit orgaan? Wat zijn de symptomen van problemen met de alvleesklier, en hoe kunnen we deze in  de eerste plaats voorkomen, maar ook genezen?


Ondanks onze geringe kennis van de alvleesklier of pancreas, heeft dit orgaan een erg belangrijke functie. Je alvleesklier is een langgerekte, trosvormige en één van de grootste klieren van je lichaam. Je alvleesklier bevindt zich achter in je bovenbuik,  en is de naaste buur van je twaalfvingerige darm, je lever en je gal. Bij volwassenen is d…