Doorgaan naar hoofdcontent

Ooglidcorrectie met laser voor vluggere genezing

We tonen steeds meer aandacht voor onze gezondheid en lichamelijke conditie. We doen dan ook al het mogelijke om er zo lang mogelijk jong uit te zien. Schoonheidschirurgie nam de laatste jaren dan ook een geweldige vlucht. Ooglidcorrecties zijn daarbij de meest uitgevoerde schoonheidsoperatie. Met deze ingreep wil men ouderdomsrimpels en/of kraaienpootjes rond de ogen,  wallen en overhangende vetlagen verwijderen. Lange tijd werd deze schoonheidsingreep uitgevoerd met het scalpel, maar nu maken plastische chirurgen ook gebruik van de laser. Hoe gaat men hierbij tewerk, en met welke resultaten mogen we verwachten vooraleer we tot een oogcorrectie beslissen? 

We proberen er zo lang mogelijk jong uit te zien, en zoeken dan ook alle mogelijke middelen om huidveroudering te stoppen. De zone rond onze oogleden zijn het gevoeligst voor het ontstaan van ouderdomsrimpels en kraaienpootjes. Deze zijn uiteraard het gevolg van ons verouderingsproces, waar we allemaal, vroeg of laat, mee worden geconfronteerd. Als gevolg van dit verouderingsproces zal de elasticiteit van de bindweefselvezels verminderen. Daardoor verliest in  eerste instantie de huid rond onze ogen haar strakheid en elasticiteit. Zo raakt die uiteindelijk los van de onderhuid, en gaat verslappenslap.

Vermoeidheid en hoofdpijn

De bindweefseloverschotten die zo ontstaan houden het vetweefsel binnen onze oogkas, en worden slapper. Door dit proces gaat het vet uiteindelijk uitpuilen. En precies dit uitpuilende vet ontsierende wallen onder onze ogen. Dat kan in extreme gevallen resulteren in vermoeidheidsverschijnselen en zware hoofdpijn, omdat we noodgedwongen onze hoogleden en voorhoofd voortdurend moeten optrrekken.


Rokers extra gevoelig


Rimpels,  kraaienpootjes en wallen onder de ogen komen in de ene familie meer voor dan in de andere. Bij hardnekkige rokers ontstaan deze ouderdomsverschijnselen al op jongere leeftijd. Om er ons jonger te laten uitzien, kunnen we onze toevlucht nemen tot facelifts, allerlei laserbehandelingen en inspuitingen. Een ooglidcorrectie levert echter het opvallendste resultaat op.

Lasercorrectie eenvoudiger dan met scalpel

Bij een ooglidcorrectie wordt de huid en de vorm van onze oogleden zoveel mogelijk aangepast. Om dit te realiseren heeft de chirurg de keuze tussen het scalpel of de laser. Zijn keuze is afhankelijk van  de hoeveelheid huid en vetweefsel die hij moet verwijderen, én uiteraard ook van de wensen van de patiënt. Sommige chirurgen gebruiken hoofdzakelijk het scalpel, anderen geven de voorkeur aan de laser. Met het scalpel wordt het teveel aan huid en vet weggesneden, met de CO2- laser brand men de huid weg. Deze laserbehandeling is voor de arts technisch veel eenvoudiger.


Met laser vlugger genezen


Deze laserbehandeling biedt ook de patiënt voordelen. Doordat de bloedvaatjes met de laser worden dichtgeschroeid, is het ontstaan van bloedingen hier zo goed als uitgesloten. Dat zorgt op zijn beurt voor een vluggere genezing.

Verzorging na ingreep

Na deze ooglidcorrectie is de huid rond de ogen gezwollen en rood. Om de gevolgen van de ingreep tot een minimum te beperken, worden koude compressen op de oogleden gelegd. De eerste dagen na de in greep wordt aangeraden zo weinig mogelijk lasten te tillen of te persen. Na amper vijf tot maximum tien  dagen mogen de hechtingen er uit. Werd oplosbaar hechtingsmateriaal gebruikt, dan is dat niet eens nodig. De superdunne huid van onze oogleden geneest vlug.

