Doorgaan naar hoofdcontent

Eieren zijn gezond en uitstekend tegen overgewicht

Velen van ons hebben niet ontbeten zonder hun  dagelijks eitje. Dat werd ons nochtans altijd sterk afgeraden. Wegens hun hoog cholesterolgehalte werd de limiet gesteld op twee eitjes per week. Amerikaanse wetenschappers bewezen nu met hun grootschaplig onderzoek het tegendeel. Eieren hebben een positief effect op onze gezondheid en passen in een gezond, evenwichtig en gevarieerd eetpatroon. Maar er is meer. Eieren zijn géén dikmakers zoals steeds werd beweerd. Integendeel,  ze passen in een gezond dieet, en zijn échte aanraders voor iedereen die overbodig lichaamsgewicht definitief kwijt wil!

Bij de meerderheid der landgenoten is een ontbijt niet compleet zonder eieren. Gekookt, gebakken, gepocheerd of als roerei... het smaakt allemaal even  lekker. Tot hiertoe werd steeds aangenomen dat eieren slecht waren voor onze gezondheid, wegens hun té hoog cholesterolgehalte. Niets van dus: eieren zijn gezond en je mag ze nu zelfs dagelijks naar binnen werken!

Eet gerust één eitje per dag

Daar waar steeds werd aangenomen dat we wekelijks niet méér dan twee eitjes mochten eten, hebben wetenschappers er niets op tegen dat we dagelijks één eitje eten. Hun cholesterolgehalte daalde de jongste jaren opmerkelijk, en ze bevatten nu zelfs méér viatminen dan ooit tevoren. Laat ze dus maar komen, die kakelverse eieren!

Doeltreffend eier- dieet

Volgens dezelfde Amerikaanse wetenschappers zijn eieren zelfs geschikt voor zij die gewicht willen verliezen. Eieren zijn immers bijzonder rijk aan eiwitten, waardoor we door het eten ervan vlugger een verzadigd gevoel krijgen, zodat we uiteindelijk minder caloriën verbruiken. Britse wetenschappers kwamen op hun beurt tot de vaststelling dat een eier- dieet écht doeltreffend is. Geen enkele deelnemer liet na hun eier- dieet een verhoogd cholesterolgehalte. Ze waren wél extra kilo's lichaamsgewicht kwijt!

Eieren rijk aan vitaminen en mineralen

Eieren zijn ook bijzonder rijk aan tal van vitaminen en mineralen. Ze bevatten een hoog gehalte eiwitten van biologische oorsprong. Eiwitten uit eieren komen perfect overeen  met onze lichaamseigen eiwitten. Eieren bevatten ook voor ons lichaam belangrijke (meervoudige) onverzadigde vetzuren. Amper één ei levert ons maar liefst 25 procent van onze dagelijks behoefte aan vitamine A. Daarnaast zijn ze rijk aan vitamine D,  E, K, B2, B5, B8,  B11 en B12, en  bevatten ze belangrijke concentraties mineralen als ijzer, natrium, kalium, calcium, fosfor en selenium. Eén ei van zestig gram is goed voor 87 caloriën.
Reacties

Populaire posts van deze blog

Voeding: dit mag je eten bij een maagontsteking

Een maagontsteking of gastritis is een veel voorkomende aandoening die spijtig genoeg nog teveel wordt onderschat. Een maagontsteking is zeker niet leeftijdsgebonden, maar komt wél veel meer bij vijftigplussers. Het is meestal het gevolg van een ongezonde levensstijl. Er zijn uiteraard veel meer oorzaken van gastritis. Je voeding is erg belangrijk bij het voorkomen van een maagontsteking. Wat mag je dan wél eten en welke voeding is zéker te mijden?

Een maagontsteking is eigenlijk niets anders dan een ontsteking van je maagslijmlvlies. Daar zijn verschillende oorzaken voor. In de eerste plaats is zo'n ontsteking van je maagslijmvlies het gevolg van een acute of van een langdurige en dus chronische irritatie van het slijmvlies van je maag. Een maagontsteking komt vooral bij vijftigplussers, soms zelfs zonder dat ze het zelf beseffen omdat gastritis lang niet altijd gepaard gaat met symptomen. Een maagaandoening steekt soms plots de koop op, maar is in de meeste gevallen het gevolg va…

Vitamine B 17 in staat kanker cellen te doden

Kanker is zonder twijfel de meest dodelijke ziekte, zéker in de geïndustrialiseerde wereld. Valt de diagnose, dan worden we met het onvermijdelijke geconfronteerd en stort letterlijk onze wereld in. Er werden al wel heel wat therapieën ontwikkeld die de kankerpatiënt langer en in meer comfortabele omstandigheden doet leven. Een écht doeltreffend geneesmiddel tegen de gevreesde ziekte werd vooralsnog niet gevonden. Volgens sommigen ligt de oplossing nochtans voor het grijpen. Voedsel rijk aan vitamine B 17 is volgens velen in staat kankercellen te doden. Vitamine B 17 komt in heel wat voedingsstoffen voor en wordt niet voor niets de natuurlijke chemokuur genoemd. Wat is deze wondervitamine B 17 dan wel, en wat doet ze in ons lichaam?Vitamine B17 is wellicht minder bekend dan zijn overige collega's uit de B- familie, maar daarom dus zeker niet minder belangrijk. Vitamine B17 wordt in medische kringen ook wel laetrile genoemd. Het is net als zijn broertje de vitamine B15 een wat men …

Acute alvleesklierontsteking kan dodelijk zijn

Steve Jobs, stichter én bezieler van  Apple, overleed aan de gevolgen van kanker aan de alvleesklier of pancres. De wereld treurde om Steve Jobs, die gedurende vele jaren het aangezicht van onze maatschappij mee bepaalde, maar tegelijkertijd maakten we ook op negatieve wijze kennis met onze alvleesklier. De meerderheid wist niet eens van het bestaan van dit orgaan. Nochtans speelt je alvleesklier een erg belangrijke rol bij het spijsverteringsproces. Wat is nu precies de alvleesklier en  welke functie heeft dit orgaan? Wat zijn de symptomen van problemen met de alvleesklier, en hoe kunnen we deze in  de eerste plaats voorkomen, maar ook genezen?


Ondanks onze geringe kennis van de alvleesklier of pancreas, heeft dit orgaan een erg belangrijke functie. Je alvleesklier is een langgerekte, trosvormige en één van de grootste klieren van je lichaam. Je alvleesklier bevindt zich achter in je bovenbuik,  en is de naaste buur van je twaalfvingerige darm, je lever en je gal. Bij volwassenen is d…