Koffie dieet doeltreffend maar zeker niet onschuldig

Zwaarlijvigheid en obesitas nemen angstaanjagende vormen aan. Het legertje zwaargewichten wordt niet alleen groter, maar ook jonger. We willen zo vlug mogelijk ons meest ideale gewicht bereiken en behouden, maar dan wél zonder al té veel inspanningen. Wordt daarom het koffie dieet zo populair? Is deze  afslankkoffie wel koffie, en wat maakt deze dan zo speciaal? Hoe werkt afslankoffie precies en hoe doeltreffend is dit bakje troost? Heeft het koffie dieet negatieve gevolgen voor je gezondheid, en is het wel voor iedereen geschikt om er extra lichaamsgewicht mee te verliezen?

Hoe is het mogelijk dat je gewicht verliest door het drinken van deze koffie?  Wat sommigen ook beweren, de afslankkoffie die bij het koffie dieet wordt gebruikt, is wel degelijk zuivere koffie. Afslankkoffie is hoofdzakelijk samengesteld uit klassieke Arabica koffiebonen. Deze koffiesoort heeft van nature een lagere cafeïnegehalte, en wordt bij afslankkoffie niet geroosterd,  waardoor deze koffie over een hogere concentratie aminozuren beschikt. Dat is belangrijk voor je koffie dieet. Aminozuren versnellen je metabolisme of vetverbranding.

Puur natuurproduct
Naast de Arabica koffie, zit in afslankoffie ook nog Genoderma Lucidum, ook wel Lingzhi genoemd. Het betreft een zuiver natuurproduct, dat je helpt je bloeddruk op peil te houden. Lingzhi heeft ook een positief effect op je afweersysteem, en werkt cholesterolverlagend. Lingzi zuivert je lichaam van alle schadelijke stoffen.


Afslankkoffie met groene koffiebonen

Naast Arabica koffiebonen en Lingzhi, bevat afslankkoffie voor je koffie dieet ook nog groene koffiebonen. Deze zijn afkomstig van koffieplanten waarvan de besjes die de boon omhullen, in volle zon werden gedroogd. Nadat deze groene koffiebonen uit hun besjes zijn gehaald, worden ze, net als hun Arabica- broertjes, ongeroosterd gebruikt. Ongeroosterde, groene koffiebonen zijn belangrijk binnen je koffie dieet. Ze verminderen de opname van suikers, en zetten deze samen met je lichaamsvet versneld om in energie, hetgeen je lichaamsgewicht doet verliezen. Groene koffiebonen ondersteunen de werking van je anti-oxidanten, waardoor extra schadelijke afvalstoffen worden afgevoerd.

Koffie dieet combineren met lichaamsbeweging

Deze afslankkoffie gebruik je samen met een gezond dieet en extra lichaamsbeweging. Een dieet is pas doeltreffend in een gezonde, evenwichtige én gevarieerde voeding, en daar past deze afslankkoffie perfect bij. Met deze combinatie kan je het welbekende jojo- effect voorkomen. Door de aanwezigheid van groene koffie in deze afslankkoffie, schakelt het vermageringsproces in een hogere versnelling.

Afslankkoffie vervangt geen maaltijdDenk eraan dat deze afslankkoffie geen maaltijdvervanger is, maar je drinkt dit zoals gewone koffie samen met een volwaardige maaltijd. Afslankkoffie geeft een extra dimensie aan je koffie dieet en zal je vlugger kilo's doen kwijt raken. Twee kopjes afslankkoffie is ruimschoots voldoende. Dat geeft je extra energie. Té veel afslankkoffie drinken zal je op termijn slaapproblemen bezorgen. Bereikte je jouw streefgewicht, dan kan je deze koffie blijven drinken, die zorgt ervoor dat je gewicht op peil houdt.


Koffie dieet met groene koffie niet voor iedereen

Toch is een koffie dieet met afslankkoffie lang niet voor iedereen geschikt. Dit koffie dieet is ongeschikt voor jongeren onder de vijftien jaar en zestigplussers, voor zwangere vrouwen of voor vrouwen die borstvoeding geven, en  voor patiënten met hartfalen.

Afslankkoffie... zuivere koffie?

Ondanks alle positieve effecten op je gezondheid, blijft het ook met afslankkoffie oppassen geblazen. Sommige afslankkoffie's kunnen sibutramine bevatten, een illegaal geneesmiddel dat gebruikt wordt voor de behandeling van... overgewicht en obesitas. Stoffen als sibutramine verhogen je risico op hart- en vaatziekten zoals een beroerte of een hartaanval. Vooral in Green Coffie 800 wordt dit verboden bestanddeel in een hoge dosering aangetroffen. Wees dus voorzichtig, en koop je afslankkoffie bij een betrouwbare leverancier zoals natuurwinkels of bio- shops. Ze moeten je zekerheid kunnen geven over de samenstelling van hun afslankkoffie. Dit laatste vormt in vele gevallen ook een probleem. Bij sommige afslankkoffie's wordt zelfs geen samenstelling vrijgegeven. Laat afslankkoffie met een onbekende samenstelling links liggen. Afslankkoffie wordt ook online aangeboden. Ook dit is af te raden, want dan heb je naar de samenstelling van je afslankoffie meestal het raden!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Voeding: dit mag je eten bij een maagontsteking

Aangepaste voeding verzacht symptomen gordelroos

Vitamine B 17 in staat kanker cellen te doden