Scalpel geeft mooiste en beste resultaat

Volgens de meerderheid der plastische chirurgen geeft het scalpel nog steeds het mooiste en beste resultaat. Een ooglidcorrectie biedt meestal een langdurig resultaat, maar dit hangt af van het verloop van het verouderingsproces. Na enige tijd is een nieuwe ooglidcorrectie zelfs niet uitgesloten. Sommigen hebben na de ingreep lange tijd last van droge ogen als gevolg van slecht werkende traanklieren, of een prikkeling van het hoornvlies. Deze problemen zijn zeldzaam ,en van voorbijgaande aard.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Voeding: dit mag je eten bij een maagontsteking

Een maagontsteking of gastritis is een veel voorkomende aandoening die spijtig genoeg nog teveel wordt onderschat. Een maagontsteking is zeker niet leeftijdsgebonden, maar komt wél veel meer bij vijftigplussers. Het is meestal het gevolg van een ongezonde levensstijl. Er zijn uiteraard veel meer oorzaken van gastritis. Je voeding is erg belangrijk bij het voorkomen van een maagontsteking. Wat mag je dan wél eten en welke voeding is zéker te mijden?

Een maagontsteking is eigenlijk niets anders dan een ontsteking van je maagslijmlvlies. Daar zijn verschillende oorzaken voor. In de eerste plaats is zo'n ontsteking van je maagslijmvlies het gevolg van een acute of van een langdurige en dus chronische irritatie van het slijmvlies van je maag. Een maagontsteking komt vooral bij vijftigplussers, soms zelfs zonder dat ze het zelf beseffen omdat gastritis lang niet altijd gepaard gaat met symptomen. Een maagaandoening steekt soms plots de koop op, maar is in de meeste gevallen het gevolg va…

Vitamine B 17 in staat kanker cellen te doden

Kanker is zonder twijfel de meest dodelijke ziekte, zéker in de geïndustrialiseerde wereld. Valt de diagnose, dan worden we met het onvermijdelijke geconfronteerd en stort letterlijk onze wereld in. Er werden al wel heel wat therapieën ontwikkeld die de kankerpatiënt langer en in meer comfortabele omstandigheden doet leven. Een écht doeltreffend geneesmiddel tegen de gevreesde ziekte werd vooralsnog niet gevonden. Volgens sommigen ligt de oplossing nochtans voor het grijpen. Voedsel rijk aan vitamine B 17 is volgens velen in staat kankercellen te doden. Vitamine B 17 komt in heel wat voedingsstoffen voor en wordt niet voor niets de natuurlijke chemokuur genoemd. Wat is deze wondervitamine B 17 dan wel, en wat doet ze in ons lichaam?Vitamine B17 is wellicht minder bekend dan zijn overige collega's uit de B- familie, maar daarom dus zeker niet minder belangrijk. Vitamine B17 wordt in medische kringen ook wel laetrile genoemd. Het is net als zijn broertje de vitamine B15 een wat men …

Acute alvleesklierontsteking kan dodelijk zijn

Steve Jobs, stichter én bezieler van  Apple, overleed aan de gevolgen van kanker aan de alvleesklier of pancres. De wereld treurde om Steve Jobs, die gedurende vele jaren het aangezicht van onze maatschappij mee bepaalde, maar tegelijkertijd maakten we ook op negatieve wijze kennis met onze alvleesklier. De meerderheid wist niet eens van het bestaan van dit orgaan. Nochtans speelt je alvleesklier een erg belangrijke rol bij het spijsverteringsproces. Wat is nu precies de alvleesklier en  welke functie heeft dit orgaan? Wat zijn de symptomen van problemen met de alvleesklier, en hoe kunnen we deze in  de eerste plaats voorkomen, maar ook genezen?


Ondanks onze geringe kennis van de alvleesklier of pancreas, heeft dit orgaan een erg belangrijke functie. Je alvleesklier is een langgerekte, trosvormige en één van de grootste klieren van je lichaam. Je alvleesklier bevindt zich achter in je bovenbuik,  en is de naaste buur van je twaalfvingerige darm, je lever en je gal. Bij volwassenen is d…