Doorgaan naar hoofdcontent

Doe er wat aan: Zweetvoeten beïnvloeden je liefdesleven

Zweetvoeten, je zal er maar mee opgescheept zitten! Het is zonder meer een erg vervelend probleem, waar veel mensen door geplaagd worden. Naast hun indringende geur, zijn ze véél minder onschuldig dan je wel denkt. Kamp je met zweetvoeten, zorg dan voor een vlugge én doeltreffende behandeling. Verwaarloosde zweetvoeten veroorzaken meer ernstige voetproblemen, waaronder schadelijke voetschimmels en bacteriën, en kunnen zelfs je liefdesleven in gevaar brengen. Er zijn vele oorzaken voor het ontstaan van zweetvoeten. Een goede voethyghiëne staat centraal bij voorkomen én behandelen van zweetvoeten. Hoe kan je preventief optreden tegen vervelende zweetvoeten, en hoe kan je ze best behandelen?


Zweetvoeten bezorgen je veel méér nadelen dan je zou vermoeden. Verwaarloosde zweetvoeten kunnen zelfs je sociaal leven volledig overhoop halen. Zweetvoeten zijn het gevolg van een overmatige zweetproductie. Overmatig zweten heeft de meest uiteenlopende oorzaken. Zowel een slechte lichamelijke conditie als ernstige stofwisselingsproblemen, stress en emotionele problemen, overmatig alcoholgebruik, een gebrekkige lichaamshyghiëne en een slechte kwaliteit van zowel schoenen als sokken, liggen meestal aan de basis van het ontstaan en de ontwikkeling van zweetvoeten.


Zo kan je zweetvoeten voorkomen

Kwalitatie goede schoenen en sokken staan centraal bij de preventie van zweetvoeten. Passende en ademende schoenen zoals Geox schoenen en vochtopslorpende sokken zijn inderdaad noodzakelijk ter voorkoming van zweetvoeten. Wil je er eindelijk verlost geraken, vervang dan je sokken dan meerdere keren per dag. Geurvreters helpen je het overtollige zweet verwijderen. Verwissel ook regelmatig van schoenen, en draag thuis slippers of sandalen.


Bacteriën- en schimmeldodende geneesmiddelen 


De basis van een zweetvoeten behandeling is erg uiteenlopend. Heb jij ook met onwelriekende zweetvoeten af te rekenen, dan zijn er bij de apotheker als de drogist verschillende geneesmiddelen tegen deze kwaal verkrijgbaar. Schimmel- en bacteriëndodende middelen zijn de voornaamsten. Wees voorzichtig met dergelijke geneesmiddelen. Gebruik ze zéker nooit bij wondjes of een beschadigde huid. Voetpoeders als boorzuurschilfers, talk- en/of babypoeders zijn extra vochtopslorpend en kunnen je dus ook helpen. Te veel van deze zweetwerende voetpoeders gebruiken is evenmin gezond, ze kunnen dan op hun beurt allerlei voetinfecties veroorzaken. Voetdeo's, parfums en etherische oliën met alcohol, kunnen je eveneens van je zweetproblemen. Kies bij voorkeur producten met alcohol, dat zorgt voor frisse en eengename voeten. Helpt niets van dit alles, raadpleeg dan zeker je huisarts.


Zweetvoeten beïnvloeden zelfs je liefdesleven

De gevolgen van zweetvoeten zijn groter dan je kan inschatten. Als gevolg van de schaamte voor hun zweetvoeten, ligt het liefdesleven van velen die daarmee worden geconfronteerd, overhoop. 
Eén vierde van alle zweetvoeters durft zelfs geen relatie te beginnen, en maarliefst twintig procent komt er zelfs voor uit dat hun zweetvoeten oorzaak waren van ernstige relatieproblemen en zelfs oorzaak waren van een scheiding.
Doe er dus zélf wat aan, en als niets helpt... vliegensvlug naar je huisdokter!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Voeding: dit mag je eten bij een maagontsteking

Een maagontsteking of gastritis is een veel voorkomende aandoening die spijtig genoeg nog teveel wordt onderschat. Een maagontsteking is zeker niet leeftijdsgebonden, maar komt wél veel meer bij vijftigplussers. Het is meestal het gevolg van een ongezonde levensstijl. Er zijn uiteraard veel meer oorzaken van gastritis. Je voeding is erg belangrijk bij het voorkomen van een maagontsteking. Wat mag je dan wél eten en welke voeding is zéker te mijden?

Een maagontsteking is eigenlijk niets anders dan een ontsteking van je maagslijmlvlies. Daar zijn verschillende oorzaken voor. In de eerste plaats is zo'n ontsteking van je maagslijmvlies het gevolg van een acute of van een langdurige en dus chronische irritatie van het slijmvlies van je maag. Een maagontsteking komt vooral bij vijftigplussers, soms zelfs zonder dat ze het zelf beseffen omdat gastritis lang niet altijd gepaard gaat met symptomen. Een maagaandoening steekt soms plots de koop op, maar is in de meeste gevallen het gevolg va…

Vitamine B 17 in staat kanker cellen te doden

Kanker is zonder twijfel de meest dodelijke ziekte, zéker in de geïndustrialiseerde wereld. Valt de diagnose, dan worden we met het onvermijdelijke geconfronteerd en stort letterlijk onze wereld in. Er werden al wel heel wat therapieën ontwikkeld die de kankerpatiënt langer en in meer comfortabele omstandigheden doet leven. Een écht doeltreffend geneesmiddel tegen de gevreesde ziekte werd vooralsnog niet gevonden. Volgens sommigen ligt de oplossing nochtans voor het grijpen. Voedsel rijk aan vitamine B 17 is volgens velen in staat kankercellen te doden. Vitamine B 17 komt in heel wat voedingsstoffen voor en wordt niet voor niets de natuurlijke chemokuur genoemd. Wat is deze wondervitamine B 17 dan wel, en wat doet ze in ons lichaam?Vitamine B17 is wellicht minder bekend dan zijn overige collega's uit de B- familie, maar daarom dus zeker niet minder belangrijk. Vitamine B17 wordt in medische kringen ook wel laetrile genoemd. Het is net als zijn broertje de vitamine B15 een wat men …

Acute alvleesklierontsteking kan dodelijk zijn

Steve Jobs, stichter én bezieler van  Apple, overleed aan de gevolgen van kanker aan de alvleesklier of pancres. De wereld treurde om Steve Jobs, die gedurende vele jaren het aangezicht van onze maatschappij mee bepaalde, maar tegelijkertijd maakten we ook op negatieve wijze kennis met onze alvleesklier. De meerderheid wist niet eens van het bestaan van dit orgaan. Nochtans speelt je alvleesklier een erg belangrijke rol bij het spijsverteringsproces. Wat is nu precies de alvleesklier en  welke functie heeft dit orgaan? Wat zijn de symptomen van problemen met de alvleesklier, en hoe kunnen we deze in  de eerste plaats voorkomen, maar ook genezen?


Ondanks onze geringe kennis van de alvleesklier of pancreas, heeft dit orgaan een erg belangrijke functie. Je alvleesklier is een langgerekte, trosvormige en één van de grootste klieren van je lichaam. Je alvleesklier bevindt zich achter in je bovenbuik,  en is de naaste buur van je twaalfvingerige darm, je lever en je gal. Bij volwassenen is d…